• 9.374.635 stemmen

Bana Masal Anlatma (2015)

Komedie | 108 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Turkije

Geregisseerd door: Burak Aksak

Met onder meer: Hande Dogandemir en Cengiz Bozkurt

Gesproken taal: Turks

Plot Bana Masal Anlatma

Riza woont in het Turkse Surici, een district van Istanboel en verdient er zijn brood als chauffeur van een minibus. In zijn woonplaats is de mooie en hoffelijke jongeman erg populair, zowel bij jong als oud. Hoewel hij alom wordt gerespecteerd voor zijn grote hart, heeft Riza tot nu toe geen succes bij de vrouwen gehad. Wanneer op een dag de mooie, jonge vrouw Ayperi zijn pad kruist, draait de verlegen buschauffeur meteen zijn hoofd om. Zij zet Riza’s leven volledig op zijn kop.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mer1973

mer1973

Eerste Turkse film die ik zie. Dit smaakt naar meer. Van begin tot einde me kostelijk vermaakt.

avatar van BBarbie

BBarbie

De dagelijkse belevenissen van mensen in een wijk van Istanbul, die op de nominatie staat om gesloopt te worden en plaats te maken voor nieuwbouw. De buurtbewoners leveren met zichzelf en onder elkaar een gevecht, dat dan eens overheerst wordt door eigenbelang en dan weer door saamhorigheid. Tegelijkertijd vindt een simpele buschauffeur de vrouw van zijn dromen, die vanuit het niets in zijn leven verschijnt.

Een tamelijk eigenaardige mengeling van komedie, romantiek en fantasie. Ik ben te weinig ingevoerd in de Turkse cultuur om deze film ten volle te kunnen appreciëren. Er zitten een aantal leuke, kluchtige scènes in, maar over het algemeen vond ik er niet veel aan. Dat kan heel goed aan mij liggen.