• 9.378.976 stemmen

Geregisseerd door: Lodewijk Crijns

Met onder meer: Monique van der Werff, Tara Elders en Dragan Bakema

Gesproken taal: Nederlands

Plot Loverboy

Scholiere Denise is ontevreden met haar leven en als ze de 19-jarige charmante Michael tegenkomt lijkt haar verlangen naar luxe en romantiek vervuld te worden. Maar Michael investeert in haar uit eigenbelang.

avatar van gotti

Lijkt me sterk dat deze film daar bij zou helpen.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Wat een klotefilm. De muziek is lelijk, het acteerwerk vaak ongeloofwaardig, de montage verschrikkelijk slecht(foute slowmotion op het eind, verschrikkelijke splitscreens) en de dialogen zijn ook verschrikkelijk slecht. 1.0*

avatar van Timmy757

Timmy757

Redelijke film, maar niet meer dan dat 2,5*.

avatar van lottetje

lottetje

ik vond het een goede film. ik denk echt wel dat het leerzaam is voor meisjes. (ik ben zelf een meisje van 15).

en ik vond de film ook heel realistisch. en het is denk ik echt zo dat als je de film kijkt denkt je van, wat een dommme streken daar trapt toch iedereen in, maar in het echt denk ik dat sommige meisjes dat echt niet zien en dat ze echt net zo reageren als denise hierzo in. als ze echt van die gene houden.

ja ik vond het een sterke film. een 4

avatar van starbright boy

Plastic, soapy liefdesdramaatje met Loverboys als hip thema. Meer kan ik er echt niet van maken. Best maatschappelijk verantwoord, maar dat is Onderweg naar Morgen ook. En de zin van de lelijke splitscreens ontgaat me volkomen.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ok, Loverboy hoort zeker niet bij de top van de Nederlandse producties thuis, toch vond ik de film over het algemeen nog best aardig. Het verhaal werd redelijk boeiend verteld en de film wist, vooral te danken aan de niet al te lange speelduur van de film, niet echt te vervelen. De muziek was soms té duidelijk aanwezig, het acteerwerk was mager en het gebruik van splitscreens had van mij ook weggelaten mogen worden. Daarnaast bevat deze film de meest spuuglelijke begin- en eindtiteling die ik ooit heb mogen aanschouwen.

3 kleine sterren.

avatar van riivas

riivas

Wat een waardeloze film.

Toen ik verhaal las leek hij me boeiend, het onderwerp is toch nog altijd actueel en interessant. Maar na het eerste half uur had ik het eigenlijk al wel weer gezien. Monique van der Werff kende ik van Zoop, maar hoewel ze daarin al niet de sterren van de hemel speelt, was ze in 'Loverboy' helemaal erg. Ook van het overige acteerwerk kreeg ik nou niet bepaald kippenvel, hoewel ik Chantal Jansen nog best redelijk vond.

Het verhaal was op zich niet eens zo slecht bedacht, maar matig uitgevoerd. Geen goede dialogen en irritant veel seksscenes. En tenslotte: wat een shitload aan muziek.

Ik geef de film 1,5* , omdat ik het toch wel verrassend vond dat hij echt verliefd op haar werd. En vanwege de blik van de buurman bij wie ze 2 keer het huis doorging .

avatar van gregory804

gregory804

Inkie schreef:

Ik heb deze film ooit opgenomen van TV en hem uitgeleend. Echter, nooit meer terug gekregen.

Kan iemand me hier mee helpen??

Alvast bedankt.

Je gaat naar de persoon die je de film uitgeleend hebt en je vraagt hem de film vriendelijk terug, als hij niet wil luisteren, moet je maar geweld gebruiken

avatar van neo

neo

riivas schreef:

irritant veel seksscenes

Heb ik wat gemist?

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik ben er vanavond een paar keer langsgezapt, en hij was eigenlijk veel slechter dan ik me herinnerde.

Het oppervlakkige verhaaltje dat in vrij snel tempo aan je voorbij gaat, dat wist ik nog goed, maar ik herinnerde me niet dat er zo bedroevend slecht werd geacteerd. Ik stoorde me in elk geval enorm aan Dragan Bakema. Ik vond hem echt heel zwak spelen. Als je een loverboy speelt moet je als kijker het idee hebben van 'daar zou iedereen in kunnen trappen', maar die Michael is toch vanaf begin af aan al wat verdacht en totaal ongeloofwaardig als hij voor de zoveelste keer op ongeloofwaardige toon zegt hoeveel hij wel niet houdt van Denise?

Maar misschien was het wel de bedoeling dat het allemaal ongeloofwaardig overkwam. Als je kijkt naar de teksten die Michael allemaal moest zeggen... Er zit geen enkele overtuigingskracht in de dialogen.

Op zich geen slechte film, maar het acteerwerk en de dialogen vond ik vaak erg zwak. De MTV-achtige montage inclusief popliedjes was dan wel best aardig, maar ik heb wel erg vaak 'nobody wants to be lonely' gehoord in de film.

Al met al geen bijzondere film over een bekend thema. Helaas is dat zwak uitgewerkt. Gelukkig was het einde nog vrij aardig met een vrij mooi eindshot.

Het cijfer dat ik aan Loverboy heb gegeven moet ik helaas wel flink verlagen. Ik snap nu echt niet waarom ik nog een redelijk hoog cijfer aan de film heb gegeven, terwijl ik hem toch al een keer of 2 heb gezien. Maar soms kom je misschien tot andere inzichten, en ga je meer op bepaalde dingen letten.

avatar van moon89

moon89

ik heb gister de film loverboy gezien op ned 3.

ik vond de film wel goed het laat zien hoe de werkerlijkheid in het loverboy wereldje is!

verder vond ik de film wel schokkend! en monique (denise)speelde ook erg goed!

nou is mijn vraag wat vonden jullie van de film loverboy??

sinterklaas

ik vond hem wel redelijk

Die Denise die als 17 jarige met iedereen in bed duikt, zulke meiden van die leeftijd zijn er maar weinig.

Ook wel grappig die scene dat denise het met twee dronken mannen doet en bijzonder dat dat die micheal haar bedrogen had

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Het acteerwerk is zeker niet geweldig (met name Dragan Bakema, volgens mij kan die jongen veel beter!) al vind ik Monique van der Werff wel goed gecast voor deze rol. Het verhaal is heel aardig, jammer dat de uitwerking niet beter is. En je moet deze film, ondanks de overeenkomsten, niet vergelijken met Lilja 4 Ever. Die film is natuurlijk veel en veel beter, in alles. Maar Loverboy richt zich op een heel ander publiek. En dat publiek stoort het denk ik minder dat het acteerwerk en de regie erg matig is...

avatar van Chavez

Chavez

Deze film laat goed zien dat tiener meisjes heel beinvloedbaar zijn. Laat dit een waarschuwing zijn voor alle meisjes van 12 to 20. Verder vond ik de film redelijk, echt speciaal was hij niet.

avatar van NavelstrenG

NavelstrenG

Hahahahahahaha, deze film moesten we destijds met verzorging kijken,

Vooral de scène dat ze met de hak van haar schoen door het dak van die cabrio gaat is hilarisch

sinterklaas

Of dat tijdens het vrijen met een dronken man dat die vent denise onderkotst

avatar van T€$$@

T€$$@

Weet iemand hoe het liedje heet als Denise en Michael aan het zoenen zijn in de disco???

Als je het weet geef dan aub antwoord want dat is een te gek liedje!

Alvast bedankt!

sinterklaas

oh ja de muziek is niet om aan te horen.

trance sucks

avatar van Inkie

Inkie

Inkie schreef:

Hallo,

Ik ben op zoek naar deze film op DVD of video. Mijn mening is dat het voor veel jonge tienermeiden wel een goede film is om te bekijken. Vooral de twijfel die ze gedurende de film ervaren...(Hij houdt wél van haar! Nee, toch niet...) Het is wel belangrijk dat er een volwassene meekijkt om de ogen open te houden.

Kan iemand me hier mee helpen??

Alvast bedankt.

Ik heb hem. Dank jullie wel!

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Chavez schreef:

Totally agree

avatar van mikey

mikey

BenicioDelToro schreef:

Dat vind je hopelijk toch geen excuus voor het afleveren van slechte kwaliteit? Ik kan me touwens niet voorstellen dat het de bedoeling was om zo'n slechte film maken. (wat je tegenwoordig - helaas - te vaak ziet). Ik vind het ook verontrustend dat hier VPRO bij staat, het lijkt eerder op een gemiddelde aflevering van een BNN serie.

avatar van neo

neo

Lodewijk Crijns had met deze film overigens aspiraties om een Nijenhuis film te maken, zoals al eerder besproken ergens in deze pagina's.

avatar van mikey

mikey

neo schreef:

Raar idee dan van Crijns

avatar van demimoorefan

demimoorefan

gisteravond even gekeken

en valt me helemaal niet tegen

probleem met zo,n film is denk dat vaders met dochters anders tegen deze film aankijken als jongeren

het is toch hoe erg het ook klinkt,de realiteit

al is het in de film wel wat overtrokken

maar denk voor menig meisje wel een goede leer deze film

vond hem zeker het aanzien wel waard

avatar van by_the_way

by_the_way

het verhaal is goed alleen beetje gaar uitgewerkt met die muziek en die clip achtige montage

avatar van markie1978

markie1978

Mooie rol van Monique van der Werf erg knap gedaan.

avatar van LiinDa__

LiinDa__

Hele mooie film. Ik heb hem op DVD

avatar van Mirthe

Mirthe

is hij al op dvd verschenen dan?

weet iemand hoe dat trance nummer heet die ze draaien als ze samen aan het dansen en aan het zoenen zijn in die discotheek. ik ben er al zo lang naar op zoek, maar kan 'm gewoon niet vinden. iemand die het weet laat aub iets weten.

avatar van Rowanne

Rowanne

ik ben echt opzoek naar deze film.. ik zoek hem al 2 jaar..

ik zou hem echt graag willen hebben..

als iemand weet waar ik hem kan vinden de film Loverboy dan hoor ik het grag.. mail naar [email protected]