• 9.376.945 stemmen

Geregisseerd door: Scott Cooper

Met onder meer: Johnny Depp, Joel Edgerton en Benedict Cumberbatch

Releasedatum: 15 oktober 2015

Plot Black Mass

"Keep your enemies close."

Boston, de jaren 70. FBI-agent John Connolly tracht de Ierse gangster Whitey Bulger (Johnny Depp), de broer van senator William M. Bulger, over te halen om samen te werken met de FBI met het doel een Italiaanse maffiafamilie uit te schakelen. Whitey stemt toe, maar de onwaarschijnlijke samenwerking verloopt niet zoals gepland en Whitey groeit uit tot een van de meest beruchtste en gewelddadigste criminelen die Boston gekend heeft.

James 'Whitey' Bulger

Kevin Weeks

John Morris

avatar van linxde1

linxde1

Depp, Depp, Depp . Maar ook Cumberbatch, Stoll, Bacon, Johnson. Een blik aan goede acteurs. Het zou heel erg zijn als deze film zou tegenvallen.

Vanwaar de lage score, terwijl de film nog niet eens draait?

avatar van Maarten0402

Maarten0402

Hmm. Chris Stuckmann's eindoordeel in zijn review was matig, maar ik vond zelf zijn review ook vrij matig. Beetje korte karige review was dat en ik kan er niet veel mee (ik hoop gelukkig maar).

Eerst zien dan zelf oordelen. Ik ben nog steeds benieuwd naar deze film.

Maarten0402 schreef:

Hmm. Chris Stuckmann's eindoordeel in zijn review was matig

Hmmm nooit van gehoord.

Maar nu ik zijn verschillende recensies bekijk ,,,mag hij het voortaan houden bij avengers en dragon ball movies.

avatar van BobdH

BobdH

Vanavond deze film in Los Angeles gezien.

Man, wat een geforceerd geheel. Volgens het boekje gemaakt (scène 1: kijk, Bulger is een tough guy, scène 2: maar heeft ook een familie en emoties!), waarbij de film nergens enig gewicht verkrijgt. Het helpt niet dat een groot deel van de cast hun Boston accenten net iets te dik aanzetten op het karikaturale af, terwijl ook Johnny Depp zijn personage teveel forceert. Het gaat allemaal nergens leven, wordt niet geloofwaardig en kabbelt maar een beetje door. De muziek van Tom Holkenborg (Junkie XL) probeert daar weer wat meer drama in te gooien, wat resulteert in een net iets te commercieel sfeertje. Het is allemaal prima te doen voor de liefhebbers van de gangsterfilm, met een paar aardige scènes (zoals het dinergesprek uit de trailer) maar je bent dit over een maand weer vergeten. Geen Oscars.

De film in premiere zien gaan op het filmfestival in Venetië samen met Johnny Depp.

Prima gangsterfilm maar geen oscar niveau!

Sebastiaan74 schreef:

maar geen oscar niveau!

Oscar niveau? Je doet nu alsof ze bij de Oscars het altijd zo beter weten.

avatar van Majestics

Majestics

Is dit een film die je bijblijft als Scarface of Goodfellas? Of is het meer het niveau van Kill The Irishman (2011) , The Iceman (2012) of misschien Gotti (1996)?

avatar van kathmandu

kathmandu

Prima rol van Depp. Krijgt ie nou eindelijk eens z'n verdiende oscar?

avatar van John Milton

John Milton

Na de afgelopen jaren hangt er weinig buzz om hem heen denk ik. Aan welke rollen denk je trouwens, wat die welverdiende Oscar betreft?

avatar van fred1946

fred1946

Herkende Depp nauwelijks,lijk wel of hij een week in het water heb gelegen,met zo bolle kop.

Maar de trailer ziet er goed uit,actie en goed verhaal en acteren is ook goed.

Laat maar snel komen.

avatar van FunkStar

FunkStar

Vanavond deze film gezien bij Pathé Unlimited Night. Wat een vervelende film. Oh en, wat een griebel is die Johnny Depp in deze film. De rillingen liepen over mijn rug.

avatar van fred1946

fred1946

Las dat er een nieuwe gangster film gemaakt gaat worden I Heard You Paint house

Met De Nero Al pacino Joe pasci.

Dat kan nooit een misser worden,3 ouwe gouwe.

Kijk naar het verleden.

fred1946 schreef:

Las dat er een nieuwe gangster film gemaakt gaat worden I Heard You Paint house

Met De Nero Al pacino Joe pasci.

Dat kan nooit een misser worden,3 ouwe gouwe.

Kijk naar het verleden.

Van Martin Scorcese. Harvey Keitel zou misschien ook meedoen. En nog meer goede acteurs. Daar kijk ik ook heel erg naar uit!

MarkFish

Maar menschen.... Niemand heeft het over The Departed. Is er iets nieuws te zien ten opzichte van die film??? Ik weet dat het een ander deel van het verhaal van Whitey Bulger behandelt, maar het is wel hetzelfde verhaal.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

MarkFish schreef:

kappeuter schreef:

Jack Nicholson's personage in The Departed is ook 'losjes' gebaseerd op Bulger.

Openingspost.

avatar van parcivalis

parcivalis

Gaap.

Maffia gedoe dat we allemaal al 1000 x eerder hebben gezien ware het niet dat Depp zo potsierlijk is opgemaakt dat hij alle geloofwaardigheid om zeep helpt.

Ik kan er niks mee: acteurs die ouder of totaal anders zijn geschminkt, of als vrouw.

Het is als met plastische chirurgie; je ziet meteen dat er iets niet klopt.

Ik zit steeds naar een debiele versie van Depp te kijken.

Het verhaal kabbelt maar aan met tergende dialogen plus hier en daar een headshot en eindigt in even misplaatst als tenenkrommend drama.

Leuk voor een regenachtige middag in een deprimerend vakantiehuisje.

parcivalis schreef:

Gaap.

Leuk voor een regenachtige middag in een deprimerend vakantiehuisje.

Dat gevoel had ik dus ook bij je lievelingsfilm The Woman in Black.

Norman Mailer schreef:

Openingspost.

Okee niet niemand... Maar dan nog blijft mijn vraag staan.

avatar van parcivalis

parcivalis

comely schreef:

Dat gevoel had ik dus ook bij je lievelingsfilm The Woman in Black.

Eh....

wat schiet ik hier ook alweer mee op?

Wat schiet de lezer hier ook alweer mee op?

avatar van DBTim

DBTim

Majestics schreef:

Het laatste

avatar van Majestics

Majestics

DBTim schreef:

Het laatste

Inmiddels een 3,15 op MM...jammer, ik hoopte op een keiharde klassieker maar denk dat het dus redelijk zal tegenvallen. Niet dat de MM-rating perse altijd voor mijn gevoel klopt maar met misdaadfilms over het algemeen wel.

Majestics schreef:

Niet dat de MM-rating perse altijd voor mijn gevoel klopt

Het is nog even afwachten op de recensies van leden waarvan de stemmenlijst me meer aanspreken.

I mean, eentje heeft the evil dead met 2 sterren ''beloond'', en die andere the woman in black met 4,5 sterren....

avatar van maurice32

maurice32

Een paar goeie scenes , maar voor de rest gewoon saai .

avatar van Confusie

Confusie

Dakota Johnson is een ubersnoepje maar verder is deze film niet echt een reden om vol verwachting naar de bios te huppelen krijg ik steeds meer het idee.

Net als The Iceman zeer veel potentie maar uiteindelijk helaas een net niet uitwerking is de indruk, als je de reacties een beetje leest.

De dikste scene hebben we waarschijnlijk al gezien.

Wacht wel even tot ie kosteloos maar haarscherp de kamer binnen komt fladderen denk ik.

avatar van johan_sb2

johan_sb2

Gewoon een fijne maffiafilm. Zeker geen klassieker a la goodfellas of the godfather maar zeker het kijken waard.

Depp doet t prima maar dat is natuurlijk niks nieuws.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Prima gemaakte, maar nergens echt uitzonderlijke film. De film is in de eerste plaats vooral een redding voor Depp, die de afgelopen jaren niet meer serieus te nemen was en nu eindelijk weer een andere kant laat zien. Geen schmink, gekke maniertjes en dansjes, maar een meedogenloze en uiterst kille gangster. Desondanks mag niet alle credits naar Depp gaan, ook zijn medespelers zijn stuk voor stuk sterk. Met name de iets kleinere namen als Peter Sarsgaard en Rory Cochrane spelen zeer overtuigend.

Het is jammer dat Black Mass verder niet tot grote hoogtes komt. Het verhaal wordt prima verteld en ook de cinematografie, de dialogen en de opbouw zijn erg degelijk. Maar meer wordt het niet, het blijft allemaal net iets teveel aan de oppervlakte zweven. Wat dat betreft een prima film, maar niets meer dan dat.

3,5 sterren.

avatar van De zonderling

De zonderling

Veel van wat hiervoor al gezegd is. Een sterke cast zorgt nog niet automatisch voor een sterke film. Het plot is simpelweg niet interessant genoeg en kabbelt wat voort. Ik had zelfs moeite om 'm uit te kijken. We hebben dit al honderd keer eerder gezien, maar dan beter. Jammer, want de trailer was veelbelovend.

avatar van goongumpa

goongumpa

Chainsaw schreef:

De film is in de eerste plaats vooral een redding voor Depp, die de afgelopen jaren niet meer serieus te nemen was en nu eindelijk weer een andere kant laat zien. Geen schmink ...

Huh? Hij is helemaal volgeklad om ouder, blonder, kaler en blauwogig te lijken...

En toch zie je gewoon Depp met een lading make-up. Lijkt nergens op.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

goongumpa schreef:

En toch zie je gewoon Depp met een lading make-up. Lijkt nergens op.

Dat is toch heel wat anders dan zijn rollen van de afgelopen jaren met films als Dark Shadows, Alice in Wonderland of The Lone Ranger. Gaat niet alleen om make-up, ook zijn maniertjes en stemmetjes. Dan is hij in Black Mass - gelukkig - toch wel echt anders.

avatar van RedorDead

RedorDead

Met ontzettend hoge verwachtingen deze film gaan kijken. Johnny Depp als Whitey, ik verwachte een keiharde Boston gangsterfilm. Helaas... Paar leuke stukken maar ik vond de hele invalshoek ook gewoon hartstikke jammer.