• 9.375.198 stemmen

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 29 oktober 2015

Plot No Escape

"No rescue. No refuge."

Een Amerikaans gezin vestigt zich in hun nieuwe woning in het buitenland. Daar raken ze verstrikt in een op hand zijnde staatsgreep. Samen gaan ze verwoed op zoek naar een veilige uitweg, weg van de omgeving waar buitenlanders onmiddellijk worden geëxecuteerd. Ze krijgen hierbij hulp van een excentrieke Brit.

avatar van Tanita

Tanita

'Does Hollywood hate Asia?'

"The movie was filmed in Chiang Mai, Thailand, the city where I live". Achtergrondverhaal van Hilary Cadigan in Salon.com

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Dit lijkt mij een zeer spannende film te gaan worden.

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Ik ben benieuwd!

avatar van Fighterkill

Fighterkill

ben echt heel benieuwd naar deze film. alleen al om Owen Wilson een keer serieus te zien acteren.

Vanaf 29 oktober in de bioscoop (Walt Disney)

avatar van andrehoek

andrehoek

"Oh my god, they killed Kenny..."

avatar van pvl63

pvl63

No Escape is een aardige film, niet meer dan dat. Het verhaal speelt zich af in Cambodja maar de mensen spreken Thais!? Dat liggen politieke redenen aan ten grondslag want de kijker moet niet denken dat het om de strijd tussen de Roden en Gelen in Thailand gaat.

De film is aardig omdat je kunt meevoelen met de bezorgde huisvader die zijn gezin in veiligheid probeert te brengen, dat levert een adrenalinerust van anderhalf uur voor dat ze veilig in Vietnam aankomen. Opmerkelijk omdat Vietnam het land is dat door de Amerikanen 10 jaar lang plat gegooid is.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

In de sneak gezien zonder iets van de film te kennen vooraf.

Toen in de aantiteling Owen Wilson stond verwachte ik een vrolijke lachfilm.

Ik denk dat deze combinatie ertoe heeft gelijd dat ik volledig verrast werd door de snelle en heftige eerste helft van de film. Ik zat op het puntje van m'n stoel. Mogelijk is het effect minder als je voorberijd naar deze film gaat.

De sfeer van paniek, chaos in een overweldigende situatie is hierin uitstekend in beeld gebracht.

Tweede helft was wat trager en voorspelbaarder en meer gevuld met onwaarschijnlijkheden.

Als geheel toch een uitstekend werkje met een verassend goede Wilson in een serieuse rol.

avatar van vranque

vranque

Vermakelijk was het wel maar voor de rest toch echt magertjes. Vind die Owen Wilson ook een volledige miscast. Hij deed zijn werk naar behoren maar heeft er gewoon de kop niet voor.En een hoop ongeloofwaardigheden die tegenwoordig meer regel zijn dan uitzondering. En jammer dat hierboven niet een paar spoilertjes zijn geplaatst (pvl63). maar of het een verrassing is?

2.5* voor het vermaak

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

What are you? British CIA?

Prima cast, solide acteerwerk en het gebrachte verhaal was voor mij spannend genoeg om No

Escape (2015) zonder enige moeite helemaal tot het einde uit te zitten. 3 sterren van mijn kant.

avatar van Hell66

Hell66

HALVE TAMME. schreef:

What are you? British CIA?

Eensch....Bij de naam Wilson dacht ik aan een soort van humor maar ik vond m sterk acteren zoals iedereen trouwens. Op een bepaald moment waren mn nagels een stukje korter

avatar van The Oceanic Six

Ik had hier tot enkele dagen terug zelfs nog nooit van gehoord. Aangename verrassing zeg. Zeker de eerste pakweg 3 kwartier zijn echt enorm spannend en boeiend, als de staatsgreep begint en alles en iedereen op de vlucht slaat omdat elke buitenlander wordt vermoord. Het tempo is hoog en er gebeurt werkelijk van alles. De beelden zijn nog behoorlijk bloederig en heftig. Erg sterk. Daarna krijgen we wel een vrij standaard vluchtverhaaltje waarbij de familie uiteraard net steeds kan ontkomen. Dat mag geen verrassing heten. Bij zulke films blijft het jammer dat er kinderen mee doen, want die zal nooit iets overkomen. Ook krijg je hiermee vaak van die nutteloos lange scenes, zoals nu ook weer met dat van het ene naar het andere gebouw springen waarbij zo'n kind weigert, terwijl je weet dat het toch gaat gebeuren.

Opvallende rol voor Owen Wilson, iemand die normaal gesproken toch vooral in komedies speelt. Maar hij deed het opvallend goed, al kan je wel een betere casting doen, want het past toch niet helemaal. De bijrol van Pierce Brosnan was kort, maar oké. Had wel meer in kunnen zitten.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Geen onoverwinnelijke helden maar een gewoon gezin speelt de hoofdrol in dit spannende ontsnappingsdrama. De kwalificatie "actiefilm" komt niet direct in me op hoewel de vaart er lekker in zit. Prima vermaak!

avatar van Alittleromance

Alittleromance

Knappe actie film waar je zeer boos naar zit te kijken. Je leeft er helemaal in mee. knapper vertolking van Owen Wilson. Pierce Brosnan was ook ok. De film laat zien wat uitschot er leeft. Zie wat er in het echte leven gebeurt bij ISIS strijders. Om bang van te worden.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Dat is een kwestie van perspectie. Brosnan geeft op een bepaald punt goed aan hoe de vork in de steel zit en wie de veroorzakers zijn. Prima stukje oorzaak en gevolg duiding, wat op zijn beurt ook wel toepasselijk is voor wat er in het Midden Oosten gebeurd.

mcdaktari

Geen onoverwinnelijke helden???? Hoe zou jij het dan noemen? Het is dat de film lekker weg kijkt en je moet het allemaal niet al te serieus nemen, maar het is wel heel overdreven vond ik.

Maar desalniettemin een aardig filmpje

avatar van Theunissen

Opzicht is dit wel een onderhoudende Thriller / Drama film die geregeld spannend is en waarvan de vaart ook best hoog is.

Qua verhaal is het wel niet vernieuwend of origineel want dit is min of meer een dertien in een dozijn overlevingsverhaal van een Amerikaans gezin wat in de problemen komt als de bevolking van een Aziatisch land (om welke Aziatisch land het gaat wordt niet genoemd, maar het grenst wel aan Vietnam. Dus de Aziatische landen die grenzen aan Vietnam zullen wel niet blij zijn met deze film omdat de bevolking in deze film, hoofdzakelijk als barbaren worden afgeschilderd), waar ze net in zijn aangekomen, in opstand komt vanwege de waterdistributie die in handen is gekomen van de Amerikanen. Iedere buitenlander en vooral Amerikanen moeten het dan ontgelden in dit verhaal en ze worden ook allemaal geëxecuteerd als ze te pakken worden genomen. Dat executeren ging er regelmatig hard aan toe in deze film, hoewel niets (helaas) gedetailleerd werd getoond. Maar de beelden zeggen wel meer dan genoeg en zijn soms aangrijpend.

Dus voor het gezin van Jack Dwyer (die overigens werkt voor het Amerikaans waterbedrijf in het Aziatische land), welke bestaat uit een moeder en twee jonge dochters, rest er niets anders op dan noodgedwongen te vluchten en te zien te overleven wat dan geregeld spannende situaties oplevert. Met name het eerste gedeelte van het verhaal als de opstand uitbreekt is best spannend en is voor Jack Dwyer (verdienstelijk gespeeld door Owen Wilson) en zijn gezin een kat en muis spel, waarbij de inzit (in leven blijven) hoog is. Vanaf het moment dat Pierce Brosnan (in de rol van Hammond, die een soort van CIA agent is) actief in het verhaal verschijnt (dat is rond de 70e minuut) vond ik het wel minder worden en eigenlijk ook wat flauwtjes. Het einde daarentegen is gelukkig wel weer spannend en vond ik persoonlijk ook wat cynisch omdat nu Amerikanen vluchten naar Vietnam, terwijl dat vroeger juist de vijand (althans Noord-Vietnam) was van Amerika.

Gewoon een spannende en onderhoudende Thriller / Drama film, die weet te boeien en zich ook lekker wegkijkt. Hoogstand vond ik het wel allemaal niet en het verloop en einde laat zich eigenlijk ook makkelijk raden.

mcdaktari

In welk land het zgn moet afspelen weet ik niet , maar het is in Thailand gefilmd.

avatar van yesplease

yesplease

Spannend.

avatar van Theunissen

mcdaktari schreef:

Eigenlijk kan het alleen maar gaan om Cambodja, Laos of China, omdat die landen grenzen aan Vietnam. Maar dat laatste land is het zeker niet dus blijft eigenlijk alleen maar Cambodja en Laos over.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

De tekst op de politieschilden zou Cambodjaans zijn. Het heersschap heeft de film daarom ook verboden in dit land.

avatar van gauke

gauke

Het verhaal van dit grauwe, doch voorspelbare en clichématige actie- overlevingsdrama, dat zich afspeelde in een of ander Aziatisch land, was flinterdun en absurd, het einde was zelfs lachwekkend. Het gezin van de hoofdpersoon bestond uit een stelletje stompzinnige, nutteloze idioten die dankzij iedere handeling, steeds weer in nog grotere gevaarlijke omstandigheden terechtkwamen.

avatar van vranque

vranque

gauke schreef:

Haha. Kan ik wel waarderen. Mooi geschreven Gauke.

avatar van qwatje

qwatje

Ik heb me heerlijk vermaakt. Onverwacht goede spannende film.
in tegenstelling tot wat iemand eerder schreef, vind ik het feit dat er in deze film kinderen meespelen wel kloppen. Ik snap namelijk helemaal dat met name de vrouw 'heldhaftig, geweldadig gedrag vertoont' alles om haar kinderen te redden. Verder vond ik de scene waarbij van het ene naar het andere dak gesprongen werd, bloedstollend goed! 4*

qwatje schreef:
Ik heb me heerlijk vermaakt. Onverwacht goede spannende film.

En dat was nou net een scene die onmogelijk echt zou lukken, om een kind zo'n afstand te gooien.

avatar van qwatje

qwatje

En daar is het dan weer een film voor Kwam bij mij waarschijnlijk meer door de hoogte, en het bijbehorende filmwerk dat in elk geval bij mij 'iets' deed waardoor ik het superspannend vond.

avatar van mikeholland

mikeholland

Goede film, je leeft helemaal mee. Zeker de moeite waard. Aanrader +++

avatar van cor1946

cor1946

Goede film met goed spel en spannend, niks mis mee.

avatar van Roegge

Roegge

Aangename verrassing was dit zeg !

Een hele beklemmende sfeer ala Argo.

Goed Gespeeld alllemaal

Zo zie je maar dat je het ene moment nog vakantie hebt en het volgende moment moet rennen voor je leven in zo'n bananenrepubliek.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Zeer aardige actie-thriller met een goed acterende cast, maar het einde vond ik persoonlijk nogal afgeraffeld overkomen. En dat is jammer. Een goed einde had deze film naar een hoger niveau gebracht. Nu blijf je achter met vragen. 3,5 *