• 9.200.851 stemmen

Met onder meer: Mahsun Kirmizigül, Mert Turak en Talat Bulut

Gesproken taal: Turks

Releasedatum: 1 januari 2015

Plot Mucize

Een net afgestudeerde leraar bevindt zich op het platteland van Turkije in de jaren 60 en komt erachter dat het afgelegen dorpje geen school heeft. Hij raakt gecharmeerd van het dorp en in het bijzonder een gehandicapte man. De leraar besluit het dorp te helpen een nieuwe school te bouwen zodat hij de kinderen en de gehandicapte man van scholing kan voorzien.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

In weze een vrij mooi verteld, aandoenlijk drama uit Turkije met overtuigende acteurs en actrices. Wel vond ik het een beetje apart dat er een vrouw gedwongen wordt om voor een gehandicapte man te zorgen en zowel de rol als moeder alsmede echtgenote op zich te moeten nemen. Dit allemaal als dankbetuiging van haar vader naar de persoon die zijn leven had gered. Persoonlijk stoorde ik me verder af en toe aan de lelijke vrouwen en de onaantrekkelijke kleding die ze aanhebben. Al bij al zeker de moeite waard, al denk ik dat je als Turk in dit geval wel iets eerder onder de indruk zal zijn.

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Zeer verrassende film ditmaal uit Turkije, vooral Mert Turak in de rol van Aziz prima gedaan ook de muziek fantastisch, ook heel apart die collectieve antwoorden, wat het commentaar van mijn bovenbuurman betreft het is jaren 60 in een islamitisch land en als toekomstige bruid had je zelf niets in te brengen!

avatar van guchte

guchte

Prachtig waar gebeurd sprookje heel mooi en aangrijpend in beeld gebracht,super dat van deze film mocht genieten via netflix.

avatar van hamajava

hamajava

Mag je niet missen,,,,,,

avatar van zinedine1983

zinedine1983

Jeeeetje wat een prachtige ontroerende film zeg. Goed geacteerd. Drama, humor prachtige landschap. Kortom: zeker het kijken waard!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een mooie sfeerschets van het Turkse platteland in de jaren zestig. Voor een tijdelijke aanstelling laat Mahir Ögretmen (Talat Bulut) zijn gezin met kinderen achter in het mondaine, hippe Istanbul. Het contrast kon niet groter zijn met de afgesloten dorpsgemeenschap waar hij terechtkomt. Waar nog nooit een school is gebouwd en plaatselijke struikrovers de dienst uitmaken. Muallim Mahir wordt vooral geraakt door het wrede lot van Aziz (Mert Turak) als de 'dorpsgek' die stelselmatig wordt gepest en nog steeds behandeld wordt als een kind. Zo is het voor deze dertiger (met een verstandelijke handicap) pijnlijk dat leeftijdsgenoten uit het dorp beginnen te trouwen en hij alleen achterblijft. Mahir stelt voor dat Aziz aansluit bij z'n lessen om in ieder geval te leren lezen en schrijven. De overweldigend mooie plaatjes van het ongerepte berglandschap geven Mahir's pogingen om Aziz te onderwijzen een zekere grandeur. Nieuwe kansen in een harde omgeving waar bijgeloof, angst voor het onbekende en tradities de dienst uitmaken. Het is alleen zo jammer dat 'Mucize' (2015) die boodschap iets te vaak erin hamert met sentimentele shots in slowmotion of bombastisch aanzwellende muziek. Een beetje kitscherig is het ook wel.