• 9.378.047 stemmen

Geregisseerd door: M. Night Shyamalan

Met onder meer: Olivia DeJonge, Ed Oxenbould en Deanna Dunagan

Releasedatum: 10 september 2015

Plot The Visit

"No one loves you like your grandparents."

Een broer en zus worden voor een weekje naar de afgelegen boerderij van hun grootouders in Pennsylvania gestuurd. Zodra de kinderen ontdekken dat het oudere echtpaar betrokken lijkt te zijn bij iets verontrustends, zien ze de kans om weer thuis te komen met de dag slinken.

avatar van flurk

flurk

inderdaad dikke tegenvaller, zelfs niet uitgekeken, niet de moeite om verder te kijekn

avatar van arno74

arno74

flurk schreef:

Dan heb je de clue dus compleet gemist. Waarom stem je dan? Is alleen maar misleidend voor anderen. Beetje zinloos zo.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Verassend goede film van Shyamalan.
Ik snap best dat sommige mensen het totaal niets vonden, maar ik vond hem zeker niet tegevallen.
De film wist mij van begin tot einde vast te houden, doordat ik echt wilde weten hoe het met de kinderen zou aflopen. Sommige zaken in de film waren er voor mijn gevoel nogal geforceerd ingestopt (smetvrees en rappen van de jongen, en het perfect filmende, niet in de spiegel durven kijken van het meisje) maar verder prima kijkvoer! Ik vond de film meer naar thriller neigen dan naar horror, met ook de nodige humor. In het laatste 1/3 van de film moest ik erg lachen om wat de jongen overkwam en hoe hij erop reageerde. Kijk en beoordeel zelf.

avatar van dirk-dv

dirk-dv

Heerlijke film wat een spanning en een grappige twist ! gewoon kijken als je de kans hebt

Fijn filmpje.

Ik hou toch het meest van de Shyamalan films die teren op mystery, een streepje fantasy en een beetje luchtigheid. Geen grote twist, geen al te zware materie. geen overdaad aan jump scares of serieuze horror.

En daar slaagt deze film best goed in. De oudjes zijn leuk en creepy op hun manier, de kinderen enigszins irritant, maar op een positieve manier en het camerawerk een slimme variant op het faux doc gebeuren. Zo oogt het allemaal een stuk verzorgder.

De onderliggende bodem kan er ook nog wel bij, maar het zijn toch vooral de momentjes (police officer Jerry) die deze film voor mij wat extras geven. Wat mij betreft blijft Shyamalan lekker dit soort filmpjes produceren, vind ik beter dan z'n oudere shock-twist toestanden.

avatar van Zandadder

Zandadder

Eindelijk weer een goede Shyamalan.

Bij voorkeur in het donker kijken. Hoe eng kunnen 2 oude mensen zijn dacht ik in het begin, nou daar kom je achter.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Onderhond schreef:
Fijn filmpje.

Ik vond het feit dat zij niet eens de opa en oma van die kinderen waren toch een flinke twist hoor . Dat zag ik niet aankomen. Verder met je eens dat het een fijne film is om te kijken.

avatar van ken1976

ken1976

Ik vond hem echt heel erg tegenvallen.Waarschijnlijk omdat ik wel engere films gewend ben.Het verhaal,de acteurs (alleen die oma deed het best aardig) Echt eng is ie niet ,soms werd het zelfs lachwekkend. We hebben het allemaal ,wel een keer gezien!

2 sterren voor de film omdat ik hem uitgekeken heb!!!!

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke thriller/ horror film. De opbouw is aardig en de spanning sluipt er rustig aan in. Na een tijdje ontstaat er een creepy sfeertje. Helaas krijg je dan ook al een beetje een vermoeden wat er zich afspeelt en is de twist niet al te verrassend. Zowel de jonge als oude acteurs zetten aardig werk neer en zijn goed op elkaar ingespeeld. Aardige wegkijker met een kleine knipoog naar Hans en Grietje. 3.0

avatar van Waku

Waku

Toegegeven, Shyamalan weet heel lang een mysterieus sfeertje te creeren met deze "The Visit".

Maar deze mysterie/thriller is ook vooral erg saai en langdradig.

Soms zelfs vervelend.

Gemakkelijk einde zorgt voor nog meer onvrede.

Nee, dit was niet mijn film en mijn ding.

john mcclane 2

Voor een deels geslaagde M night shyamalan film.

De kids speelden erg goed,en dat is zeker een plus punt.

Wie weet een belofte voor de toekomst .

De sfeer was redelijk onheilspellend,natuurlijk ook de bedoeling .

En dan de verplichte M Night twist,de man zijn kenmerk,en die laat zich valt vrij snel te raden.

Wat het minder maakte was de climax.waarin weer duidelijk word dat hij zijn ( M night) eerste meesterwerk nooit zal evenaren . Daar lijkt het op.

Dus : goed spel,weirde sfeer,slappe twist .

john mcclane 2 schreef:

Dus : goed spel,weirde sfeer,slappe twist .

Vond dat juist een verademing, eens niet die geforceerde wending. Die werden met elke nieuwe film toch steeds slapper. De man moet gewoon sterke genrefilms blijven maken.

Donkerwoud schreef:

dus het was juist super verrassend dat het niet zo verrassend was?

Snap ik wel beetje wat je bedoeld.

Maar de twist van met name six sense en unbreakable waren zo doeltreffend en origineel,dat je stiekem hoopt op nog zo'n twist.Maar dat is ongetwijfeld makkelijk gezegd dan gedaan.

Donkerwoud

Denk dat het zijn valkuil geweest is, dat die twists hem zijn gaan achtervolgen. Verkeerde verwachtingen kun je bijna niet tegen opboksen.

avatar van John Milton

John Milton

Kun je inschatten of ik me hier mee kan vermaken, Donkerwoud?

John Milton schreef:

Kun je inschatten of ik me hier mee kan vermaken, Donkerwoud?

Zolang je geen hoge verwachtingen hebt, ja hoor. Ongeveer de enige film in een eeuwigheid waar mijn mening enigszins gelijk loopt met die van Onderhond.

Vooral niet de trailer kijken btw. Die geeft de beste momenten weg.

Donkerwoud schreef:

ja helemaal mee eens ,,maar ook The Last Airbender (2010)

was een totale faal.en die was zonder twist.

maar ik geloof zeker dat de man meer in zijn mars heeft,,en zich niet meer moet fixeren op die twist.

het werkt voor het grote deel niet meer

avatar van bjerik76

bjerik76

de trailer is erg goed, maarde film vond ik enorm tegenvallen.

de film word pas op het eind erg spannend, maar van korte duur.

Ik verwachte nog wel een twist, maar op een domme rap was de film gewoon echt afgelopen.

Alles was wel goed geacteerd, maar eigenlijk had het misschien beter geweest als er veel minder zelfgeschoten "handy cam" beelden van de tieners in zouden zitten.

avatar van Actarus

Actarus

Goede twist, dat wel...maar hier verwachte ik toch veel meer van. Teveel gelul van de tieners wat de film maar moest opvullen....

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Tja, niet slecht maar ook niet bepaald de film waarop ik hoopte. Al was ik even bang op een erg afgezaagde verklaring, dit viel me nog best mee. Het einde wist me nog wel wat te verrassen. Ik geef 'm een 3+ , een 3,25 was nu verrekte handig geweest als optie.

avatar van Donn Gosse

Donn Gosse

Jawel jawel toch wel een fijn filmp'ke om te zien! hij is zelfs beter dan de laatste paranormal film.

avatar van tattoobob

tattoobob

Donn Gosse schreef:

Maar dat is dan ook niet zo moeilijk

avatar van james_cameron

De vijfde zwakke film op rij van regisseur M. Night Shyamalan. Wat is er toch met de beste man gebeurd. Hier loopt hij flink achter de feiten aan met een erg doorsnee found footage-horrorfilmpje, voorzien van een twist die wel heel erg voor de hand ligt. Vooruit, ik schrok me een paar keer kapot en hier en daar is de film best eng, maar de voorspelbare uitwerking van het karige gegeven en de vrij irritante jonge hoofdrolspelers (vooral de raps van dat jochie zijn tergend) resulteren in een middelmatig horrorwerkje binnen een inmiddels uitgekauwd genre.

john mcclane 2 schreef:

ja helemaal mee eens ,,maar ook The Last Airbender (2010)

was een totale faal.en die was zonder twist.

het werkt voor het grote deel niet meer

Die had een ander probleem met verwachtingen: gebaseerd op populaire franchise.

avatar van Barry83

Barry83

In het begin dacht ik de zoveelste "handycam" movie. Het is in het begin dan ook echt eventjes door de zure appel heen bijten. Maar daarna is het gewoon tot het einde genieten. Wat een heerlijke, creepy en mysterieuze sfeer. Ook de plotwending heb ik geen seconde aan zien komen

Donkerwoud schreef:

Die had een ander probleem met verwachtingen: gebaseerd op populaire franchise.

OK ,,,,verkeerd voorbeeld,,,maar je gaat me toch niet vertellen dat je THE happening een fijne film ervaring vond,,,,de wind pas op!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Hier vond ik echt niet veel aan, had er veel meer van verwacht, het was gewoon gans de tijd zo enorm saai man, dit durf ik zelfs geen horror/thriller noemen hoor. Kwam heel traag op gang en het beterde nooit echt, meer dan een 3/10 kan ik hier echt niet voor geven.

john mcclane 2 schreef:

Nou heb ik ooit van een ecologisch minnende kennis een uiterst scherpe analyse gelezen...:P

avatar van keimpeS

keimpeS

Ik vond het geen verkeerde film, maar 1 ding snapte ik niet. de webcam van de laptop was toch stuk? of heb ik iets gemist of verkeerd begrepen.

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

keimpeS schreef:

Zij had die gewoon blijven afkuisen tot die terug proper was (het schermpje van de cam)