• 9.196.551 stemmen

Alternatieve titel: The Waiting

Geregisseerd door: Kasra Farahani

Met onder meer: James Caan, Logan Miller en Keir Gilchrist

Plot The Good Neighbor

Scholieren Sean en Ethan zijn beste vrienden sinds Sean recentelijk in de buurt kwam wonen. Beiden zijn ze afkomstig uit een gebroken gezin zonder vader. Ethan beschouwt zijn buurman Harold Grainey als een griezelige kerel en ze besluiten de man flink op stang te jagen. Ze willen hem doen geloven dat zijn huis wordt bezeten door geesten.

logo tmdbimage

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik ben benieuwd naar deze.

avatar van joshua1988

joshua1988

Ja ja, kan gewoon niet wachten, op het ouwe lijf geschreven; James Caan als middelpunt van een creepy schoolproject... Ben ontzettend benieuwd hoe erg hij aan z'n einde komt want de trailer ziet er helaas voor hem niet goed uit. Maar misschien sneuvelen er nog meer, moet haast wel als je zo'n project verzint. Verhaal lijkt vooralsnog heel geloofwaardig, speciaal voor diegenen die ook in kwaaie geesten geloven -;)

avatar van Corcicus

Corcicus

Erg goedkope en doodsaaie film met onnozele personages en een rotscript. Enkel de oude man speelde naar behoren. Ik haatte al gauw de protagonisten en het einde was wel pijnlijk.

avatar van numb nuts

numb nuts

best wel een aardige verwachting van deze film,en helaas een te hoge verwachting denk dat het kwam omdat james caan erin voor komt met zijn mooie doorgeleefde rimpel kop en bij de trailer dacht kan weleens goed worden.denk dat deze film verkeerd uitpakt.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Things Arent Always What They Seem

Spannende film waarbij naarmate de film vordert duidelijk wordt hoe de vork in de steel zit.

Het voyeurisme middels de camera's werkt daar heel goed bij.

Ik had ook even een "wie is dat ook alweer?!"-momentje maar leuk om 'Frau Farbissina' weer eens in een klein rolletje te zien.

avatar van Hansopje

Hansopje

Op zich geen slecht idee voor een film, waarbij heel duidelijk gemaakt wordt dat vooringenomen ideetjes verschrikkelijk slecht kunnen uitpakken. Maar waarom moet dat zo tergend langzaam in beeld gebracht? Vooral het eerste deel is een aanslag op het geduld. Wel een mooi en verrassend eindstuk.

avatar van scorsese

Matige film waarin twee tieners bij wijze van experiment hun buurman doen laten geloven dat diens huis spookt. Een prima opzet dat ook wel redelijk goed is uitgewerkt, alleen is het geheel nogal langdradig en valt de uiteindelijke ontknoping waar naartoe gewerkt wordt wel wat tegen. James Caan krijgt niet veel te doen in deze film. Net geen 3.0 sterren.

avatar van Thomas83

Thomas83

Zwakke film. Een groot deel van de film loop je te kijken naar twee kutpubers die op een slaapkamer naar de beelden van de verborgen camera's in het huis van de buurman gluren. De flashforward naar de rechtbank verraste mij wel, maar dat is ook een van de weinige dingen die ik echt niet zag aankomen.

Ja, zelfs het einde. Niet de exacte invulling maar wel het idee dat hij wel eens de good guy zou kunnen zijn en dat zijn vrouw er iets mee te maken had en de verstoringen herinneringen opwekten bij hem. En er werd ook al duidelijk gehint naar een geheim motief voor Ethans project.

De film is ook wel erg makkelijk geschreven in zijn gebeurtenissen. Camera's of audio die ergens net niet is geinstalleerd of uitvallers op cruciale momenten, een voordeur die altijd open is, een kat die een camera onthult of een bel die op een verkeerd moment afgaat. Het komt wel erg mooi uit allemaal. En als we de buurman een andere buurman die zijn hond uitlaat zien bedreigen is dat ook wel erg makkelijk.

De ruzie tussen Ethan en Sean komt wat makkelijk tot stand na een onlogische creepy actie van Ethan met een verborgen camera en eigenlijk is de hele rechtszaak ook onnodig en vooral bedoeld om dan op het einde terug te laten komen wat Ethan eerder zei over veel roem op Youtube willen vergaren.

De vrouw van de buurman was geloof ik al twaalf jaar eerder overleden, dus daarmee zorgt men nog wel dat Ethan daar geen weet van heeft, maar twaalf jaar is op zich ook wel erg lang. En is een verzameling van medicijnen (symbool van een akelige lijdensweg), achter slot en grendel in de kelder nou echt de beste gedenkplaats voor je overleden vrouw
? 2.0*.

avatar van Daan258

Daan258

Zeker geen slechte film maar een prima thriller in mijn ogen.

De film heeft wel heel veel afgekeken van Disturbia maar ondanks dat heb ik me uitstekend vermaakt met dit werkje.

Het verhaal was absoluut niet slecht maar heel nieuw was het ook weer niet.

Er zaten zeker een paar spannende scene's in de film en ikzelf vond het allemaal best mysterieus blijven tot het eind en was ook echt benieuwd hoe doe film zou eindigen.

Na het einde gezien te hebben was het dan uiteindelijk ook aardig bevredigend maar verder niet heel bijzonder of iets dergelijks.

De cast was ook best prima alleen was de rol van James Caan een klein beetje slapjes. IK had wel net wat meer van hem willen zien.

Kan er verder niet veel over zeggen maar in mijn ogen is dit zeker wel het kijken waard.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Deze film is gewoonweg brilliant,de bovenstaande reacties ten spijt.ok verhaal misschien niet helemaal origineel,maar wel een ijzersterk plot en goed geacteerd.ik raadt iedereen aan deze flick maar eens te kijken.4.5 stars.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Een grappige thriller over 2 tieners die onder het mom van een "experiment" de buurman bespioneren en bang proberen te maken, maar er lijkt iets niet helemaal in de haak te zijn met die buurman...

Van het acteerwerk moet de film het niet hebben, maar het verhaal is best aardig. Caan doet het wel goed maar die heeft niet al te veel tekst. Verder een lekker mysterieus sfeertje en ondanks wat saaie momenten wordt het af en toe best nog even spannend. Ook de ontknoping was best oké.

avatar van filmkul

filmkul

• 2073 stemmen

Aardige thriller. Het idee en het verhaal is leuk bedacht, maar soms wat makkelijk. De uitwerking door Farahani is redelijk. Het verhaal wordt goed opgebouwd en langzaam komen we meer te weten over de buurman. De film is soms wat traag maar verveelt verder geen moment. Er zitten wat spannende momenten in. Het werken met flashforwards is aardig bedacht maar heeft weinig toegevoegde waarde. Het acteerwerk is vlakjes. Leuk tussendoortje. 3.0

avatar van umbra

umbra

Thriller zoals ik ze graag heb. Uitgelopen prank/experiment, einde is ook çava en die blik/grijns van Ethan op het einde terwijl hij uit de rechtbank stapt met al de journalisten voor hem was ook wel great 7/10

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Leuker dan verwacht. Hoewel je al iets te snel weet welke kant dit op gaat, blijft het een puik opgezette thriller. Combinatie van found footage en de thrill van voyeurisme / jeugdige pranks spreekt ook wel erg aan. Niet vervelend geacteerd door de (niet altijd sympathieke, maar altijd in hun acties te volgen) jongens, dus daar wordt al aardig wat winst geboekt t.o.v de concurrentie in dit genre. Boeiend debuut.

avatar van Shinobi

Shinobi

"It's the same shit."

De zoveelste found footage film of toch niet?

Het is in ieder geval best lachen om James Caan weer eens te zien; ditmaal als norse buurman die onvrijwillig wordt onderworpen aan een experiment waarin het lijkt alsof zijn huis wordt bezeten door geesten. Het doel is om de arme man dusdanig te manipuleren dat er een reactie verkregen wordt.

À la 'Paranormal Activity' gaan de twee tieners aan de slag om camera's te plaatsen en de boel in de gaten te houden. Helaas blijft het voornamelijk bij laatstgenoemde, omdat er te weinig gebeurt om daadwerkelijk gegrepen te worden. Als kijker zit je grotendeels te kijken naar twee oninteressante jongens die bar weinig te melden hebben. Daarbij helpt de trage pacing niet echt mee.

Kasra Farahani tracht nog te spelen met enkele tijdsprongen om je bij de les te houden, maar de onheilspellende tragedie heeft weinig impact. Er wordt simpelweg te weinig spanning gecreëerd om dat te kunnen bewerkstelligen. De kwaliteiten van Caan worden ook niet optimaal gebruikt, dan heb je zo een grootse acteur in je film en uiteindelijk geef je hem weinig om mee te werken.

Al met al een vrij matige thriller die gezien het uitgangspunt sterker uitgewerkt had kunnen worden.

2,0 Sterren.

avatar van clubsport

clubsport

Dit is eigenlijk meer een drama qua genre dan een thriller al zitten er enkele spannende scenes in

voor de rest vind ik de ontknoping wel bevredigend

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Niet onaardige thriller die op een originele manier gebracht word. Er had wel wat meer spanning in gemogen, maar al met al heb ik me best vermaakt met deze film. 3,5 *

avatar van marcelsmit

marcelsmit

Ik vond het wel een goeie film, het einde waar alles duidelijk wordt en wat ik ook geen moment heb aan zien komen was eigenlijk gewoon ontzettend goed. Het einde maakt de complete film zelfs meesterlijk in elkaar gezet.

avatar van knoflikari

knoflikari

Met de modernste technieken de bejaarde buurman in zijn eigen huis bespioneren vanuit de perceptie dat de man beslist niet deugt of dat er toch zeker wel wat steekjes aan hem los zijn. De twee jonge voyeurs krijgen er een dagtaak aan. Buurman Grainey reageert niet op hun pesterijen omdat ze het in zijn huis flink laten spoken. De meest zwijgzame rol van Caan ooit als de buurman in een toch wat tegenvallend concept.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Met een lange en trage aanloop begint het verhaal zijn intrede te maken. In de verloop van de film blijft het allemaal nog vrij mysterieus en blijft men met de nodige vraagtekens zitten. Richting het uur lijkt alles wat duidelijker te worden. Dit dankzij de heden scènes die worden afgewisseld met scenes uit het verleden. Het hoofdverhaal bevat dus een rode draad verhaal dat langzamerhand duidelijkheid geeft aan het hoofdverhaal. De combinatie wordt afgewisseld met twee verschillend camerawerk, hier komt het found footage in voor maar wordt ook gefilmd vanaf een filmcrew. Overduidelijk wordt er gezocht naar originele aspecten en uitgangspunten, maar helaas mocht dit niet boeien. De casting is daarbij niet slecht, enkel het acteerwerk is van enkele kanten wat matig. Al met al erg jammer, want potentie bevat de film wel. Het mag dan wel vermakelijk zijn, maar Helaas wordt het nergens interessant of spannend.

avatar van Noodless

Noodless

Degelijk opgezet verhaal dat niet echt spannend wordt, maar wel voldoende interessant blijft om te volgen.
Het slot maakt het geheel ook sterker. James Caan als rare zwijgzame buurman weet de kijker tot het einde in het ongewisse te houden. 6/10

avatar van Collins

Collins

Onder het mom van een klein onschuldig experiment, installeren twee jongens camera’s en andere elektronica in het huis van hun buurman. Ze willen hem bang maken. Hem doen geloven dat het in zijn huis spookt. In de ogen van de jongens is Harold Grainger een slechte oude man, die zijn vrouw slaat en dieren mishandelt. En dan is er nog de afgesloten kelder waar de oude man urenlang in verdwijnt. Heel verdacht. Genoeg redenen om de voyeuristische exercitie te rechtvaardigen.

De film is in beginsel spannend. Twee dingen zijn daarvoor verantwoordelijk. Allereerst is daar de prangende vraag wat de oude man urenlang in de kelder uitvoert. Wat houdt hij daar verborgen? Het tweede spannende element ligt bij de jongens. Die zijn al snel niet meer tevreden met een passieve rol, maar bemoeien zich actiever met het leven van de buurman. Ze verleggen hun grenzen. De vraag is natuurlijk tot hoever de grenzen worden opgerekt. En de vervolgvraag is dan weer of die rekbaarheid niet ontspoort met alle (on)voorziene gevolgen vandien.

De basissituatie is ok. De bezetting ook. Met name James Caan die als Harold Grainger een ondoorzichtige en naargeestige figuur speelt, genereert met zijn aanwezigheid een onheilspellende sfeer. Hij wekt de indruk veel meer te zijn dan een onschuldige oude man zonder dat daar hele significante bewijsvoering aan ten grondslag ligt. De kijker is in dubio. Is Caan nu wel of niet een slinkse snoodaard? Een aardig gegeven dat spanning veroorzaakt. Toch laat de uitwerking van deze spannende constellatie hier en daar te wensen over.

Al veel te vroeg is duidelijk hoe de afloop van de film er in grote lijnen uit zal gaan zien. Verrassende ontwikkelingen zijn er amper. Zo werken de vele flashbacks met inkijkjes in het verleden van Caan niet heel constructief. Door al veel te vroeg zijn ware aard van hem te laten zien, wordt een groot stuk van de spanning weggeslagen. Andere manco’s zijn de vele toevalligheden die plaatsvinden. Toevalligheden die complexe ontwikkelingen vermijden en een gemakkelijke voortgang van het verhaal bevorderen, maar de plausibiliteit en de inleving geweld aandoen. Een jammerlijke keuze.

The Good Neighbor heeft een spannende aanloop maar slaagt er niet in de spanning op niveau te houden. Daarvoor zijn de ontwikkelingen niet verrassend genoeg. The Good Neighbor is deels een degelijke film maar ook deels een gemakzuchtige film. Krappe voldoende.