• 9.370.556 stemmen

Geregisseerd door: Yann Gozlan

Met onder meer: Pierre Niney, Ana Girardot en Thibault Vinçon

Gesproken taal: Frans

Plot Un Homme Idéal

De 25-jarige Mathieu heeft er altijd van gedroomd om een erkend auteur te worden. Maar ondanks al zijn inspanningen is hij nooit in staat geweest zijn droom te verwezenlijken. Ondertussen is hij werkzaam voor het verhuisbedrijf van zijn oom. Zijn lot verandert wanneer hij struikelt over het manuscript van een eenzame oude man die onlangs overleden is en besluit er zijn naam onder te zetten. Al snel wordt hij gezien als een belofte voor de Franse literatuur en probeert hij ten koste van alles zijn geheim te bewaren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mathieu Vasseur

Alice Fursac

Alain Fursac

Hélène Fursac

Stanislas Richer

Agent immobilier

avatar van karilem

karilem

Ik heb het nog niet gezien maar toen ik hoorde over de film kwam het verhaal mij bekend voor. Het laat me denken aan "The words" uit het jaar 2012 The Words (2012)

avatar van Grin

Grin

Aardige tv-film over een man die verstrikt raakt in zijn eigen leugens. Gezien op het vliegtuig naar Doha, zou er niet voor thuis blijven.

avatar van gauke

gauke

Het einde was te geconstrueerd van deze ouderwets overkomende (vooral als je de laptops en mobiele telefoons even vergeet), sfeervolle, visueel goede, gestileerde en helaas voorspelbare (het verhaal heb je eerder gehoord) thriller. De film deed zo nu en dan aan 'The Talented Mr. Ripley denken evenals Pierre Ninley dat deed aan Alain Delon. Vooral de pianomuziek was passend.

avatar van Dying Rose

Dying Rose

Karma die uit geen grotere straf kon bestaan: een leven ver verwijderd van zijn gezin.

avatar van Minoz68

Minoz68

Wat heb ik hiervan genoten! Sfeervolle Franse thriller met prima acteerwerk. Pierre Niney speelt overtuigend een jongeman die ogenschijnlijk zijn zaakjes op orde heeft. Voor diegene die thuis is in het literaire wereldje is dit een herkenbare situatie: de ene dag ben je de koning, de volgende dag de grootste sukkel die er is. Prachtige decors, spanning en goede dialogen. Een van mijn favoriete Franse films. Vijf sterren.

avatar van Movsin

Movsin

Valt mee deze film, zeker omwille van het geslaagd misdaad-thrillersfeertje dat wordt voorgeschoteld.
Minpunt is wel het slot " Twee jaar later", zonder dat een duidelijke uitleg wordt gegeven. Wat met het onderzoek naar de moorden en wat met de familie Fursac...? Kunnen ons wel iets voorstellen, maar dit had toch even beter gekund.
Pierre Niney is zeer goed in de rol van de jonge schrijver die de gevolgen van zijn plagiaat slecht inschatte.
Een kleine 3,5 is er wel aan verdiend.

Ik houd wel van dit soort verhalen, inderdaad in de traditie van Tom Ripley.
Deze film begint goed en de façade wordt zorgvuldig opgebouwd, uiteraard met de meeste dank aan het toeval van het vinden van het manuscript.
Pierre Niney is een goede acteur, die de geveinsde naïviteit makkelijk kan spelen.
Het gaat volgens mij mis met de film wanneer de zwager argwanend wordt en Niney deze zwager al dan niet per ongeluk doodt door hem neer te slaan.
Daarna wordt het een beetje meer een b-verhaal. De karikaturale man die hem gaat afpersen terwijl Niney al schulden opbouwt bij de uitgever. Het einde vind ik dan wel weer sterk.
Binnen het genre zeker geen hoogvlieger, maar toch de moeite waard om eens te zien.