• 9.372.440 stemmen

Geregisseerd door: Umberto Lenzi

Met onder meer: Keith Van Hoven, Sonia Curtis en Joe Balogh

Gesproken taal: Italiaans

Plot Demoni 3

"They will tear, rip, and bite anyone in their path of vengeance."

Tijdens een vreemdsoortig voodoo-ritueel steelt een dief een waardevol en geheimzinnig amulet. Niet lang daarna herreizen tientallen zombies uit een koffieplantage die allemaal op zoek gaan naar het gestolen amulet.

avatar van pompoen

pompoen

Het 3e deel van de 'Demons' reeks.

Een onbekender deel dan de 2 voorgangers.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

De hoes ziet er goed uit, nu de film nog ff kijken.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Één van Lenzi's laatste stuiptrekkingen. Het beste lijkt er dan ook wel een beetje af. Maar... leuk is het zeker! Nogal brak geacteerd ( joh.. ) en qua geluid is dit ook bepaald niet optimaal. Vooral niet te ver van de camera staan, want de geluidsman heeft geen uitschuif-arm. Kamers met een hoog plafond; ook een leuk echoënd resultaat. Maar hey, dat is charme

Fijne sfeer. Beetje black voodoo, slave zombies bewapend met sikkels en hooivorken.. Dat zijn toch ingrediënten die tot de verbeelding spreken! Jammer dat dit derde deel totaal niet in de picture is hier. Zijn toch genoeg mensen die deel 1 én 2 hoog hebben zitten? Heeft een nette release gehad (Shriek Show).

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Haha leuke Lenzi

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Nadat een van de hoofdpersonen een voodoo ritueel heeft bijgewoond komen de mensen in problemen. Ze komen bij mensen terecht waarvan de dienstmeid meteen doorheeft wat er gaat gebeuren. Er komen een aantal oude slaven weer tot leven om hun bloedige wraak te nemen. Gewapend met sikkels, haken, machetes en bijlen dunnen ze het kleine gezelschap snel uit. Uiteraard moet er weer een oog uit de kas getrokken worden. Wat hebben die Italianen toch met ogen?
De gore en make-up ziet er nog verrassend goed uit. Het acteerwerk bestaat veelal uit overacting of wat houterig werk, maar dat mag de pret niet drukken.
Qua stijl staat het ver af van de eerste 2 Demoni films, maar het is nog steeds wel vermakelijke Italiaanse sleaze.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Eindelijk weer wat aandacht. Blijft vreemd dat men na deel 2 zo is afgehaakt, of ze weten überhaupt niet dat er een derde is..

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ik gok op het laatste.

avatar van ChrisM

ChrisM

Dit is niet de 3e titel in de reeks Demoni van Bava...... er bestaat een Demoni 3 = La Chiesa of The Church van regisseur M.Soavi.

avatar van puppet master

puppet master

ChrisM schreef:

avatar van ChrisM

ChrisM

[quote]puppet master schreef:

Is dat dan de opvolger van de andere 2? En waar staat deze in MM, kan die niet vinden.[/quote

Het is de opvolger alleen heeft verhaal niks mee van doen, zoek in MM onder the church (la chiesa)

avatar van joolstein

joolstein

Eigenlijk behoort de film zeker een halve punt minder te krijgen want goed was deze film helemaal niet! Maar ik ben ruimhartig omdat ik de legende, over de zes slaven die door voodoo opstaan, en zes blanken moeten doden voordat ze terugkeren naar hun graven, erg cool vond. Helaas ontbreekt het de film verder aan alles. Een voodoo-zombiefilm dus...maar we krijgen rondlopende en rennende mensen en dat doen ze niet eens van die zombies. De gore en het bloed was redelijk goed gedaan maar helaas was het niet meer dan zo ongeveer een oogbal per keer. Die sterfscènes zijn daarnaast ook repetitief. De zombieslaven zagen er goed uit en elke zombie had zijn eigen ‘kenmerkende’ wapen. maar zelfs dat wordt niet goed gebruikt. Al met al was de gore dus veel te mager! Het acteerwerk is uiteraard van typische Italiaanse horrorfilm kwaliteit. (niet best dus) Ondanks de (Italiaanse) titel heeft deze film van Umberto Lenzi ook niets te maken met de Demons-serie van Lamberto Bava en was net als Bava's Demons 3: The Ogre niets minder dan een marketingtechnische reden voor de Amerikaanse markt.

avatar van Vascago

Vascago

Erg fijn filmpje dit. Heb er van genoten.