• 9.372.354 stemmen

Genesis: Together and Apart (2014)

Documentaire / Muziek | 90 minuten

Genre: Documentaire / Muziek

Alternatieve titel: Genesis: Sum of the Parts

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: John Edginton

Met onder meer: Phil Collins, Peter Gabriel en Mike Rutherford

Plot Genesis: Together and Apart

De band rondom Peter Gabriel en Phil Collins is een van de best verkochte acts aller tijden met meer dan 130 miljoen verkochte albums wereldwijd. De film vertelt het verhaal vanaf de 'early days' tot aan de succesvolle reünietour in 2007. De docu bevat interviews met alle (ex-) bandleden waaronder Phil Collins, Peter Gabriel, Mike Rutherford, Anthony Phillips, Tony Banks & Steve Hackett. Met unieke archiefbeelden van live optredens en videoclips.

avatar van frolijve

frolijve

Ik heb hiervan genoten. Een boeiende documentaire met geweldige muziek (zeker voor de liefhebber!) en wat vooral opvalt is het enorme respect wat de leden (ook ex-leden) voor elkaar hebben.

avatar van schoonetoonen

schoonetoonen

Ik wilde deze film dolgraag zien, omdat ik mezelf als een groot fan van de vroege Genesis beschouw. Maar wat een ongelofelijk onsympathieke film is dit, zeg!

Ik vond het maar een oppervlakkig geheel zo als eerste indruk. Maar als je wat verder kijkt is het heel duidelijk dat er nog wel het één en ander speelt. Pijnlijkste moment was toen Steve alsnog zijn keuze voor zijn vertrek ging verdedigen. Dat is inmiddels 40 jaar geleden. NIETS ten nadele van Steve, maar wat moet het ongelofelijk onmogelijk samenwerken zijn geweest met de narcistische Banks, die zichzelf overduidelijk nog altijd een miskent genie vindt.

Momenten die ik pijnlijk mis in de film: Steves solocarriere (ondanks zijn recente Genesis Revisited project, die toch als enorm eerbetoon aan de BAND Genesis geldt), en het avontuur met Ray Wilson, die hier volledig genegeerd wordt.

Bah, wat een respectloos ego-document is deze film geworden. Het is dat de muziek zelf zo ongelofelijk goed is, anders zou ik gewoon in de verleiding komen om al die albums in de container te flikkeren!

avatar van Confusie

Confusie

Als zo'n leuk uitziende Britse vrouw zo deskundig en enthousiast over Genesis kan vertellen verdient dat toch zeker een half puntje extra.

Verder heb ik deze net als die van Nick Cave laatst eigenlijk weer 'per ongeluk' gezien.

Heb daarnaast ook hier niet echt het gevoel iets te zijn opgestoken wat ik nog niet wist, per se hoefde te weten.

De muziek van Genesis ervaar ik al vanaf zeer jonge leeftijd als betoverend maar al die docu's, dat geouwehoer, voor mij hoeft het niet zo.

avatar van Tarkus

Tarkus

Voor mij een geslaagde biografie van een van de grootste rockbands uit de vorige eeuw.

avatar van Aapje81

Aapje81

schoonetoonen schreef:

en het avontuur met Ray Wilson, die hier volledig genegeerd wordt.

Met de bovenstaande quote ben ik het helemaal eens. Ik vind het best wel schandalig dat een erg goed album als Calling All Stations volledig wordt genegeerd. De periode met Ray Wilson heeft prima en relevante muziek opgeleverd maar door het volledig te negeren ontstaat er een vervelende nasmaak.

Het enige positieve aan de documentaire is eigenlijk dat er een overzicht wordt gegeven van de rest van de historie van de band maar de verveelde en egocentrische muzikanten verpesten toch een hoop. Om geen afbreuk te doen aan de beleving van de muziek kan deze documentaire beter worden overgeslagen.

Matig.

avatar van Confusie

Confusie

Viel mij ook op. Ze doen net of Phil Collins de band nooit verlaten heeft en alles altijd koek en ei was.

Calling All Stations is daarnaast inderdaad een uitstekend album.