Genre: Horror / Actie
Releasedatum: 9 december 1999
Bekijk via Videoland
Plot End of Days
"Prepare for the end."
In 1979 wordt een meisje geboren, dat 20 jaar later geplaagd wordt door nachtmerries over een vreemde man. Ondertussen schiet veiligheidsbeambte Jericho een oude dakloze priester neer, die een klant van Jericho probeerde neer te schieten. Wat Jericho echter niet weet is dat Satan de straten van New York onveilig maakt om het uitverkoren meisje te vinden. Mocht hem dit lukken dan zal hij uit zijn eeuwige gevangenschap ontsnappen, en de volgende 1000 jaar heersen.
Jericho Cane
Christine's Mother
Mabel
Head Priest
MovieMarc
Ik vind het een erg goeie film omdat er goed wordt afgewisseld tussen humor, actie en thriller. Hoewel de humor misschien niet zo is bedoelt moet ik toch lachen om de uitspraken bijv. als Arnold Schwarzenegger voor die priester/dominee of wat dan ook staat en hij zegt: 'If i have to choose between you and my glock, i will go for my glock'. Geweldig toch? Ik bedoel een echte stoere acteur zou het cool klinken maar bij hem is het juist komisch maar dat maakt de film ook weer erg leuk
Ben altijd fan van creapy films over het geloof, de duivel en ''de hel'', en End of days voldeed prima aan mijn verwachtingen. Creapy, maar wel een aardig verhaal, sterke special effects en Arnie op zijn best. In dit soort films is hij een zeer geschikt acteur. Zelfs nog een dramatisch einde (positief bedoeld)....de film is echt goed. 4*
Theatertje
Schwarzenegger speelt altijd hetzelfde typetje, en dat bevalt me niet. Zelfs Jim Carrey heeft meer variatie in zijn rollen dan Arnold Schwarzenegger. Ook in deze film faalt Arnold enorm. De film boeit niet. Het enige spectaculaire zijn de special effects, met name dan die op het einde van de film verschijnen. Maar net als je je oplucht dat er toch nog iéts waardevols is aan deze film, verschijnen de eindcredits al. Conclusie: naar de cointainer met deze film!
Arnold speelt inderdaad altijd zijn eigen rol, so what? Hij is op zijn best als actie acteur. Je zag hem ook soms in een komedie, en die waren gewoon vaak ondermaats. In actiefilms kan hij met zijn uiterlijk, zijn oneliners en zijn spieren vaak een prettige rol neerzetten.
Larien
Al een tijdje geen fan meer van Arnold Schwarzenegger. De spierbundel heeft duidelijk ook zijn beste jaren gehad. Maar ik heb wel iets met films over 'hemel en hel' over duivels, demonen, vampieren en konsoorten dus toch maar even gekeken. Natuurlijk voorspelbare film, maar de special effects én Gabriel Byrne hebben heel wat goed gemaakt. Niet echt mee verveeld, met deze film. 4*
Steven007
Deze film heeft me niet verveeld. Het is een film met een verhaal en niet louter een shiet en vecht film. Er zitten ook leuke surround effecten in deze film.
metaledje
Mijn probleem is dat ik films gauw een beetje te overgewaardeerd heb,sinds ik nieuw ben op deze site. Zo ook deze film. de film is zeker wel goed,best spannend en arnie blijft gewoon erg vermakelijk!!
DragQueen
Gewoon een klasse film, met een goed verhaal, over de terugkeer van satan op de aarde, wat het einde der tijden met zich meebrengt. de film heeft mij gewoon van begin tot eind vermaakt. schwarzenegger en byrne spelen hun rollen goed. verder heeft de prent een lekkere duistere sfeer, en prachtige special effects, vooral op het eind. heerlijke thriller, die lekker spannend is, een portie actie bevat, en goed camerawerk heeft. 3,5 sterren. arnold blijft mij gewoon vermaken.
blisteringdude
Ik snap niet waarom deze film maar 2.60 krijgt. Hoger dan de normale maat van arnold. 3.5*
HorrorFilms4Life
Dat misschien wel, maar het is deels een horror film en dat spreekt de meeste mensen niet zo aan. Die krijgen altijd een relatief lage beoordeling.
Hoewel ik enorm van horror houd vond ik dat er te weinig horror in zat en bovendien zeer ongeloofwaardig. Schwarzenegger moet dan ook zeker niet in een horror film gaan spelen, want dat maakt de hele film ongeloofwaardig. Ik vind de beoordeling van de film zelfs aan de hoge kant.
Justice4All
Kom op!!!
Nog 50 stemmen en de getal 666 is compleet. En... je weet maar nooit wat er kan gaan gebeuren na 666 stemmen

lucdecoster
Kom op!!!

Heel grappig. De film is ook heel grappig met die duivel, op zijn Brussels gezegd : crimineel
Corcicus
Een zeer sterke Schwarzenegger film.
Goed verhaal, puike acteerprestaties, knap staaltje Hollywood.
vampyrmaiden
ik ben een liefhebber van horror, en helemaal als er sektes, duivels, het einde van de wereld, en aanverwante onderwerpen in voor komen, maar dit....nee, dit vond ik dus echt slecht!
Sorry, maar Schwarzenegger zou niet in dit soort films moeten spelen. Vechtfilms, OK; komedies, prima; maar dit? Nee.
kArIzMa_Movie
'End of Days' is niet alleen een thriller met vaart, maar ook een aardige actiefilm die vooral de interesse zult wekken van de Schwarzenegger-fans. Een 3 (na herziening kan de stem worden veranderd).
de grafhond
Vermakelijke film van The Gouvernator, maar ik heb beter van hem gezien. Wel een gewaagd thema; van te voren weet je datje kritiek zult krijgen, omdat iedereen een ander beeld heeft van El Diablo kan het niet anders dat je mensen voor de kop stoot. leukste quotje uit de film "hee Kid, nice shirt"
Donkerwoud
Het is vooral de duivel die Gabriel Byrne neerzet die de show steelt. Schwarzenegger is nou eenmaal geen acteur maar een bonk spiermassa die kan praten. En toch heb ik me hier meerdere malen mee vermaakt. Mooie effecten, lekker cult-sfeertje en een aantal harde grappen.
Nogal benedenmaats filmpje. Het verhaal is niet sterk en met uitzondering van een redelijk sfeertje en een paar aardige CGI-scenes blijft er weinig over. Matig.
Aapje81
Deze film wordt toch wel wat te laag beoordeeld. Het is prima vermaak met een prima Gabriel Byrne en Arnold die eigenlijk doet wat hij altijd doet. Als je niet te kritisch bent heb je hier een leuke avond mee
Rosicky
Ik vind dat de film wel een heel redelijk gemiddelde heeft. Om eerlijk te zijn viel hij me best tegen. Het had zo z'n momentjes, maar ik vond Schwarzenegger zwaar miscast, en allen Byrne als duivel is goed op zijn plaats. Het einde vond ik ook beroord.
Movie Jim
Dit is een van de vetste film die ik ooit met Arnold Schwarzenegger heb gezien echt cool. Wat ik zo stoer vind in deze film is dat Schwarzenegger af en toe Oostenrijks praat half dan en in andere films van hem zie je dat niet zo vaak en in deze wel en dat maakt deze film ook zo goed.
medansavamhel
Zeker wel een aardige film. Het lijkt wel een beetje op een combinatie van The Omen en Constantine, ookal kwam Constantine 6 jaar later dus ik verdenk Francis Lawrence ervan dat hij End of Days wel heeft gezien. Een zeer amuserende film.
Best een goede actie film (dat men dit mede een horror film noemt slaat nergens op). De vaart zit er goed in en de actie is ook best vet. Arnold Schwarzenegger is weer lekker ouderwets op dreef maar Gabriel Byrne was voor mij de ster in deze film. Het verhaal was best origineel maar het had alleen beter uitgewerkt moeten worden.
jumpstylemovie
Heuj! Eindelijk weer een film van Arnie kunnen beschouwen. (een die ik nog niet gezien had bedoel ik dan)
En wat was ie weer goed bezig. Echt één mijn favoriete acteurs.
Ook de Duivel is goed gecast.
De film had een soort Exorcist sfeertje maar dan wat zwakker.
Het was geen uitblinker maar door een sterk einde en Arnold toch nog een aardig dikke 3.5***.
LEIDENAAR187
Een van arnolds beste films,op predator en terminator 2 na.
Vette aktie-scenes,lekker sfeertje,leuk verhaaltje en een goede arnie die heerlijk speelt in deze film,toppertje!
4.0
aerts007
Zeer matige film, de naam horror onwaardig!
LEIDENAAR187
Zeer matige film, de naam horror onwaardig!
Klopt,echt horror kan ik het niet noemen,tja als je 7 jaar oud bent weer wel,maar is gewoon popcorn vermaak,aktie genoeg.
jumpstylemovie
Er gebeuren wel wat bovennatuurlijke activiteiten.
aerts007
Er gebeuren wel wat bovennatuurlijke activiteiten.
Niet met de noemer horror waardig. Actie is oke!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

The Abyss
Sciencefiction, 1989

Frequency
Sciencefiction / Thriller, 2000
christendomnew york cityoudjaarsavondpastornachtmerriebijbelsatanistgeloofex-agentanti-christmillenium atheistpriesterziekenhuisexplosiekerkduivelritual murderstigmata supernatural horrorgood versus evilsecurity agentprivate security organization