• 9.371.759 stemmen

Genre: Komedie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Vernon Chatman

Met onder meer: Melvin, Yvonne en Kesha

Plot Final Flesh

Naar verluidt wordt Amerika spoedig verdolven onder een atoombom. In vier korte verhalen brengen vier gezinnen hun laatste uren samen door. Zij bespreken hun vele bizarre nachtmerries en proberen op creative en absurde manieren aan de apocalyps te ontkomen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mrs. Pollard

Mrs. Pollard

Pam Pollard

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Hee, dit ken ik ook. Heb je dit dan op dvd beavis? Toch eens lenen van je, mocht dat zo zijn. Kan me het niet helemaal goed meer herinneren. Er staat me iets bij van tranen opvangen? Of iets met potjes ofzo?

De invloed van Vernon Chatman op dit project is het belangriijkst. Die man is zowat de koning van het absurdisme en satirisme op tv. Ooit begonnen met de parodie op kindershows, genaamd Wonder Showzen, toen vervolgens de mislukte 8-bit computeranimatie van Xavier: Renegade Angel en nu een Carrie en Twin Peaks-ode met The Heart, She Holler, met een hoofdrol voor Patton Oswalt.

avatar van beavis

beavis

gemist laatst op het IFFR en nu via een andere weg even ingehaald, maar helaas niet op dvd. Surrealistisch meesterwerkje. Als Dali nog geleefd had, dan had hij er vast graag zijn handtekening onder gezet Er zitten inderdaad tranen in, vrij vroeg in de film wordt er gedoucht met 'de tranen van verlaten kinderen'!

avatar van beavis

beavis

Chatman schreef ook mee aan dit meesterwerkje THE EXTERNAL WORLD [HD] - DAVID OREILLY - YouTube

en het hele project van Final Flesh doet me erg denken aan een ander typisch Amerikaans verschijnsel, op muzikaal gebied, de "song poem" Ramsey Kearney - Peace and Love - YouTube

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

O Reilly is typisch zo'n man die ik ongemerkt wel ken, maar waar ik me nog niet in verdiept heb. Zijn werk aan Son of Rambow is dus wel erg vet. Maar zal eens kijken of iik de invloed van Chatman een beetje herken in die short. Thanks!

Dit inmiddels weer gevonden, snel herkijken. De laatste keer dat ik het zag was ik er denk ik nog niet klaar voor, ook al kende ik veel ander Chatman werk.

avatar van D-ark

D-ark

Ik probeerde hem nog een tijdje toe te voegen maar was te lam om het verhaal samen te vatten.

Njah.

Eigenlijk zonder achtergrond aan begonnen (op zoek naar een korte sci-fi), dan heb je al eens kans tegen dit soort werkjes aan te lopen. Wat mij betreft is Final Flesh gewoon een volbloed comedy, buiten wat absurde momenten heeft dit helemaal niks met sci-fi te maken, maar labeling van films blijft toch een moeilijk gebeuren.

Soit, schakeltje om en de opzet lezende aan het begin van de film leek me dit een best grappig idee. Voor zo ongeveer 5 seconden dan, want walt volgt is eerder triest dan grappig. De filmpjes zijn uiteraard enorm brak, maar niet echt op een leuke manier. Het materiaal waarmee de vier diensten aan de slag moesten heeft weinig kwaliteit (vooral gewoon random), de uitvoering nog minder.

Uiteindelijk werd ik er een beetje droevig van. Droevig dat dit soort diensten bestaan, droevig dat er mensen daadwerkelijk gebruik van maken en droevig dat de makers niet veel verder geraken dan een doordeweekse YouTube prank. Daar zou deze "film" ook veel beter passen wat mij betreft, in ieder geval vond ik het serieus vervelend en alles behalve leuk of grappig. Deprimerender dan 4 uur durend Oost-Europeaans drama.

avatar van Basto

Basto

• 11927 berichten

Komt in juni uit op blu ray