Genre: Drama / Horror
Geregisseerd door: Eric England
Met onder meer: Najarra Townsend, Caroline Williams en Alice Macdonald
Plot Contracted
"Not your average one night stand."
Een onrustige jonge vrouw heeft een onenightstand met een willekeurige vreemdeling. Vervolgens denkt ze dat ze besmet is met een seksueel overdraagbare aandoening. In werkelijkheid blijkt het echter iets veel ergers te zijn.
Samantha
Woman #1
Zain
jarno1975 (moderator series)
Macmanus
Aardige low budget productie.
Wel een grappige take op the birth of zombies. Hoewel je hem voelt hangen door de gehele film vond ik het nog wel boeiend gebracht. Haar aftakelen is ook wel pijnlijk. Helaas heeft de film wat typische low budget problemen die je vaker ziet. Zoals een cast die niet erg goed is. Vond de hoofdrolspeler nog wel te doen, maar die lesbische vriendin en die moeder waren niet te harden. Ook leek het wat vreemd dat ze steeds naar de dokter gaat zelfs wanneer ze echt niet meer uitziet en dan zou het ziekenhuis logischer zijn. Maar dat kan je door de korte tijd dat het allemaal gebeurt wellicht nog door de vingers zien. Ik wat meer moeite had ik me haar vrienden die haar als drug verslaafde zien, maar welke verslaafde ziet er (uberhaupt) zo snel zo uit. Daar merkte dat hij wat logische stappen overslaat om te kunnen komen bij dit einde.
Geen geweldige low budget film. Daar is het te braaf voor, zowel visueel als soundtrack en verhaal. Maar wellicht iemand die kan groeien. Qua tempo en bedoelingen geen onaardige poging.
2.5 sterren.
AHWA
Aardig, maar het is inderdaad vreemd dat ze niet naar het ziekenhuis gaat. Snap dat ze het niet doet omdat ze niet wil dat haar ex erachter komt of zo, maar toch. Wel een aardig concept in ieder geval, maar niet echt mijn ding. Leuk om een keer gezien te hebben en beter dan die horror/thriller-meuk van Asylum, maar nog lang geen topper.
Flauwe kritiek, maar da's wel te verwachten bij dit soort films. De geloofwaardigheid is zelfs één van de positieve punten van deze film wat mij betreft, samen met het down-to-earth sfeertje dat er hangt. Dat het hoofdpersonage wat rare beslissingen neemt is zo, maar daar geeft England ook genoeg aanwijzingen voor. Eéntje voor de mensen die Deadgirl wel leuk vonden, al was die nog nét dat ietsje beter.
Macmanus
Hoezo is het flauw? Ik geef aan dat hij wel wat verklaringen geeft voor de ongeloofwaardige dingen. Maar die zijn te simpel en maken het niet meteen geloofwaardiger. Je moet niks uiteraard, voor je regels van een scenario belachelijk maakt door 1 snerende zin. Maar imo moet je als kijker niet iets hebben van, waarom doet ze niet dit en waarom doet haar omgeving dat wel of niet. Nu is haar omgeving door het scenario opvallend onaardig en dom en is het hoofdkarakter opvallend laks en ook wat dommig. Best legitieme kritiek hoor ook bij dit genre. Beetje flauw om als eerst reactie meteen af te geven om je voorgaande stemmers eigenlijk.
Ik zie gewoon niet hoe een onaardig/domme omgeving of een laks/dommig hoofdpersonage ongeloofwaardig zouden zijn. Je kan ze uiteraard niet leuk, dom en/of onsympathiek vinden, maar da's een ander soort kritiek.
Enige moment dat ik wat twijfelde aan de geloofwaardigheid was toen het hoofdpersonage besloot toch te gaan werken. Al is dat gewoon een extra onderlijning van haar laksheid en de onderschatting van de situatie. Verder zijn er inderdaad een paar reacties die mij als vreemd overkwamen, maar niks waarvan ik dacht dat niemand zo ooit zou reageren of dat ze niet bij het betreffende personage pastten.
Ik heb nooit begrepen waarom een film waterdichter moet zijn dan de realiteit. Misschien ben ik wat raar, maar dat denk ik zowat de hele dag door. Je moet eens zo'n aflevering van Opgelicht ofzo meepikken ...
Macmanus
Een film hoeft niet waterdichter te zijn dan real life. Maar er gelden wel andere regels omdat je deze mensen niet kent en je in een kortere tijd dan je eigen leven iets wilt vertellen. Mensen kunnen onlogische dingen doen maar nog steeds zul je hun leefwereld in een film plausibel moeten maken. (Imo nog steeds) Dom is daarom wel zeker een valide argument in deze. Omdat het niet strookt met hoe ze verder zijn. Het zijn geen mensen met down syndroom om het even hard te stellen. Iemand waar het vlees eraf hangt zal zelfs door een halve gare uit opgelicht naar het ziekenhuis worden gebracht. In het echte leven zijn veel dingen ook wel te verklaren. Ook bij mensen uit opgelicht. Eenzame vrouw die zo graag aandacht wil en daarom overdreven ter goede trouw zijn. Dat zul je in een film ook wel als background story moeten meegeven wil je het er bij de gemiddelde kijker in gaan.
Dan ben ik waarschijnlijk het type filmkijker die het er zelf wel bijdenkt wanneer nodig. Liever dat er nét aan zulk onzinplamuur niet teveel tijd verspild wordt.
Verder is het hoofdpersonage hier iemand zonder échte vrienden, de mensen die haar willen helpen wijst ze af en de mensen bij wie ze zelf wil zijn wijzen haar af. Je zou er denk ik van schrikken hoe weinig mensen écht behulpvaardig zijn. Die dodos van Opgelicht zijn in dat geval een slecht voorbeeld want die zijn dan weer zo naiëf dat ze iedereen helpen voor wat extra aandacht.
Blijf het flauwe kritiek vinden, zeker als daarmee een fris horrortje als dit weer compleet onder de zoden wordt gestopt na 5 stemmen.
Fijne horror.
Kende England als van Madison County, dat was een matige slasher die verdronk in de clichés en daar zelf weinig aan wist toe te voegen. Met Contracted laat England in ieder geval heel wat progressie zien.
Toch blijft de film soms iets teveel hangen in z'n goedkope budget. Buiten Townsend is het acteerwerk soms érg slecht (Alice en die moeder bijv), visueel is de setting ook wat te saai en goedkoop. Camerawerk en editing zijn gelukkig wel op niveau.
Soundtrack is gelukkig wel sterk en geeft de film de nodige sfeer mee. Ook de gore was erg effectief. Niet overdreven smerig en zeker niks wat je nergens al erger gezien hebt, maar de impact is er zeker wel en net die ontbreekt vaak bij soortgelijke films.
Verder ook een leuke twist op een aloud concept. Halverwege begon er een serieus vermoeden te groeien, waardoor het twistje op het einde geen wereldschok is, maar het doet niks af aan de frisse draai die England hier aan een beproefd concept geeft.
Deed me wat denken aan Deadgirl, maar dan net iets minder over de gehele lijn. Toch valt er genoeg te genieten voor horrorliefhebbers die een paar low-budget probleempjes over het hoofd kunnen zien en verder kunnen genieten van de essentie van een goede horror.
Macmanus
Meh dat is niet helemaal wat ik zeg. En je kan ook met summiere info wat back ground info geven. Mooiste is natuurlijk als je het gewoon door maniertjes of subtiele hints weet te bewerkstelligen. Hier vond ik dat magertjes en wat makkelijk. Misschien dat het slechte acteerwerk de nuance ook niet kon maken waardoor het niet overkwam. Background story is slecht gekozen omdat het dan alleen lijkt te gaan over het verhaal. Maar acteerwerk kan dit ook al oplossen. In melancholia bijvoorbeeld krijg je geen tekstballon dat uitlegt dat ze depressief is. Ook het visuele en haar spel verteld dat aan alle kanten. Hier haalde ik dat er niet altijd uit. Zo leek die vriendin best behulpzaam en waarom ze daar zelfs in zulke nood geen hulp van wou was me onduidelijk. Ik voelde erg waar het heen ging vanaf minuut 1 haast. Kan moeilijk de bedoeling zijn.
Als je iets krijgt bij Melancholia is het juist wél een tekstballon. Ligt er zo dik op dat het af en toe stoorde.
Het slechte acteerwerk van een aantal acteurs hielp hier zeker niet mee, al vond ik het niet bepaald moeilijk om daar doorheen te kijken. Motivaties en handelingen van personages vond ik duidelijk en logisch, op dat gebied (en zeker gezien het genre) weet England gewoon een goeie balans te vinden.
Verder kan je inderdaad de pech hebben dat je een bepaald mysterie snel doorziet. Had het bij deze film niet, pas halverwege begon ik een concreet idee te krijgen van wat er aan de hand was. Maar da's weer andere kritiek.
Macmanus
O ik dacht bij Melancholia dat je ooit vraagde over Dunst haar motivatie later in de film. Maar dat zal dan wel niet. Vond het meevallen met de tekstballonnen. Het was vrij duidelijk eerlijk is eerlijk maar het kwam voornamelijk door Dunst vond ik. Maar laten we dat maar voor wat het is verder, niet erg vergelijkbare films.
Wat ik nog wel kwijt wil is dat die pech voortkomt uit de makke schrijfwijze doorheen de film waardoor het een pech is die niet nodig was. Dat jij het later zag is dan fijn voor jou maar niet meteen flauw van mij dat ik het de film aanreken. Door de reactie van de vriendin, de moeder haar omgeving voelde je dat de maker ergens heen wou en dat wou doen met ongeloofwaardigheden van haar omgeving. Dat voelde opzichtig. Is niet echt een andere kritiek. Zou me niks verbazen overigens als het geen ziekenhuis een budgetair ding was.
Wat Melancholia betreft heb je trouwens wel gelijk als je het had over de motivaties van Dunst. Die waren me onduidelijk. Niet zozeer haar gemoedstoestand zelf, die dik uitgesmeerd werd. Maar die film is dan ook een drama, waar zulke zaken een véél belangrijkere rol innemen in het geheel.
Verder volg ik je niet zo in je tweede alinea over de "pech". Met de twist bedoel ik het zombie-gebeuren, daar begon ik pas halverwege een serieus vermoeden over te krijgen, daarvoor kon het wat mij betreft nog meerdere kanten uit. Maar vind "pech" daarvoor een nogal vreemde omschrijven, dus wellicht bedoel je iets anders?
Wat het ziekenhuisgebeuren betreft, nét die opmerking deed me de kritiek afdoen als nogal flauw. Mijn reactie zou bij een soortgelijk iets nooit zijn om naar een ziekenhuis te gaan, al is het maar omdat ik daar nog nooit echt geweest ben. Huisdokter vind ik voor zo'n probleem redelijk normaal. Net hetzelfde met reacties van mensen uit haar omgeving.
Macmanus
Met pech haak ik in op jou zin "pech hebben dat je een bepaald mysterie snel doorziet." Doordat ze moest aftakelen (omdat de film naar een (zombie) outbreak toe wil) gebeurde bepaalde dingen niet die ik als logisch zou ervaren. Zoals geen ziekenhuis, dat de huisdokter duidelijke extreme signalen verkeerd interperteerd en haar afwimpelt. Het kan wel maar toch vond ik het moeilijk hapbaar dat met zulke sympthomen hij niks doet. "Ja maar echte dokters zien vaak genoeg wat over het hoofd." Dat is zo, maar ook zo erg als hier? Ik pikte het niet. Misschien als ik ooit er zo slecht aan toe ben en ik aan mijn lot word overgelaten waardeer ik deze film wel met een aantal sterren. Totdan vind ik het ongeloofwaardig. Waardoor ze nooit in quarantine gaat. En we dus duidelijk toe worden gewerkt naar dit einde. Dat was me wat on the nose. England geeft ze wel verklaringen maar imo geen echt ingenieuze. Uiteraard hoef je dat niet te willen of moet je dat bij deze film niet willen ofzo. Maar voor mij verveelde de film daardoor wat sneller dan je hoopt.
Dat er "wat aan de hand is" is voor iedereen wel duidelijk. Dat het niet gaat om een meisje dat een gewone geslachtsziekte oploopt zal de meeste mensen ook niet verrassen. Maar uit het eerste deel even opmaken dat het om een zombie/outbreak film gaat lijkt me wel érg sterk. Daarvoor waren er niet echt veel signalen, zat in het begin vooral te denken aan iets Upstream Color-achtigs. Niet dat het onmogelijk is, maar dat schrijf ik dan toch eerder aan "pech" toe, niet aan het schrijfwerk van England.
Macmanus
Nu val ik in herhaling. Maar laat ik het zo zeggen ik vond dat hef zeker ruim voor de climax al genoeg aanwijzingen die me die kant ernstig op wezen. En dat vond ik liggen aan bepaalde imo onlogische handelingen waaruit je voelde wat England graag wou. Op zich niet zo erg. Kan me goed voorstellen dat hij het eind bedacht had als concept en vanuit daar is gaan terug werken (volgens mij bij mysterie verhalen een normale manier van werken) maar dat heeft die voor mij niet vlekkeloos gedaan. Blijf het een redelijk eerlijke kritiek vinden, geef de film eigenlijk nog een redelijke review verder snap dat uit de hoogte filmkijker toontje nooit zo goed. Mijn moeder zegt altijd als je niks aardigs te zeggen hebt zeg dan niks...
Mijn moeder zegt altijd als je niks aardigs te zeggen hebt zeg dan niks...
Daarom heb ik er ook nog 4 positief ingestelde zinnetjes aan toegevoegd.
En met uit de hoogte heeft het weinig te maken, wel met het ongenoegen dat MM vaak tekort schiet om dit soort filmpjes te promoten bij de juiste mensen. Als je na 5 stemmen een 1.9 ziet staan en wat commentaar over ongeloofwaardigheden en half-rare plotkeuzes dan stoort me dat, omdat het mij persoonlijk gewoon lastiger maakt om om dit soort films te ontdekken.
perceived
Haha, prachtige discussie en dat bij een filmpje als deze. Voor mij een reden om de film iets op te waarderen. Twijfelde aanvankelijk tussen een zes en zeven, bij deze wordt dat dus een zeven
tattoobob
Deadgirl vond ik een topper....als deze daar ergens in de buurt komt ga ik hem kijken.
tattoobob
Best een leuk filmpje....tja het ziet er hier en daar een beetje goedkoop uit,maar kwa verhaal en gore is het wel oke!!
Deadgirl was overigens stukken beter...al weet ik niet waarom die twee op elkaar moeten lijken. . .
Met wat meer budget had dit een klein toppertje kunnen worden..voor nu leuk geprobeerd,ik hou deze regisseur in de gaten.
Onslaught
Aardige film.
Niks mis mee als je de film gewoon niet teveel gaat analyseren.
Shinobi
"What the fuck is wrong with you?"
Leuke discussie hierboven. Anyway, mede door de lage score en de veelal negatieve reviews op IMDb verwachtte ik hier vrij weinig van. Maar ik moet zeggen dat het me is meegevallen. Sowieso is dit een leuke take op het welbekende genre.
Alleen jammer dat de film lijdt onder een teveel aan subplotjes. Zo heb je o.a. iets met: orchideeën, een verslaving, twee exen en waarschijnlijk nog wat andere dingen die ik vergeet. Het leidt iets af van de rode draad. Daarnaast helpt het enigszins ondermaatse acteerwerk niet echt mee, enkel Najarra Townsend doet het voor haar doen aardig.
'Contracted' moet het dan ook meer hebben van de manier waarop de ziekte zich manifesteert bij Samantha. Wat dat betreft is de opbouw sterk te noemen en zelfs onheilspellend; als kijker werd ik steeds verrast door de smerige taferelen waarin de protagonist verzeild raakt. Hierbij helpt de gedegen score om een goede sfeer te creëren.
Al met al best vermakelijk om eens gezien te hebben, zolang je maar niet let op de onlogica.
3,0 Sterren.
Daan258
Behoorlijk bagger.
Hij begon zeker niet slecht, maar na een uur kijken ging de film eigenlijk helemaal nergens meer over.
En het einde, wtf:s is ze opeens een soort zombie geworden?XD
Ik weet gewoon niet echt wat ik erover moet denken, behalve dat het echt helemaal nergens over ging:p
Yarwen
Het eerste half uur kon me nog boeien maar daarna werd het duidelijk dat het nergens op sloeg. Zwak verhaal en niet spannend. Teleurstellend
Slepende schimmellip.
Terwijl de eerste twintig minuten van Contracted verstrijken, bekruipt een onbehaaglijk gevoel de kijker. Je zou het sfeertje als luguber kunnen omschrijven. Zodra het echte mysterie begint echter zakt alles behoorlijk in elkaar en sleept e.e.a. zich herhalend voort. Dat heeft te maken met de grote dosis onlogica, als een meisje langzaam in ernstig lichamelijk verval geraakt en de omgeving hier overdreven kalm mee omgaat. Zelfs voorzien van schimmellip wil men nog graag met haar zoenen. Ook de gore, die aan het begin nog werkt, blijkt nogal repetitief te zijn.
Onvoldoende.
juhnzun
Deze ongewoone aanpak stijgt ruim boven de standaard Zombie film !!!

Contracted: Phase II

The Ritual
Horror, 2017

Afflicted
Horror / Thriller, 2013
verkrachtingindoor plant one-night standvomitwormlesbische relatiedescent into madnesssexual intercourse alcohol abuseparasite underneath skinbody horrorsexually transmitted disease murder spreemoeder dochter relatielesbian couplecontracted phase 1skin fallrotten