• 9.377.427 stemmen

Geregisseerd door: Scott Cooper

Met onder meer: Johnny Depp, Joel Edgerton en Benedict Cumberbatch

Releasedatum: 15 oktober 2015

Plot Black Mass

"Keep your enemies close."

Boston, de jaren 70. FBI-agent John Connolly tracht de Ierse gangster Whitey Bulger (Johnny Depp), de broer van senator William M. Bulger, over te halen om samen te werken met de FBI met het doel een Italiaanse maffiafamilie uit te schakelen. Whitey stemt toe, maar de onwaarschijnlijke samenwerking verloopt niet zoals gepland en Whitey groeit uit tot een van de meest beruchtste en gewelddadigste criminelen die Boston gekend heeft.

James 'Whitey' Bulger

Kevin Weeks

John Morris

avatar van Rowinos

Rowinos

Hij blijft bij mij niet zo hangen als ik van te voren had gehoopt. Toch is Black Mass zeker niet slecht en aldoor vermakelijk om naar te kijken. Depp zit goed in z'n rol en bewijst weer eens hoe sterk hij freaky figuren kan spelen. Verder ontbreekt de nodige spanning op zekere momenten en vond ik het eind van de film een beetje afgeraffeld. De overige karakters, met uitzondering van Conolly, missen daarbij hun eigen verhaal.

avatar van cor1946

cor1946

Goede harde gangsterfilm, goed spel van Johnny Depp.

Niet helemaal waar ik op had gehoopt.
Ja Depp is erg goed en speelt een geweldige / angstaanjagende psychopaat-gangsterbaas.
Het verhaal is echter maar doorsnee, met veel herhaling van soortgelijke scènes.
Het hele gebeuren met de FBI heeft weinig diepgang. Er zitten wat mannen in een kantoortje en die laten zich steedswel erg makkelijk met een kluitje in het riet sturen door de 'foute' FBI man.
Depp's personage is, hoe knap gespeeld ook, toch ook een wat bordkartonnen persoon.
Of Scorsese hier meer van had kunnen maken, ongetwijfeld wel, maar het script kan sowieso niet tippen aan die van The Departed. Een film met vergelijkbare thematiek en in alle opzichten beter. Het Frank Costello personage is trouwens losjes gebaseerd op Whitey Bulger.

avatar van Ladd352

Ladd352

Best coole film, echt een aanrader! Lekker een duistere maffia film, thumbs up for Johnny!!!

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Ik vond het een fijne film om te volgen.

Vooral het rustig verloop van het verhaal en even geen snelle flitsende beelden.

Dat vond ik echt een plus!, misschien kon de opbouw van de film echt beter.

Maar ik vind het wel een aanrader en het wereltje van de gangster is altijd wel interessant.

3 1/ ster

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Banjo schreef:

Ik vond het een fijne film om te volgen.

Dat vond ik echt een plus!, misschien kon de opbouw van de film echt beter.

Zal ik het dan hier ook maar bij laten? Zelfde mening en ook een zelfde cijfer.

avatar van Vdk_Movie

Vdk_Movie

Lekkere duistere weg kijker, Johnny Depp speelt zoals altijd weer uitmuntend. Het is geen pareltje, maar wel eindelijk weer eens een mobsterfilm die het juiste niveau aantikt. 3.5

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Waargebeurd maffiaverhaal, netjes neergezet door enkele gekende acteurs. Hoofdrolspeler, Johnny Depp is niet te herkennen... Gewoonweg kijken, de bijna 120 minuten gaan zo voorbij...

avatar van Waackx

Waackx

Ik ben geen fan van regisseur Scott Cooper; net als zijn 2 voorgaande films, een film die een vrij voorspelbaar verhaaltje heeft en over het geheel vrij inhoudsloos is.
Net als bij Crazy Heart en Out of the Furnance kabbelt het een beetje voort en na 2 uur denk je bij je zelf, waar heb ik naar lopen kijken.
Scenario's die al meerdere keren verteld zijn door betere regisseurs.
Alleen neem ik het hem bij deze film kwalijker omdat deze film wel gebaseerd is op echt bestaand persoon.
Na 123 minuten weet ik eigenlijk nog vrij weinig van Whitey Bulger.
De film is opeenstapeling van wat gebeurtenissen en mishandelingen aan de kant van Depp maar film laat niet echt zien waarom hij zo is geworden, laat niks van jeugd zien en alles blijft zo oppervlakkig en vaagalleen al hoe snel de dood van zijn zoontje gaat
Naar mijn mening wil je iemands levensverhaal verfilmen, dan moet je daar de tijd ook voor nemen.
Ik vind de film lijken op J. Edgar met DiCaprio.
Een paar gebeurtenissen worden ff in 120 minuten gepropt en viola hij is klaar voor de massa en uiteindelijk heb je een halfbakken biografie.
De gruwelijkheden worden sterk in beeld gebracht en sterk acteerwerk van Depp maar over het hele geheel is het een zwakke film.

avatar van AC1

AC1

Hoogtepunten zijn de fotografie (wat een prachtige verpauperde straten!) en het kleine rolletje van Peter Sarsgaard. Voor de rest is het niks nieuw onder de zon. Nou ja, als je 13 jaar bent en het is de eerste keer dat je zo'n film ziet, dan zal ie heus wel anders binnenkomen. Maar toch, ik hou wel van Cooper's voorliefde voor de jaren '70. Hij zou het alleen wat minder dramatisch moeten brengen en iets meer subtiel. Schoonheid zit vaak in de kleine dingen. 6,5/10

avatar van Robert63372

Robert63372

Sterk gespeeld, mooi verhaal over de mafia uit Bosten.

avatar van Jkayyy9

Jkayyy9

Heerlijke film.
Erg duister, maar het irriteert niet.
Op momenten erg bruut maar niet teveel. Ondanks dat er niet heel veel actie is blijft het spannend en ben je benieuwd wat er gebeuren gaat.
Johnny Depp zet een super strakke rol neer en het is levensecht hoe Jimmy met de minuut zieker wordt.
Ook Connolly is een levensecht karakter waarbij je ziet dat hij op een gegeven moment bang begint te worden van de situatie waarin hij is terecht gekomen.
Al met al echt een aanrader!

avatar van rtt

rtt

Voor mij persoonlijk een afknapper deze film. Nergens wordt het spannend en het is oer saai allemaal.

Die gasten van de FBI spelen wat over de top. Het is wat gemaakt en volgepropt met krachtige volzinnen. Heb het een beetje gehad met die (VS) stoerdoenerij.

Nee snel vergeten deze hap.

avatar van Majestics

Majestics

Is het echt zo tegenvallend vergeleken de klassiekers? 3.19 voor een gangsterfilm is vrij teleurstellend.

avatar van Tarkus

Tarkus

Op ware feiten gebaseerde film, en ik vond hem helemaal niet slecht integendeel.

Puik verhaal, goede vertolkingen, een onherkenbare Johnny Depp in de hoofdrol die de pannen van het dak speelt.

Prima film !!

avatar van Tj-83

Tj-83

:X

Waackx schreef:
Scenario's die al meerdere keren verteld zijn door betere regisseurs.
Na 123 minuten weet ik eigenlijk nog vrij weinig van Whitey Bulger.
Ik vind de film lijken op J. Edgar met DiCaprio.

Vrij voorspelbaar, dat is meestal he bij een waargebeurd verhaal

avatar van Waackx

Waackx

Tj-83 schreef:

Vrij voorspelbaar, dat is meestal he bij een waargebeurd verhaal

Dat hoeft niet perse bij een autobigorafie, je kan ook onderwerpen/zaken bespreken/uitlichten die minder vaak worden besproken.
Zoals de dood van zijn zoontje,daar wordt nauwelijks aandacht aan besteed, de film concentreert zich voornamelijk op de gruwelijkheden van Bulger en de regisseur lijkt niet echt geinteresseerd te zijn om Bulger's levensverhaal te vertellen maar leek meer een misdaadfilm te willen maken met toevallig een echt bestaand persoon., oftwel een typische Hollywood/popcorn-film voor de grote massa.
De vele bekende acteurs die ook gecast zijn voor deze film zegt al een beetje genoeg.
Van dat soort films zijn er al genoeg gemaakt.

avatar van Night's Watch

Night's Watch

Black Mass heeft de (hoge) verwachtingen die ik had helaas niet waar kunnen maken maar een slechte film is het zeker niet. Ten eerste vind ik de gehele cast erg sterk spelen (en Depp in het bijzonder) en goed passen bij de film. Dit zorgt samen met het heerlijke jaren 70/80 sfeertje, de fijne manier van filmen en de vlotte scenes voor een heerlijke film om naar te kijken. Het verhaal schoot echter helaas te kort om van Black Mass ook een daadwerkelijk een topfilm te maken.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Johnny Depp verdwijnt op indrukwekkende wijze in zijn rol, er is een imposant blik met uitstekende bijrolacteurs opengetrokken en het camerawerk is dik in orde. Los daarvan biedt deze film helemaal niets nieuws, noch qua (standaard-gangsterfilm-)plot noch qua inzicht in criminele organisaties noch qua psychologie (want die is er niet), en zelfs de gebruikelijke geweldsexplosies zijn niet erg schokkend of spectaculair – anno 2015 is de kijker wel wat gewend. Inwoners van Boston zullen hier wel anders over oordelen, maar ikzelf ben deze film morgen al weer vergeten.

avatar van Arnoud87

Arnoud87

Leuk om een keer gezien te hebben

avatar van Movsin

Movsin

Aanvankelijk wat warrig, vond ik, maar toch in zijn geheel met interesse gekeken naar deze ware geschiedenis met het duister spel van Ierse maffia, Italiaanse maffia,..FBI. Goed om het eens allemaal te vernemen.

Toch wel een behoorlijke sterrencast waarbij Johnny Depp zo goed als onherkenbaar is. De pluim gaat m.i. wel naar Joel Edgerton wiens rol in het verhaal wel het meest onder druk komt. Ook Rory Cochrang als Bulger's adjunct speelt goed.

avatar van EIGER3970

EIGER3970

Deze film verduidelijkt goed de problematiek met de informanten.

avatar van Majestics

Majestics

Dit verhaal verdiende een betere film want Black Mass voelt gewoon te slapjes aan. Te 13-in-een-dozijn achtige uitvoering.

avatar van Noodless

Noodless

Movsin schreef :

Sluit me hier bij aan. Verwachtingen lager wel wat hoger, neemt niet weg dat het een degelijke film is met goed acteerwerk. Alleen het verhaal weet mij niet te imponeren. Redelijk langdradig uitgesponnen met ellenlange dialogen dat geen speciale toevoegingen bezit en daardoor meer het concept van een standaardfilmpje benadert. Nu het verhaal is ook gewoon zo. Het harde geweld in de film valt ook wel mee. 7/10

avatar van wimaroca

wimaroca

Supergoed geacteerd door depp ,maar het verhaal is niet goed genoeg uitgevoerd om het echt als een top gangster film door het leven tegaan alla the godfather

avatar van Rodger

Rodger

Een prima film, mooie jaren 70/80 sfeer, een een prima rol van Johnny Depp.

Het verhaal is rustig, en prima in elkaar gezet.

Ik heb te lang gewacht om deze te gaan kijken.

3.5***

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Verhaal niet so sterk als Donnie brasco of goodfellas,maar dat neemt zeker niet weg dat deze gangster film gezien mag/moet worden.een onherkenbare depp,( alle credits voor de visagie) speelt als vanouds een fantastische rol als James bulger.4 stars.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens geprobeerd en vond hem niet mis. De cast deed het prima en het verhaal was ook niet slecht, maar toch had ik er geen echt waw gevoel bij, daarom miste de film toch iets. Al bij al toch wel eens het bekijken waard.

avatar van memorable

memorable

Met dit sterrenensemble is het lichtelijk verwonderlijk dat je het gevoel hebt naar de heropvoering van Goodfellas van het plaatselijke amateurtoneel te kijken. Die variant op de Funny How? scene was wel heel erg gewaagd, en flink ernaast ook. Niet echt een krullentrekker van de mondhoeken. Ook de opener met de borrelnootjes die, volgens Bulger ten onrechte, werden aangeroerd door de speekselachtige klauwen van een zijn lakeien, was te gefabriceerd om een blijvende impressie achter te laten.

Zo krijgen we een film die tout court zielloos aandoet. En dat is voor een tweetal individuen toch bijzonder jammer, te weten Johnny Depp en Benedict Cumberbatch, want zij staan allerminst ondermaats te spelen. Cumberbatch maakt waarschijnlijk vooral indruk vanwege het contrast van zijn rol met zijn vertolking van Alan Turing in The Imitation Game, Depp weet te imponeren omdat hij 'Whitey' onverbloemd kwaadaardig neerzet, gespeend van enige heroïsche ironie die we zo dikwijls zien in dit soort films. Tegen dit tweetal zou ik daarom ook willen zeggen: vind elders emplooi, het is volstrekt onwaarschijnlijk dat er binnen afzienbaar tijdsbestek nog een greintje virtuositeit uit de gedegenereerde hersenpan van de bijkans talentloze regisseur zal voortspruiten.

avatar van The Thing

The Thing

Heerlijke film voor de liefhebber van maffia films. Mensen die het genre niet echt kunnen waarderen zullen het al gauw oppervlakkig en saai vinden. Ik heb genoten!