• 9.375.400 stemmen

Genre: Horror

Geregisseerd door: Roxanne Benjamin, David Bruckner en Patrick Horvath

Met onder meer: Kate Beahan en Susan Burke

Plot Southbound

"One way in, no way out."

Vijf verhalen ontplooien zich langs een eindeloze snelweg in de woestijn. Twee mannen op de vlucht voor hun verleden, een band op weg naar het volgende optreden, een man die probeert thuis te komen, een broer die zijn verloren gewaande zus zoekt en een familie op vakantie. Deze vermoeide reizigers moeten onderweg dealen met hun grootste angsten en duisterste geheimen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Ik ben hier heel erg benieuwd naar. Laat maar komen die hap

avatar van perceived

perceived

Same here.

avatar van tattoobob

tattoobob

Nice!!!! hier nog een

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Lekker hoor.

avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

Ik ben hier ook erg benieuwd naar.

avatar van Daan258

Daan258

Dit klinkt wel als een filmpje voor mij.

Ben benieuwd.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Als groot fan van zowel oud als nieuw anthology werk, moest Southbound van goeden huize komen om zich te mogen mengen in de strijd met titels als VHS en ABC's of Death, die toonaangevend zijn in de indie-scene van het genre. Toch een van dé manier om jezelf van je beste kant te laten zien. In Southbound bundelen Roxanne Benjamin, David Bruckner, Patrick Horvath en Radio Silence de krachten om samen(!) één (iet wat gefragmenteerd) verhaal af te leveren. In plaats van elkaar af te troeven -ik ben de leukste, ik ben de smerigste...- werken ze ieder een apart gedeelte van het verhaal af, met ieder een eigen insteek (vaak een verschil in subgenre), maar binnen één ''wereldtje''.

Opvallendste is dat deze anthology bijzonder stijlvast is. Alle gedeeltes zijn kwalitatief opvallend hoogstaand. Super production value, fijn unheimisch sfeertje en explosieve gore waar nodig. Zal degene die VHS en ABC's niet echt konden waarderen waarschijnlijk meer aanspreken. Voor mij sprongen het 2e, 3e en 4e segment er bovenuit. Met name de derde zal blijven beklijven door de voelbare effecten. Kwestie van goed sounddesign en een luguber gevoel voor humor.

Fijn project dus, en waarschijnlijk broodnodig om de publieke opinie van dit soort anthology's weer wat omhoog te krikken.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dat was alweer een hele tijd geleden dat ik zo aangenaam verrast ben door een horrorfilm.

Southbound is een lekker vage horrorfilm die heel prettig weg keek.

Zulke horrorfilms mogen er wat mij betreft wel meer gemaakt worden.

avatar van only1ELEANOR

only1ELEANOR

Tonypulp schreef:

Eens

Goed in elkaar gezet en vond vooral de sounds goed gekozen alleen wat mij betreft had het een stuk smeriger gemogen.

avatar van perceived

perceived

Sterke anthology film met een subtiele verbinding tussen de verhaaltjes die zich afzonderlijk goed met elkaar weten meten te en samen een geslaagd geheel vormen. Tweede horror-verrassing van 2016.

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuke sfeer in deze film....lekker donker ook.

De filmpjes zijn aardig maar nergens een schot in de roos.....behalve filmpje drie....

CGI valt op sommige momenten ook tegen.

Een film die ik weer snel zal vergeten.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Because in the end we're all just trying to find our way home. Right?"

Dit doet me een beetje denken aan Outside Ozona (1998).

Deze titel kan zich scharen onder het rijtje anthologieën (o.a. 'V/H/S'), met als grootste verschil dat de segmenten in 'Southbound' wel slim in elkaar verweven zijn. De eindeloze snelweg vormt daarbij een perfecte locatie om de cirkel rond te krijgen; de link met het vagevuur is snel gemaakt. Zo heeft elk personage wel een bepaald motief om te ontsnappen.

Op zich dus een prima opzet voor de dingen die komen gaan, maar het kon voor mijn gevoel net iets dieper gaan. De verscheidene situaties zijn namelijk lekker onheilspellend, maar de karakters worden te vlak uitgewerkt om met ze mee te leven. Op deze manier krijg je als kijker slechts flarden mee van een verhaal dat zijn potentie onvoldoende benut.

Hetgeen wat wel werkt is de consistente stijl. Ondanks dat er meerdere regisseurs aan dit project zijn verbonden, is de film een naadloos geheel. Bovendien zorgt de dj dat de gecreëerde sfeer intact blijft. Toch is het merendeel van de segmenten middelmatig te noemen, alleen nummer drie genaamd 'The Accident' steekt erboven uit.

Al met al een redelijke anthologie, maar het is helaas niets nieuws onder de zon.

Kleine 2,5 sterren.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Verrassend consistent in hoe het totaal verschillende verhalen, genres en regisseurs bij elkaar brengt tot één bevredigende anthologie. Voornamelijk door het fijne Amerikaanse sfeertje van de verlaten autoweg als het centrale punt voor alle verhaallijnen. Het heeft iets van vastzitten in het vagevuur, beoordeeld worden op vroegere en toekomstige zondes. De highway to hell zal voor sommige karakters nog ruimte bieden voor ontsnapping en verlossing; andere personages raken verstrikt in de demonische kluwen van vernietigende paranormale krachten.

Het oogt wat low budget met goedkope speciale effecten, maar het is juist daarom óók doeltreffend in dat het ongepolijste bij de sfeer van B-cinema in de niche hoort. Met beperkte middelen een wereld tot leven roepen, zonder de steriele achtbaan van vlakke computereffecten die Hollywoodhorror normaal plagen.

Hier recensies van afzonderlijke segmenten:

3.5* The Way Out - Vreemde surreële shots van twee personages in een truck tegen een Amerikaans woestijnlandschap. Sporadisch zijn er wraakengelen aan de horizon die de personages bespieden. In eerste instantie lijkt het wat onbevredigend af te worden gerond, maar het blijkt wonderwel aan te sluiten bij het laatste segment.

3.0* Siren - Eveneens een sfeervol segment over drie feestende jonge vrouwen in een hippie-busje. De klassieke lekke band brengt ze in een situatie waarin zij te maken krijgen met duistere machten. Wel het minste deel van de anthologie, omdat het bijna een afvinklijstje volgt van overbekende horrorclichés.

4.0* Accident - Verreweg het beste segment, waarin een klein uitgangspunt -het leven redden van een stervende vreemdeling- wordt gepresenteerd als een episch moreel vraagstuk. In tegenstelling tot de meer uitgesproken segmenten blijft het minimaal en redelijk realistisch. Visueel wordt de tergende doodstrijd mooi verbeeld met een sfeervol kleurenfilter en een geraffineerd spel met licht en donker.

3.0* Jailbreak - Middelmatige From Dusk to Dawn rip off, maar dan zonder het plezier of het vakmanschap waarmee Tarantino en Rodriquez een uitgaansgelegenheid lieten bevolken door demonische klanten. Wel een leuk twistje aan het einde.

3.0* The Way In - Hier had ik dan weer erg het gevoel dat het Franse Martyrs als inspiratiebron is gebruikt. De home invasion met het lieflijke gezin tegenover de gemaskerde creeps gaat beloftevol van start, maar het blijkt (enigszins voorspelbaar) een uitleg te geven bij het startverhaal. De mysterieuze suggestie is er dan een beetje af, dat is eigenlijk vooral jammer als afsluiting van iets wat zijn kracht haalt uit de verbeelding en het onverklaarbare.

avatar van james_cameron

Sfeervol maar iets te vrijblijvend horror-vijfluik, waarin de verschillende verhalen allemaal met elkaar verbonden zijn. De raamvertelling en het derde verhaaltje zijn het beste; met de overige delen is het een beetje behelpen. Visueel zit de boel best oké in elkaar, met degelijk camerawerk en uitstekende special effects, maar het akteerwerk is erg matig en de plotlijnen worden eigenlijk nergens bevredigend uitgewerkt. Echt zo'n film die het moet hebben van bepaalde geslaagde creepy momenten (en die zijn er zeker). Het geheel weet echter niet voldoende te overtuigen.

Degelijke anthology.

Voor mij hoeft het niet zo dat de verschillende verhaaltjes op deze manier aan elkaar verweven worden. De overgangetjes zijn lame en makkelijk en voegen niks toe, vooral niet omdat de film zich sowieso niet in eenzelfde universum afspelen, waardoor die illusie nogal overbodig is. Ook het cyclische zie je al van mijlenver aankomen.

Maar kom, dat is vooral wat geklooi in de marge, uiteindelijk krijg je gewoon 5 afzonderlijke verhaaltjes voorgeschoteld, waarvan de meeste toch wel wat te bieden hebben. 2 en 4 vond ik persoonlijk het minst, maar ook die shorts hebben nog steeds interessante elementen. Die broertjes bijvoorbeeld, niet bepaald origineel maar wel geweldig effectief. Of dat barretje in het begin van deel 4, maar de plastieken zeilen.

1 en 5 sluiten op elkaar aan, vond daar vooral de engelen sfeervol weergegeven (en dan vooral in dee 1). Onheilspellend is het juiste woord, het is alleen een beetje jammer dat de film uiteindelijk zich toch nog genoodzaakt voelt iets meer uitleg te geven dan nodig is.

Zoals de meesten hier vond ik het 3de fragment het sterkst. Erg plastische horror en een mysterieus, nogal ziekelijk uitgangspunt. Ook het beste qua regie wat mij betreft, al was het lege ziekenhuis dan misschien iets té cliché uitgewerkt.

Maar een fijn ritje. Redelijk consistent qua kwaliteit, elke short heeft wel z'n moment en een paar memorabele dingetjes, maar tegelijkertijd ook niet echt een short die er sterk bovenuit steekt en het geklungel om alles tot één geheel te verweven komt wat onbeholpen over.

Dikke 3.0*

avatar van Noodless

Noodless

Aardig qua opzet en je blijft nieuwsgierig tot het laatste filmpje die je niet alle antwoorden verschaft, maar toch gedeeltelijk. Het mag gerust ook wat mysterieus blijven. De raamvertelling en het derde verhaal zijn de beste delen van de 5 filmpjes. Best sfeervolle film en de mysterieuze krachten worden op een knappe manier weergegeven. 6/10

avatar van Zandadder

Zandadder

Alleen het derde verhaal van de aanrijding vond ik vrij goed. De rest helaas matig tot slecht.

Korte verhalen in een film zie je gelukkig wel vaker de laatste jaren, maar Southbound is me toch tegengevallen.

avatar van PEN15

PEN15

Als "accident" over het algemeen als beste wordt gezien had ik er daarna meteen mee mogen nokken. Ik bleef echter nog wat hoop houden en bleef eigenwijs doorkijken wat werd beloond met een herhaling cq soort van "pay-off" van het geheel met die twee inteeltsmoelen die blijkbaar niks anders konden mompelen dan neuk en stront. En het moet eens een keer gezegd worden, dat ik het na een miljoenmiljard van dit soort films met armoedige schuttingtaal het nou eens heel erg zat begin te worden alsmede van die springverencamaratechnieken waarbij het beeld de ganse tijd op een neer loopt te slingeren. Waarom??? Als je hier iets verwacht als abcs (die tweede dan) dan zit je hiermee helemaal verkeerd.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Een roadtrip over de highway to hell.

5 losse verhaaltjes die enigzins met elkaar verbonden waren. Het mysterie vond ik wel interessant en met het afsluitend verhaaltje was de cirkel weer rond. De synthesizer soundtrack gaf de film een 80's sfeertje mee.

Van de plastische scènes, vooral in verhaaltje 3, ben ik persoonlijk geen liefhebber maar waren best sfeervol gedaan als je er van houd.

avatar van gatygun

gatygun

Aardige film ,allemaal korte stukjes. Je moet er van houden echter.

avatar van Bud Spencer

Bud Spencer

Spannende, gore maar ook vage film. De film heeft me wel van begin tot het eind geboeid.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

avatar van Valak

Valak

Bedankt voor de tip JacoBaco!

Ik ben net nieuw hier op MM, maar ben een mega horrorliefhebber, dus lijkt me wel hartstikke leuk om voor 't eerst naar zo'n horror-marathon te gaan.

Deze wilde ik sowieso al bestellen, dus nu zou ik 'm eerst in de bios kunnen checken.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Heel graag gedaan Valak

bart007bond

Kaartje kunnen bemachtigen voor de horrorshow.

Word genieten, ondanks mijn gebroken enkel.

avatar van Zandadder

Zandadder

bart007bond schreef:

Kaartje kunnen bemachtigen voor de horrorshow.

Word genieten, ondanks mijn gebroken enkel.

Beterschap!

bart007bond

Thx. Als het niet gaat verkoop ik hem via marktplaats of nog beter hier.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Deze kwam voorbij vanavond in de sneak preview. Zal vermoedelijk een rol gaan spelen in bioscopen rond Halloween.

Ik was uitermate aangenaam verrast.

Een volledig originele en vrij onvoorspelbare horrorfilm die me van begin tot eind heeft geboeid.

De losse verhalen die op een prettige manier op elkaar aansluiten zijn vlot, duister en mysterieus.

Veel afwisseling zorgt ervoor dat het extra prettig is om naar te kijken.

Vond het een van betere horror werkjes die ik in de afgelopen jaren in de bios heb gezien.

Kaart te koop gezet.

Teveel last van enkel.

Kan amper lopen

29 op 30 oktober.

Tuschinski

Vip lounge balkon

bart007bond

Kaartje staat op marktplaats ????