Genre: Drama / Horror
Geregisseerd door: Josh Forbes
Met onder meer: Marianna Palka, Alice Macdonald en Matt Mercer
Plot Contracted: Phase II
"Protection is out of the question"
Samantha lijdt aan een mysterieuze ziekte. Riley was een van de laatste personen die in contact kwamen met Samantha. Riley poogt te achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de uitbraak, voordat de zeer besmettelijke ziekte zijn lichaam én de rest van de wereld consumeert.
Riley
James
Special Agent Dalton
Deuce Gelman
Ben benieuwd!
Anders ik wel....hopelijk zit in dit deel iets meer budget en ziet het er allemaal nog iets beter uit.
Tonypulp
Tof!! Contracted van Eric England blijft één van de leukere indie-films van de laatste jaren in dit genre. Vreemd dat hij niet zelf verder gaat, maar het stokje doorgeeft aan Josh Forbes, die (i.t.t England) nog niets heeft laten zien. Blijft een gokje, maar Forbes heeft goed naar het eerste deel gekeken en probeert er een aardig schepje bovenop te doen. En dat werkt!
Het enige wat hem tegenzit, is dat het ''nieuwe'' er nu wel af is. Blijft overigens wel leuk dat Contracted eerder was met de dodelijke soa dan It Follows (2014) , die daar zo om geroemd wordt
Anyhow; Forbes neemt Mike Testin (DOP van het eerste deel) mee en dat is te zien. Stijl van de film wijkt nauwelijks af. Gaat qua verhaal ook in grote lijnen door zoals je het mag verwachten. Dat maakt het niet minder vermakelijk, integendeel! De rottende wonden met maden, grote bulten met pus, ranzige lappen vlees die loshangen.... Het is weer een akelig smerig gebeuren.
De kracht van het eerste deel ligt vooral in de kleinschaligheid, zoals ook o.a Thanatomorphose (2012) dat zo briljant deed, terwijl het hier al wat verder gevorderd is en de lichamen zich opstapelen. Forbes laat een deurtje open voor een derde deel (en doet dat in stijl!!), laten we hopen dat ook hij het stokje dan weer netjes doorgeeft en we nóg een leuke, nieuwe/onbekende horrorregisseur aan het werk te zien krijgen.
Lekkerrrr hoorrrrr
Waar het eerste deel een leuk wegkijkertje was maar iets te veel naar een B-productie leunde...ziet deze film er een stuk beter uit.
De smerigheid in deze film komt er een stuk beter en professioneler uit,er zit duidelijk meer budget in deze film.
Het verhaal gaat eigenlijk gewoon verder waar een eerste stopte......alleen dan beter en smeriger.
Sommige scenes deden mij een beetje aan de film [REC] denken........
Acteerwerk was prima voor een film als deze........op naar deel drie want ik heb mij bij deze film prima vermaakt en vond hem zeer geslaagd.
4 sterren.
Boeikens
[quote]tattoobob schreef:
Zal er nu toch echt eens werk van maken om hem te zien
Tonypulp
er zit duidelijk meer budget in deze film.
tattoobob
Gezien het feit dat deze film dat deze film er visueel veel beter uitziet,dat wat ik al eerder zei.
Vandaar ging ik er vanuit dat er ook meer geld in gestoken is.
Maar daar ben jij het natuurlijk niet mee eens
net zoals ik het vaak niet met jouw eens ben
Pazmaster
Ik had er ook niet aan moeten beginnen, zombiefilms vind ik eigenlijk nooit goed (op enkele films als World War Z en Resident Evil na dan) en deze is ook weer behoorlijk slecht. Een slap verhaal, goedkope special fx en matig acteerwerk. Alle chichés komen weer aan bod en de personages en hun handelingen zijn werkelijk dom. Deel 1 heb ik niet gezien en ik denk dat ik die maar links laat liggen.
comely
In deel 2 hebben ze de minste punten van deel 1 overgenomen en het verhaal minder interessant gemaakt.
Meer kan ik er niet van maken.
Weg is de erotische sfeer. Nu hebben we te maken met iets dat het einde van de wereld zal brengen,,bla,,bla,,bla.
De persoon die verantwoordelijk is voor de uitbraak blijkt in deel 2 een nerd te zijn. Dus daar ging het ook al mis.
joolstein
Tweede deel van een interessante goede horror. Bij dit soort tweede delen moet het natuurlijk in de overtreffende trap! Maar bij Contracted Phase II gebeurd dit op redelijk subtiele wijze.Toch is er wel degelijke meer gore! Ook ziet het er "netter" en beter uit. Het verhaal gaat verder waar deel 1 stopte. En wordt het dus vervolgens dag 4. Het slechte acteerwerk is achterwege gelaten en ook zijn er geen hele domme scene`s meer! Dit zijn alleen maar pluspunten en het maakt me nieuwsgierig naar een eventueel derde deel! Dat komt ook door het briljante einde! Zowel deel een als twee zijn toch wel opmerkelijke horrorfilms
Rickyman
Helaas een tegenvallend vervolg op het verrassend sterke Contracted.
Opzich niet eens zo'n verkeerd gerne-filmpje en komen er wel enkele lekkere smerige scènes voorbij, maar erg voorspelbaar, mist vooral het boeiende en verrassende wat het eerste deel wel had. Mits je vooraf niets van het verhaal afweet.
bjerik76
niet sterk genoeg om een volwaardig opvolger te worden.
Ik vond het eigenlijk ook helemaal niet spannend meer, de hele film verloopt ook zoals de fases in het eerste deel, dus weet je eigenlijk al wat er komen gaat.
Iets meer antwoorden ( maar wel zwakke, ver gezochte) en ook het eind was erg treurig.
Ik hoop wel dat het bij dit deel blijft, want zo kunnen ze eeuwig door blijven gaan.
Ik raad wel iedereen aan om eerst het eerste deel te kijken, want anders zie/hoor je de eerste 10 minuten zoveel op je af komen dat je het idee heb dat je al heel wat gemist hebt, omdat hij ook precies verder gaat waar het 1e deel is gestopt, alsof je halverwege een film inhaakt.
Daan258
Uit puur verveling opgezet ook al vond ik het eerste deel vreselijk, maar ik moet eerlijk zeggen dit 2e deel was best vermakelijk en stukken beter dan het erg matige 1e deel.
Er zit een lekker tempo in, aardige sfeer, meer smerigheid en het verhaal was ook wel een stukje beter dan het vorige deel. Ook al is nog steeds niet alles helemaal duidelijk, maar toch.
Helaas net geen voldoende maar zeker wel een dikke 2,5*
Prima vermaak.
john mcclane 2
Hoe heet deel 1 dan? Zal wellicht wel aan mij liggen,maar kan hem niet vinden.
En is dat vergeleken bij deze wel de moeite waard? Is het echt een vervolg?
HALVE TAMME. (moderator series)
Hoe heet deel 1 dan?
Glacius
Wat een slap vervolg op een redelijk interessant en ranzig eerste deel. Loze slecht geacteerde personages die maar een beetje heen en weer lopen, als kippen zonder kop. Geen ontwikkeling, geen intriges, niet sympathiek, slechts een opeenvolging van nieuwe infecties en wat gore. Ook jammer van de onthullingen die gedaan worden en bijzonder slecht uitgevoerd zijn. Had de oorzaak/bron gewoon een mysterie gelaten.
Shinobi
"What exactly am I testing for?"
Deze titel was ik eigenlijk uit het oog verloren tot ik 'm vandaag plots op Netflix zag staan. Nu moet ik zeggen dat Contracted (2013) aardig is, maar niet per se een film die een vervolg nodig heeft. Dus ik ging hier enigszins sceptisch in.
Dit vervolg gaat gelijk verder waar deel één ophoudt, alleen volg je als kijker nu Riley; de ex van Samantha die door toedoen van haar nu ook zit opgescheept met de ziekte. Gelukkig richt 'Phase II' zich minder op te verwaarlozen subplotjes en gaat meer in op de ziekte, ondanks dat Riley niet een bijster interessant personage is.
Dezelfde cyclus herhaalt zich en gaat verder vanaf dag vier. Ondertussen weet je wel wat er komen gaat, toch blijft de gang van zaken intrigeren. Hierbij is het verhaal middels een aantal flashbacks goed verweven met het vorige deel. Helaas wordt er qua karakterontwikkeling vrijwel niets gedaan met de bad guy en de protagonist, waardoor je weinig te weten komt.
De film moet het meer hebben van de gore. Er worden ditmaal betere situaties gecreëerd waarin de meest zieke ontwikkelingen plaatsvinden op lichamen. Door de cameravoering zit je er dicht op en mis je niets van de smerigheid die tot in de puntjes is verzorgd. Bovendien lijkt de pacing i.c.m. de pompende score iets sneller te zijn en is er zelfs plaats voor actie die niet uit de toon valt.
Al met al een heerlijk vervolg dat mij in positieve zin erg heeft verrast. Kom maar op met deel drie.
3,5 Sterren.
mcdaktari
Toen ik hier die enkele lovende recensies las dacht ik ,eindelijk weer een horror film die het kijken waard is. Maar het lijkt wel alsof ik een andere film zag, want ik vond het een behoorlijke bagger film. Nergens werd ie spannend en ik moest echt m'n best doen om de film helemaal tot het einde te kijken.
Misschien stel ik wel te hoge eisen maar ik lees hier ooit "zonde van m'n tijd" . Nou als het ooit van toepassing is dan is het wel bij films als deze. Wel heel jammer want ik wacht nu al zo lang op eindelijk weer eens een echte goeie horror film.
Matig vervolg.
Probleem was dat deel 1 zo leuk was omdat het pas op het einde om een zombieflick bleek te gaan. Die verrassing is er uiteraard af, want dit tweede deel gaat gewoon verder waar deel 1 gestopt is.
En da's een klein probleem, want zonder de originele aanpak van het eerste deel is dit toch vooral beproefd terrein. Forbes lijkt nog wel z'n best te doen door er wat meer politiewerk doorheen te gooien, maar dat lijkt jammer genoeg nergens op.
Gelukkig is de transformatie van de slachtoffers wel lekker smerig. Paar gave scenes, met als hoogtepunt de wormpjes wat mij betreft. Je moet er niet aan denken. Op dat gebied scoort de film gelukkig punten.
Het einde laat een derde deel vermoeden, het zet in ieder geval de deur wagenwijd open. Wat mij betreft hoeft het niet zo. Deel 1 valt vanwege de opzet maar moeilijk te overtreffen, dat laat dit tweede deel iets te duidelijk zien.
Noodless
Lang niet zo goed als zijn originele voorloper. De reden ligt natuurlijk dat het gegeven nu bekend is en je niet meer weet te verrassen. Wel wat meer gore scènes met een paar leuke transformaties.
Het personage van de bad guy wordt te matig uitgewerkt. Op veel antwoorden moet je al niet hopen. De korte duur is wel positief en dus weet de film toch voldoende te entertainen. 6/10
Gang_Star
Voor mij beter dan zijn voorganger. Dit deel is een rechtstreeks vervolg want je ziet aan het begin nog het einde van deel één aangevuld met dat Samantha haar moeder aanvalt en door de politie wordt doodgeschoten . Inhoudelijk bied de film weinig extra's in vergelijking met Contracted, behalve dat dit deel minder op drama gericht is en meer op gore. Er zit een betere vaart in en het is als geheel wat spannender. Beter dan verwacht en een kleine verademing na een tegenvallend eerste deel.
Jimske
net als deel 1 heb ik me rot geërgerd aan de domme personages en handelingen. Een herhalingsoefening zonder verrassingen maar wel met de zelfde ergernissen. 1*
Boeikens
Vervolgt letterlijk op het vorige deel, biedt meer gore en wat (onnodige?) verklaringen maar verliest aan originaliteit en boeit minder. Ik denk dat een derde deel niet echt meer hoeft.
keimpeS
Ik kan me weinig herinneren van deel 1/Phase 1, maar dit vervolg was best vermakelijk! Veelal gore en transformaties vooral , de actie vond ik toch wel een beetje ontbreken & ook het acteerwerk was niet super. Phase 2 had ook een scène die me erg deed denken uit een scène van Braindead, of dit nou een hommage of het betere jatwerk was weet ik niet haha. Net aan drie sterren & op naar Phase 3, want die gaat echt wel komen!
Fisico
Goor is het wel. Een pure zombie is het niet echt, maar de focus ligt eerder op een soort besmettelijke ziekte met vieze onderhuidse wormen en etterende wonden. Het lichaam van de geïnfecteerde transformeert langzaamaan tot een verrottend proces. Er komt wel wat bloed en snijwerk aan te pas. Niet altijd voor gevoelige kijkers dus.
Qua plot vond ik het niet altijd even logisch. Moet je wellicht ook niet verwachten van zoiets. De personages stelden niet te veel voor. Erg matig allemaal. De grote boosdoener van het verhaal had ook niet echt het charisma van een ultieme bad guy.
Deel 1 nog niet gezien. Geen idee of dit een must was. Dit vervolg begint eigenlijk wel goed met onmiddellijke actie, maar veel samenhang moet je verder niet verwachten. Niet superslecht allemaal. De transformatie van de lichamen zag er best goed uit en waarbij de nodige aandacht aan besteed is. Jammer dat deze lijn niet werd doorgetrokken.
amenmalek
Ja deel 1 is eigenlijk wel een beetje een belangrijk voorlopertje
Maar goed verwoord.
amenmalek
De Contracted films zijn een soort culthitjes. Prima kijkplezier met veel goor, pus en etterende ellende. Het verhaal gaat verder waar deel 1 ophield (tot op de seconde) en het verrassingselement is in deze film weg, maar de introductie van nieuwe personages en de uitdieping van enkele uit de vorige film maakt dit een puik vervolg.
Nee, het is geen 28 days/weeks of World War Z grandeur, maar zeer vermakelijk om te kijken en beide films bieden toch eigenlijk best wel gewoon leuk vermaak. Ben benieuwd naar deel 3.

Contracted
2013