menu

Contracted (2013)

mijn stem
2,66 (110)
110 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Horror
85 minuten

geregisseerd door Eric England
met Najarra Townsend, Caroline Williams en Alice Macdonald

Een onrustige jonge vrouw heeft een onenightstand met een willekeurige vreemdeling. Vervolgens denkt ze dat ze besmet is met een seksueel overdraagbare aandoening. In werkelijkheid blijkt het echter iets veel ergers te zijn.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=chqtOlOEdsY

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van umbra
1,5
Echt saaie film...heeft me op geen enkel vlak kunnen overtuigen, zat er ect naar te kijk met een gevoel, allé hoelang duurt die shit nog, maar toch met een klein beetje hoop op een leuke afloop, plot...maar neen hoor...3/10 is zeer gul.

avatar van Rickyman
3,0
Geen geweldige film, maar saai ook niet en heb me er best mee vermaakt.
Ook geen opvallend slecht acteerwerk en het naïve, schuchterige gedrag van die meid vond ik wel overtuigend. Al vroeg ik me af, waarom ze niet méér hulp wilde, maar dat werd later wel duidelijker naar het einde toe. Haar vreemde akties deden mij soms denken aan Alyce, die ik wel beter vond.
Een toch wel een aardig low-budget filmpje.

avatar van N23
3,0
N23
Ik kwam deze tegen op verschillende lijstjes als zombie film. Zodoende dat ik mij eraan waagde zeker na het zien van de trailer. Wat ik erg sterk vond aan deze film was de trage opbouw, waarin je de aandoening ziet groeien/verspreiden en dit ook heel geloofwaardig gaat. Echter de trage opbouw zorgde er tevens voor dat ik een enkele keer keek van 'hoelang nog', in de hoop dat er nog wat actie komt.

Als 'zombie-film' is het een vreemde eend in de vijver, maar toch heeft het wel wat. Een kleine voldoende.

avatar van HALVE TAMME.
Onslaught schreef:
Niks mis mee als je de film gewoon niet teveel gaat analyseren.
Juist.

avatar van 606
3,5
606
N23 schreef:
Ik kwam deze tegen op verschillende lijstjes als zombie film.

Als 'zombie-film' is het een vreemde eend in de vijver, maar toch heeft het wel wat. Een kleine voldoende.
dit is iets om als spoiler te markeren, je geeft veel weg.

avatar van N23
3,0
N23
@606 als je van mening bent dat dat een spoiler is, ik denk het niet gezien de trailer, moet je daarvan een melding maken bij de admins.

avatar van perceived
3,5
N23 schreef:
@606 als je van mening bent dat dat een spoiler is, ik denk het niet gezien de trailer, moet je daarvan een melding maken bij de admins.

Eens met 606. Of het 'mag' of niet vind ik hier niet eens van toepassing, rekening houden met anderen des te meer. Trailers geven vaak te veel weg, daarom check ik ze maar zelden en daar ben ik niet de enige in. Wat jij verklapt wordt pas in de laatste minuut echt duidelijk. Zegt genoeg lijkt me. Beetje flauw en makkelijk van je om 606 maar even naar de admins te verwijzen.

avatar van N23
3,0
N23
perceived Je kan me veel verwijten, maar niet dat ik geen rekening hou met het vermelden van spoilers. Mocht je ook van mening zijn dat dit een spoiler is, verwijs ik je ook door naar de Admins en laat ik het aan hun over. Want ik doe het niet, omdat het geen spoiler is naar mijn inzien.

ipman-99
"Don't Touch Anyone." ... " !!!
Melodramatische Horrorfilm !!! 'Contracted' is een Horrorfilm met een factor
melo-drama en een tikje zwarte humor.
We volgen Najarra Townsend alias Samantha in de film die een onenightstand
beleeft met een mysterieuze wildvreemde.
Wat volgt zijn 'rare' verschijningen aan het lichaam van Samantha.
Aanvankelijk denkt haar 'dokter' dat het over een verkoudheid gaat, maar als
kijker voel je gewoon dat deze dokter zijn diploma niet heeft gehaald !
Er is wel degelijk iets niet pluis ... vooral hoe de 'ziekte' zich manifesteert op het lichaam
is werkelijk 'knap' gedaan ! Opbouwend spannend mag het verhaal worden genoemd, net
zoals de 'lijdensweg' die Samantha en haar omgeving teistert.
Sommige scènes zijn beetje wansmakelijk met de nodige gore.
Genoten van deze opbouwende Horrorfilm die een beetje een 'vreemde eend' in het genre
is ... en dat kan ik altijd wel smaken als de uitwerking er is !

avatar van tattoobob
3,0
Volgend jaar is Contracted:phase 2
te zien.
Niet diezelfde regisseur...hopenlijk wel een groter budget

avatar van Boeikens
3,0
Verrassend goed.

De langzame metamorfose naar het zombie zijn vond ik hier zeer sterk neergezet. Najarra Townsend doet het zeer goed en de sfeer zit er best goed in. Het is misschien allemaal wat aan de langzame kant en er had ook wat meer actie mogen zijn maar dit heeft mijn kijkplezier niet echt verstoord.
Ben zeer benieuwd naar het vervolg!

3*

avatar van leatherhead
3,5
Ondergewaardeerd.

Goed horrortje dit hoor. Begint wat twijfelachtig allemaal, vooral het acteerwerk van sommigen kan echt niet door de beugel, maar zodra de boel eenmaal op gang komt is het toch wel genieten. De transformatie van Townsend is best ranzig, en ondanks het kennelijk lage budget toch overtuigend neergezet. Gave make-up effecten. Van veel écht expliciete gore is er geen sprake, wel wordt er geregeld effectief met de suggestie gespeeld.

Visueel is het wat saai helaas, vooral wat braaf, evenals de editing. Soundtrack beduidend een stuk beter, waarmee de film punten scoort. Hulde verder aan de speelduur van de film, geen seconde te lang gelukkig. Ook een leuke ''twist'' op het einde, al komt het natuurlijk wel allesbehalve onverwachts. Nochtans is het uiteindelijk wel een film die aardig buiten de zombiefilm conventies treed, wat mijns inziens wel te appreciëren valt.

Paar minpuntjes, maar zonder meer een verdienstelijk resultaat dus. 3,5*.

avatar van duffs
2,5
de eerste 5 minuten wordt er zo slecht geacteerd dat ik hem bijna uit wou zetten maar daarna wordt het al beter mooie hoofdrol speelster maar acteeren kan ze niet dat wordt verbloemd door de betere acteurs actrisses om haar heen de film blijft wat sloompjes eb van horror is geen sprake maar ondanks dat was hij best boeiend effe door de eerste 5 minuten heen bijten en je zult zien dat hij nog best wel leuk is misschien een beetje te vergelijken met warm boddies die wel vele malen beter is overigens

avatar van 1311811
3,5
Hogere verwachtingen dan het gemiddelde zijn waar geworden! Het acteerwerk van de hoofdrolspeelster was af en toe storend (misschien abominabel), voor de rest viel het acteerwerk mee. De spanningsboog was 'prima' te noemen en er gebeurt genoeg om de aandacht er bij te houden...Een redelijke originele movie die voor een naar sfeertje weet te zorgen; waar je een rimpelhoofd van gaat opzetten.

avatar van joolstein
3,0
Onveilige seks is ver(be)derfelijk Lesbienne die een one night stand heeft met een man veranderdDe SOA die ze oploopt is van het wel hele erge soort . We zien in de film de metamorfose die Najarra Townsend ondergaat. Veel expliciete gore zien we niet maar bij sommige dingen werd ik wel ontoepasselijk. (wat we dus zien was effectief!) Deze film was eerder danIt Follows (maar handelt over ongeveer hetzelfde thema) Toch vond ik deze iets beter! Maar bij deze is het acteerwerk gewoon soms te slecht waardoor ik minder sterren geeft. De scene bij de dokter was wel heel erg!! Oh dokter, ik heb last van mijn geslachtsdeel, oke mevrouw doet u mond maar open. En dan kijken we even in u oren. Ah u heeft last van een verkoudheidje

broncode
Vreselijke film met zoveel onlogische dingen in het script die ik alleen maar heb afgekeken omdat volgens de kenners een twist kwam.
Maar niks gezien, hij eindigt zoals heel de film in pure ellende.

avatar van bjerik76
3,0
ik vond deze film toch wel spannend.
Je blijft je de hele film afvragen wat er nou werkelijk gebeurt is, wie de vreemde man was, en in hoeverre ze gaat veranderen,en in wat.
Deze vragen blijven echter onbeantwoord met een raar/slecht eind, maar gelukkig heb ik deel 2 al klaar staan die hoop ik de antwoorden zal geven.
de veranderingen zijn wel mooi gedaan.

min puntje was haar huisarts die na na een stokje op haar tong en kijkje in haar oor al gelijk een hele verklaring en diagnose kon uitleggen, of moet dat nou voor hem een enorme pluspunt zijn vanwege zijn wonder talent.

vond de muziek ook wel mooi, zo kwam er naast het horror gedeelte toch ook wel het drama gedeelte tot zijn recht.

Ik vond het een zwakke film en een belabberd einde.

3,5
Behoorlijk grappig bij momenten, enkele momenten die qua gortigheid sterk in de buurt kwamen van het vermakelijke (ik vermijd bewust het woord "smakelijke" in deze context) Eat (2013).

Alleen is het einde te abrupt, en vooral ergerlijk: de manier waarop ze de ernst van haar eigen situatie niet inziet is gigantisch onrealistisch. Ik ga nu niet vaak op kerkhoven graven, maar ik vermoed dat er lijken al tien jaar onder de grond liggen die er frisser uitzien dan zij halverwege deze film, en dan nog zegt ze tegen haar vriendin "If you would be my friend, you'd help me hide this", terwijl ik in die situatie precies toch ook liever eens naar het ziekenhuis zou trekken? Maar ach, dat soort onregelmatigheden maken films als deze behoorlijk fijn popcornvermaak. Best niet teveel van eten, 't kan wel eens degoutant worden.

avatar van Noodless
3,5
De film heeft mij toch wel enigszins positief verrast. Het verhaal wordt prima opgebouwd naar zijn climax. Als kijker ben je voortdurend geboeid hoe de hoofdactrice geleidelijk aan aftakelt. En die aftakeling wordt fenomenaal neergezet. Ook heel de geheimzinnige sfeer rond het verhaal maakt het geheel alsmaar boeiender. Wat heeft ze nu eigenlijk? Wie is die vreemdeling?
De gore is misschien niet zo veel aanwezig, maar bepaalde scènes werken toch wel effectief.
Dikke pluim voor de hoofdactrice Najarra Townsend die de film een meerwaarde geeft. De rest van de cast is jammer genoeg heel wat minder. Kleine verrassing 7/10

avatar van Jimske
1,0
slechte film, zwaar onlogische handelingen, vooral van de dokter en de hoofdpersonage. Werkelijk elk karakter in deze film was te dom voor woorden. De dokter is erg laks en handelt totaal niet zoals een echte dokter. De hoofdpersonage is eveneens erg laks in haar doen en laten, en heb me geërgerd aan haar gedrag. Ik vond de vriendin van de hoofdrolspeler erg karikatuuraal van de feministische lesbienne. Wat me ook irriteerde waren de onbenullige reacties op haar duidelijk veranderend uiterlijk. Als ik dergelijk iemand zou kennen met zo'n gezicht zou ik die asap meenemen naar spoed. Ook achterlijk hoe de moeder dacht dat ze terug aan de drugs zat gezien haar gedrag en uiterlijk, yeah right, als je zwarte aders in je gezicht hebt en ogen van een duivel, dan is dat niet typisch kenmerkend voor een druggebruiker. Of bv die scene waarin ze haar andere vriendin kust terwijl ze een dikke wrat langs haar mond heeft, en zij dat blijkbaar niet erg vind en vervolgens vermoord wordt. 1.5* en dan ben ik nog gul

avatar van Gang_Star
2,0
Een traag horrordrama wat eigenlijk meer een dramafilm is met een vleugje horror. Toont de transformatie van een jonge vrouw in uiteindelijk een zombie na een vrijpartij met een man die gezocht wordt door de politie. Het is een transformatie die met een aantal smerige zaken voorbijkomt en enkele vreemde reacties en situaties. Zo is het wel heel vreemd dat die jongen die altijd in het restaurant komt en een oogje op het hoofdpersonage heeft, seks met haar heeft terwijl zij er erg slecht uitziet, en dan ook nog eens onbeschermd . Het einde daarentegen dat ze in een zombie veranderde (ik had niet nagedacht hoe het met haar zou eindigen) en haar moeder aanviel kwam voor mij dus enigszins als een verrassing.

avatar van knusse stoel
3,5
Een zeer "vreemde eend in de bijt" en degenen die deze film nog willen zien, adviseer ik ten zeerste om niet de spoilers te bekijken. Want dan is een groot deel van het mysterie weg!
Een mooi verhaal trouwens wat je uiteindelijk wel eens anders over bepaalde zaken kan laten denken.

avatar van N. S.
1,0
Wat een gedrocht.

De film kon me nergens boeien. Het gaat alleen maar over de verandering die nergens op sloeg met die rare verschijnselen. Het verhaal omtrent BJ was ook erg slecht. Het dieptepunt waren de personages, echt waar. Wat een domme, irritante acteurs die niet kunnen acteren, met in de hoofdrol Samantha. Wat heb ik me lopen irriteren. Het enige pluspunt was dat Nikki werd gekillt, met dat belabberde accent van haar. De film begon gewoon normaal, maar toen er 'day 1' stond kakte de film in elkaar en dat was al na 5(?) minuten. De verandering leverden wel leuke reacties op van de dokter etc. en lekkere kotsscènes. Snel vergeten deze film.

avatar van El ralpho
3,0
Sex Kills

Moraal van het verhaal: gebruik altijd een condoom! je weet namelijk nooit met wie (of wat) je bedpartner allemaal nog meer sex heeft gehad. Ik denk dat het vertonen van een titel zoals deze op de middelbare scholen toch wel even honderd keer zo effectief is dan welke voorlichtingscampagne dan ook. Dat hij een beetje extreem is, dat terzijde

Persoonlijk vind ik deze titel behoorlijk origineel, omdat er niet veel films zijn die dit uitgangspunt hanteren. Genoeg mensen overkomt het weleens dat ze in een zatte bui sex hebben met iemand en vergeten een condoom te gebruiken (of het gewoon nalaten om er een te gebruiken) maar wat gebeurd er als je wakker wordt zoals deze mevrouw? Dan heb je toch een probleempje..

De veranderingen die de vrouw doormaakt worden dan ook steeds ernstiger en als kijker begin je jezelf hier dan ook steeds ongemakkelijker bij te voelen. Ik wist echter niet dat het hier uiteindelijk om een zombiefilm ging, dus toen ze hier aan het einde uiteindelijk in veranderde was ik toch een beetje teleurgesteld. De film was effectiever en origineler geweest als ze bijvoorbeeld was overleden aan de geslachtsziekte doordat ze bijvoorbeeld letterlijk weg zou gaan rotten. Doordat dit ook met haar hersenen gebeurde verklaarde dit ook de oncontroleerbaarheid van haar daden en het vermoorden van meerdere mensen. Dit einde voelde toch een beetje gemakkelijk, en met name ook heel uitgekauwd aan.

Neemt niet weg dat ik Contracted in zijn geheel nog steeds een redelijke titel vind. Goed, het acteren had beter gekund, en het was ook interessant geweest als we een verklaring hadden gekregen over het waarom de dader wel gewoon rond kon blijven lopen zonder ziek te worden maar als je niet te kritisch naar dit soort zaken kijkt blijft er een aardig filmpje over die met momenten aardig gruwelijk kan zijn.

3,0*

Gast
geplaatst: vandaag om 01:22 uur

geplaatst: vandaag om 01:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.