• 9.375.400 stemmen

The 9th Life of Louis Drax (2016)

Thriller / Mystery | 108 minuten

Genre: Thriller / Mystery

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Aiden Longworth, Sarah Gadon en Aaron Paul

Releasedatum: 10 november 2016

Plot The 9th Life of Louis Drax

"A mystery beyond reality."

Louis Drax maakt een bijna dodelijke val op zijn negende verjaardag en belandt in een coma. De jonge Louis heeft al een leven vol bijna fatale ongelukken achter zich. Dr. Allen Pascal vermoedt kwade opzet en is vastbesloten om de vreemde omstandigheden waarin het ongeval plaatsvond te onderzoeken.

avatar van tattoobob

tattoobob

Aja zorg altijd voor goede film ik ben dan ook zeker weer benieuwd hiernaar.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Liz Jensen

Trailer geplaatst

avatar van Seam

Seam

Plot klinkt nou niet echt spectaculair, maar die cast is erg sterk en Aja is een fantastische regisseur. Ben benieuwd hoe dit uitpakt

avatar van Seam

Seam

Score wordt verzorgd door Patrick Watson, interessante keuze. Zou ik niet zo snel rijmen met het plot wat hier vermeld wordt.

avatar van rep_robert

Zojuist gezien in de Sneak bij Pathé. Had deze film totaal niet verwacht, ook gezien de verschijningsdatum van 3 november in gedachte houdend. Was totaal niet bekend met deze film, dus heb me lekker laten verrassen.

De intro is lekker luchtig, maar gelijk na de opening credits neemt alles toch een serieuze, maar tegelijkertijd ook dromerige sfeer sprookjessfeer aan(iets wat Aja goed met de belichting weet te creëren). Even kwam er ook spanning er ook flink in en dan vraag je je echt af... Hoe gaat dit aflopen? Het is eigenlijk best een slim in elkaar gezette film.

Ja, de uiteindelijke verklaring zie je op een gegeven moment toch nog een beetje aankomen, maar het is wel bevredigend en het enige wat logica biedt.

Ik zie de film the 9th life of Louis Drax uiteindelijk als een interessante, unieke film die op weet te vallen in de grote massa aan eenheidsworsten films van tegenwoordig. Het laat zich niet in een specifiek hokje plaatsen.

avatar van Walter S.

Walter S.

Eens met rep_robert van hierboven. Mooi gemaakte originele film over een raar jongetje. Had na de trailer mijn twijfels of ik dit een goeie film zou vinden, maar hij beviel me desalniettemin erg goed.

avatar van bzzz

bzzz

de trailer sprak me niet aan maar was ergens nieuwschierig. Ik vond de film steeds beter worden, trekt je langzaam in het verhaal. Toch wel aanrader

avatar van tattoobob

tattoobob

Toch wel een beetje een film voor de liefhebber dit...inderdaad sprookjesachtig en visueel ook best apart gedaan.

Alexandre Aja zet met deze film wederom weer iets aparts neer,al betwijfel ik of dat bij iedereen in de smaak gaat vallen.....dus je bent gewaarschuwd.

Acteerwerk is ook dik in orde.

Best een origineel werkje als je het aan mij vraagt.

avatar van Corcicus

Corcicus

Wat mij betreft de eerste miskleun van regisseur Alexandre Aja. The 9th life of Louis Drax is een compleet oninteressant en onnodig lang uitgerekt fantasyverhaaltje met mysterieuze inslag. Hopelijk buigt Aja zich spoedig weer over horror en laat hij dit soort werkjes aan anderen over.

avatar van Macmanus

Macmanus

Minste Aja.

Ben niet helemaal blij met waar Aja heen gaat. Hij lijkt nu meer een gun for hire in Hollywood te zijn. Horns was nog wel geinig bron materiaal maar het mist toch wat eigens en wat punch. Ook hier weer. Het is een beetje Lovely Bones, een beetje Pan's Labyrinth maar nergens werkt het echt. Het jongetje is wat vervelend de rest van de cast is vooral erg nietszeggende. Aja wil door wat overbelichting de droomwereld overal in terug laten komen. Het is allemaal nobel. Shot dat de jongen in het water valt is zelfs erg mooi. Maar dit is niet waar Aja zijn kracht ligt. Hij is veel meer punk. Dit is meer iets voor Burton. Waar hij met Horns zoals gezegd leuker bron materiaal had, is dat hier maar matig. Het is een mysterie dat nooit mysterieus is en alleen maar voorspelbaar.

Om een of andere reden verveelde het weinig en kon ik het goed verder kijken. Maar ik zou Aja toch liever weer terug zien in volbloed horror.

2.5 sterren.

avatar van assowise

assowise

Een jongetje dat alle pech van de wereld heeft. Als hij een kat was zat hij op negenjarige leeftijd al aan zijn negende leven. Gelukkig houden zijn moeder en vader erg van hem en laat hij zich niet weerhouden om gewoon door te leven. En dan valt hij van een klif en lijkt hij in een coma terecht te komen.

Die coma is niets anders dan een onderwatermonster dat hem niet wil laten gaan.

De dokter is erg begaan met het lot van Louis en ook moeder heeft het er niet makkelijk mee. Via flashbacks leren we Louis beter kennen: brutaal, eigengereid maar niet onaardig.

Komt hij uit de coma? Is het monster echt? Viel hij echt?

Een wat langzame film maar het werkt naar een mooie conclusie toe. Niet alle films moeten meesterwerken zijn en ik had stiekem meer verwacht van een Liz Jensen verfilming (al was dat gebaseerd op ander werken van haar, dit boek kende ik niet)

avatar van joolstein

joolstein

Regisseur Alexandre Aja, kennen we van zeer spannende films als Haute Tension en Mirrors. Maar nadat de beste man zich aan Piranha 3D heeft gewaagd is er iets mis gegaan. De films die hij uitbrengt hebben nog wel iets bijzonders maar overtuigen mij niet. Horns was voor mij te veel onderbroekenlol en nu met The 9th Life of Louis Drax is het vooral een zoetsappige melodramatische soap, die de boventoon voert. De Louis Drax (Aiden Longworth) uit de titel is een negenjarig jochie dat de pech had in coma te raken na een val van een klif. Dat klinkt onfortuinlijk, maar is voor Louis slechts het zoveelste ongeluk. Nu lijkt ook voor Louis de grens bereikt, want het lukt hem niet om uit zijn coma te komen. Na het voorval is een onderzoek in gang gezet om te beoordelen of er opzet bij zijn ongeluk in het spel was. Alle sporen wijzen naar zijn sindsdien verdwenen vader (Aaron Paul.) Ondertussen grient zijn beeldschone moeder (Sarah Gadon) aan zijn zijde, wat de aandacht trekt van de aantrekkelijke dokter Allan Pascal (Jamie Dornan) die Louis' curieuze geval bestudeert. Want dat er met het joch en zijn ouders veel meer aan de hand is dan een jammerlijk afgelopen picknick, laat zich snel raden. Het verhaal is een boekverfilming van schrijfster Liz Jensen uit 2004 en vindt gedeeltelijk plaats in de wereld van Louis Drax met veel kinderfantasie en hieruit voortkomende humor. Hierdoor krijgt Alexandre Aja de ruimte om engelen en zeemonsters te tonen. Helaas is buiten de coma van Louis Drax het vooral een serieuze zaak met daarin een veel minder verrassende romance. De scenes met Oliver Platt (psycholoog Michael Perez) en Aiden Longworth (Louis Drax) zijn veruit de leukste in de verder ronduit rommelige film. Helaas moet ik concluderen dat de film onevenwichtig is, Dornan matig acteerprestaties laat zien, er een tenenkrommend subplot aanwezig is en een echt beklijvende climax uitblijft. Aja filmt nog steeds met sfeer en stijlvolle shots maar verliest zich helaas in zijn fantasiewereldje.

avatar van james_cameron

Net als Aja's vorige film Horns een genre-mengelmoesje, maar ditmaal pakt het allemaal helaas wat minder inventief en onderhoudend uit. Een deel van het probleem wordt veroorzaakt door de nogal fletse cast, maar ook visueel en inhoudelijk schiet de film tekort. De beslissing om veel scenes te voorzien van overdadige belichting (waaarschijnlijk om de dromerige aspecten van de plot te benadrukken) zorgt voor een erg lelijke look. Daarnaast is de vertelstijl behoorlijk irritant, met een vervelende voice-over en nogal geforceerd aandoende humor. Naar het einde toe wint de film wel iets aan kracht en de ontknoping is best oké, maar het is wel duidelijk waarom dit geruisloos aan ons voorbij is gegaan bij release.

avatar van coumi

coumi

Film waarin de vorm ver boven de inhoud is verheven, je moet er van houden. Wel strak gemaakt, er word de indruk gewekt dat je naar iets heel groots zit te kijken, maar verhaaltechnisch hapert het nogal, om maar niet te zeggen dat het voortdurend van de hak op de tak springt. Misschien dat je na afloop het gevoel hebt, net als ik, dat je dit mystieke, dromerig verhaal niet helemaal hebt begrepen dan wel belangrijke details hebt gemist, maar ik kan je verzekeren dat een snelle tweede kijkbeurt in deze geen verlossing brengt. Is gewoon allemaal wat vaag en niet geheel overtuigend gemaakt door een ambitieuze regisseur die duidelijk talent heeft maar nog aan het uit vinden is hoe hij dat de wereld precies moet tonen. Aja probeert ons hier te overdonderen maar uiteindelijk slaagt hij er zelfs met de verrassende ontknoping niet echt in mijn geestdrift aan te wakkeren. Toch waardering(drie sterren) voor de dappere poging, is weer eens iets anders tussen al dat voorspelbaars wat we tegenwoordig voorbij zien komen, dat staat buiten kijf.

avatar van schumacher

schumacher

Niet uitgekeken wegens pokke saai en niet boeiend voor mij.

avatar van scorsese

Redelijke film over een negen jarig jongetje die door een val van een klif in een coma belandt. Het eerste gedeelte van de film is zeker wel goed. Een mysterieus en ook origineel plot waarbij de richting zich moeilijk laat voorspellen. Als die richting op de helft ongeveer duidelijk wordt, wordt de toon wat onevenwichtig. Het is wel allemaal mooi in beeld gebracht, waardoor het verder wel gemakkelijk wegkijkt.

avatar van Noodless

Noodless

Goed opgebouwd verhaal met prima afwisseling van dromerige, fantasievolle beelden.

Best origineel wat verhaal betreft. Mysterieus, maar op gebied van spanning komt de film toch wat te kort. De aandacht blijft niet altijd even sterk. 6,5/10

avatar van DragQueen

DragQueen

Een redelijk originele film, die qua verhaal vertelling soms ingenieus in elkaar steekt. De mysterieuze dromerige sfeer wordt goed neergezet door regisseur Aja, en er wordt sterk geacteerd door de aanwezige cast. Het verhaal wordt verder goed opgebouwd, en ontvouwt zich in een aangenaam tempo. Al met al een mooie onderhoudende film, die zijn spannende momenten kent, en mij tot de laatste seconde wist te boeien. 3,5 Ster.

avatar van Decec

Decec

Een goede mysterie en thriller film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Jamie Dornan...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Prima camera beweging...

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Mindere film, als je het over Aja hebt.

De man heeft in Frankrijk de sublieme Haute Tension op zijn naam staan en ben ik toch wel zeker te spreken over het werk wat hij in Amerika heeft verricht. Bij deze film zien we maar weinig van zijn stijl terug.

Het verhaal spreekt me wel aan (al is het natuurlijk wel, net als Horns, een boekverfilming)... We volgen een bijzonder jongetje... Bijzonder met een hoofdletter B welteverstaan want hij is 8 keer van de dood ontsnapt... de 9de keer valt hij van het ravijn... en overleeft dat ook.

Vervolgens wordt de film op een erg verwarrende manier door elkaar gehaald waarbij je niet meer weet wat de volgorde is... Louis in coma, Louis bij de psycholoog, de volwassen Louis... Het verhaal is nog wel een prima poging.... Maar dan de uitwerking... Kom op Aja... Waar is je stijl? Ik had vaak echt het idee alsof ik naar een TV-film zat te kijken. Verder is het ook allemaal net iets te braafjes voor een man die bekend staat om zijn explicite horrorfilms... En buiten dat... Het was gewoon erg braaf.

Die hele verband met Louis vader en dat ene monster was wel interessant bevonden en soms bevat de film nog wel enkele mooie plaatjes... Maar er had meer in gekund.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens geprobeerd en vond hem niet slecht. De film begint erg goed, is redelijk mysterieus en wist niet echt wat te verwachten. Het middenstuk vond ik iets minder, omdat er toch wat minder interessante zaken in zaten, maar het einde maakte gelukkig weer veel goed.

De cast deed het wel goed en verder zag de film er prima uit.

Een beetje jammer van het middenstuk, maar voor de rest een prima film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Na Horns is dit de tweede film van Aja waarin hij redelijk origineel en innovatief uit de hoek komt. Ik moest bij deze film regelmatig denken aan de films van Tim Burton.

Het scenario is heel aardig gevonden en de cast weet de film boeiend genoeg te houden en eerlijk is eerlijk de wendingen en het einde zijn allemaal de moeite waard.

Met enige tolerantie verdiend deze film een hoge beoordeling.

Goed.

avatar van Shadowed

Shadowed

Prima mystery.

De openingscene was erg goed hier. Lekker sprookjesachtig en mysterieus. Maar naar mate de film zichzelf begint op te bouwen in een half sprookjes half mysterieus achtige sfeer begint het wel wat voorspelbaar te worden. Je ziet hier opnieuw wel weer een goede cast in terug zoals Need For Speed Paul en dokter Perez kwam me ook erg bekend voor.

Het begin is sterk zoals ik al zei, het middenstuk is allemaal iets te langdradig maar het einde is dan ook weer leuk. Heb me met deze een beetje bijzondere film goed vermaakt. Maar hij is niet al te moeilijk uit te vinden.

Fijne Aja.

Hij maakt al een tijdje geen volbloed serieuze horror meer, met deze film neemt hij nog een stapje extra afstand. Er zijn nog wel flarden van Aja's horrorverleden aanwezig, maar het is toch vooral een mix van fantasy en thriller, met comedy en horror als aanvullende genres.

Aparte mix ook wel. Deed wel aan meerdere films denken. Beetje Benjamin Button, beetje Jeunet, vleugje Walter Mitty misschien. Maar Aja weet te er gelukkig wel z'n eigen draai aan te geven, waardoor het vooral af en toe "doet denken aan", eerder dan dat het rechtstreeks refereert.

Aja lijkt hier verder vooral op sfeer te mikken. Een twist hoef je niet te verwachten, want mondjesmaat wordt wel duidelijk waar het werkelijke probleem zich situeert. Het einde is dan ook gepast, wie een twist verwacht heeft echt niet goed zitten opletten.

Mooi in beeld gebracht, best fantasierijk en aardig geacteerd. Ideaal verrassingsvoer op Netflix.

avatar van Movsin

Movsin

Als er uiteindelijk een gedeeltlijke uitleg wordt gezocht in psychopatisch gedrag  dan is de fantasie, mysterie en ook spanning vooraf gemakkelijk veklaard.
Kon wel genieten van de bedenkingen van 9-jarige (!) Louis Drax, maar in zijn geheel is dergelijk script iets dat me niet echt aanspreekt.
Enkele visueel goede momenten en eigenlijk is de cast behoorlijk stevig, maar imponeren doet hij niet.

avatar van Alathir

Alathir

Viel niet tegen. De romance is wat vergezocht maar verder pakt de film wel origineel uit. De acteerprestaties vond ik eerder wat aan de magere kant, ondanks toch een tamelijk bekende cast. De moeder (Sarah Gadon) speelt een beetje een femme fatale, maar de relatie met de dokter is wat preuts uitgewerkt. Zeker ook omdat die andere dame minstens zo knap is.

Het plot is enigszins verrassend en ik vond het ook wel een redelijk goed einde (leuke twist). Verder is de cameravoering prima en vond ik de stijl van Aja wel fijn. Geen hoogvlieger maar wel in orde om eens te zien aangezien deze film nergens saai wordt.

avatar van bjerik76

bjerik76

trailer ziet er wel heel goed uit, iets zoals " The Lovely Bones " ?

ga ik zeker kijken !

avatar van bjerik76

bjerik76

Mooie film, maar iets te langdradig.

Er zaten mooie scenes in, maar net niet genoeg om volledig mee te leven.

de recherche / agente vond ik zelfs irritant / ongeloofwaardig ( onprofessioneel) voor deze film.

De twist was wel onverwacht, maar niet zo schokkend wat ik ervan verwachte.

The lovely bones vond ik ( wat je ervan kunt vergelijken) veel mooier / intenser.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Dromerige film met de neiging om halverwege in slaap te vallen.

Het begin en vooral het einde zijn het interessantst terwijl het middenstuk traag voorbij kabbelt. Het jochie was toch wel de ster van de film, zeer overtuigend in zijn rol. Dr Grey daarentegen is ook in deze rol met zijn moeilijk kijkende hoofd ook hier weer weinig sympathiek.

Film deed me verder denken aan A Monster Calls.