• 9.369.485 stemmen

Alternatieve titel: Desert Heat

Geregisseerd door: John G. Avildsen

Met onder meer: Jean-Claude Van Damme, Danny Trejo en Gabrielle Fitzpatrick

Plot Inferno

"Left for dead. Burning for revenge"

Een pick-uptruck dendert door de bloedhete Nevada-woestijn, een stofwolk achterlatend. In de auto bevinden zich Matt, Jesse en Peter, de zonen van Ramsey Hogan, de leider van de alom gevreesde Hoganfamilie. Ramsey runt vanuit zijn goed beveiligde kamp in het woestijnstadje Inferno een misdaadsyndicaat. Inferno wordt niet alleen geterroriseerd door de gebroeders Hogan, maar ook door de Heathers, een groep jonge drugskoeriers. De Hoganbroers beledigen, beschieten en mishandelen Eddie Lomax op beestachtige wijze en laten hem vervolgens voor dood achter...

avatar van damon

damon

De slechtste film van van Damme ooit! Het budget moet rond de 1000 dollar zitten denk ik......te triest voor woorden. Enig lichtpuntje: Pat Morita (Mr. Myagi) heeft een klein rolletje:D

avatar van Moviemani@

Moviemani@

Helemaal mee eens, de allerslechtste film van "Van Damme". Op zo'n momenten schaam ik me als Belg.

avatar van SSeagal

SSeagal

nou nee, ik vond black eagle erger

avatar van Quentin

Quentin

damon schreef:

Het budget moet rond de 1000 dollar zitten denk ik......te triest voor woorden.

uhm ... 24 miljoen doller :O

avatar van djelle

djelle

Blijft een slechte actiefilm. Zowel inhoudelijk als entertainend bekeken een grote flater. 2

avatar van pascal83

pascal83

Trivia for

Coyote Moon

Near the end, the bus driver invites a waitress to see the Japanese movie Yojinbo with him. This film is a remake of that.

Jaja ... veel slechtere remakes van een 'klassieker' kunnen er volgens mij niet bestaan.

avatar van grat

grat

deze film vind ik wel goed met veel actie en humor

ik snap niet dat deze film niet meer dan een twee krijgt

3,5

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Inferno **1/2

Tja , typisch Van Damme-vehikel dat biedt wat je kan verwachten als je voor deze film kiest. Wat actie , wat romantiek en wat grappige personages. Blijft natuurlijk erg matig , maar voor de doelgroep is het wel ok.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Zo nu en dan zit er best wel iets degelijks in de Van Damme reeks. Dit zootje hoort daar niet bij. Van Damme in een soort Fonz-achtige rol die de klassieke cowboybaardmannen eens even koud maakt. Ergerlijk is dat hij daar schijnbaar ook geen enkele moeite mee heeft. Hij komt, hij slaat af en hij gaat. C'est tout.

avatar van 100%VANDAMME

100%VANDAMME

Leuke van damme film, heb veel gelache met die onzin 5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Een vermakelijke film maar ik vin die tekst van de film nergens opslaan zoals een truck in de woestijn met een stofwolk achterlatend, interesant hoor.....de gebroeders hogan beledigen beschietenen mishandelen lomax op beestachtige wijze en laten hem voor dood achter(oh wat erg) INDIES is niet erg serieus

4,0=film

0,5=domme tekst achter op de dvd hoes

avatar van Drazenko

Drazenko

Ja wel leuke film! Humor was wel ok!

avatar van tuureluur

tuureluur

ik ga deze binnekort kijken. ik heb deze film per toeval omdat hij samen met ''gone in 60 seconds'' op 1 dvd staat en dat voor maar 3 euro. maar waarom heet die film inferno (staat op de hoes) maar onder die naam was hij niet te vinden, athans niet de goeie.

avatar van Q so lang

Q so lang

leuke film humor was oke actie was oke en ook het acteer werk van van damme was oke 5 sterren

avatar van finalman

finalman

100%VANDAMME schreef:

Leuke van damme film, heb veel gelache met die onzin 5*

lol, gelachen met die onzin, je zegt het zelf dat het onzin is en je geeft nog 5* :-p

avatar van Mescaline

Mescaline

Ik snap niet dat mensen deze film slecht vinden.?

Ik vind dit en zeker voor van dammes doen een goed uitgewerkte film echteen film voor van damme.

Genoeg actie simpel verhaaltje en wordt niet langdradig.

IK ga het gemiddelde is wat omhoog gooien deze film is zeker 4 sterren waard .

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Inderdaad. Dit hoort gewoon thuis in het rijtje: Beste Van Damme-films.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Redelijke Van Damme film.....Deze haalt niet het nivea van bijv. Universal Soldier of Hard Target maar toch is het een redelijke film! Het verhaal is slecht, de vechtscenes zijn redelijk en Van Damme acteerd toch wel aardig goed! Toch vind ik het een van de mindere Van Damme films......

* * *

avatar van black_shadow

black_shadow

Derailed was zwak maar ik denk dat deze nog zwakker is, low budget, slecht geakteerd en zwak verhaal.

De aktie is er wel maar da's ook het enige.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

black_shadow schreef:

De aktie is er wel maar da's ook het enige.

Daarom is het ook een actiefilm he....!

avatar van jeffreyp

jeffreyp

BLABLABLA het is gewoon een goeie film, en als je niet van van damme films houdt kijk er dan niet naar als je toch weet dat het TYPISCH een van damme film is :S

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Verder dan een 1.5 kom ik niet bij deze low-budget film.

Gisteravond de film bekenen, maar het eerste uur heb ik me vooral erg verveeld. Van enige spanning of actie is weinig sprake, laat staan dat er een boeiende verhaallijn in deze film zit. Zelf ben ik geen fan van Van Damme, maar heb er toch kritisch naar kunnen kijken, en voor Van Damme's begrippen doet hij het lang niet slecht. De personages van de twee rivaliserende bendes zijn wel aardig uit de verf gekomen.

Het verhaallijn draait volgens de beschrijving van de film dat Lomax de beide bendes tegen elkaar uit gaat spelen, maar hier is maar weinig sprake van. Hij schiet 3 bendeleden van de Heathers neer, waarna de Heathers achter de Hogans aan gaan (hoe cliche...). Maar al snel hebben beide bendes in de gaten dat Lomax er achter zit, en is er aan het idee dat de bendes elkaar gaan afmatten volledig voorbij geschoten. Ze gaan nu jacht maken op Lomax, en dat komt de film niet ten goede.

Verder wil ik nog opmerken dat Lomax wel heel snel als held te boek staat in het dorp en vervolgens twee chicks scoort als hij de drie Heathers neerlegd. De daaropvolgende "liefdesscene" met deze twee vind ik totaal niet in de film thuishoren.

Al bij al is het een grote sof geworden, en weet alleen het laatste halfuur van de film mij te bekoren als de vechtscenes, die wel aardig in beeld zijn gebracht, elkaar in hoog tempo opvolgen. Toch blijft het gevoel achter dat er getracht is een zo goedkoop mogelijke film in elkaar te sleutelen en ik niet verder kom dan een 1.5.

avatar van Skeleton

Skeleton

Een echt verhaal zit niet in deze film. Maar qua actie is het wel een mooie film! Heb me er wel mee vermaakt!

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

heb deze ooit eens gehuurd en vondt hem niet slecht!

avatar van mckiller

mckiller

damon schreef:

HAHAHAHAHA grapjas 1000 dollar?! als the blair witch project 21000 heeft gekost heeft deze film echt geen budget van 1000

avatar van INSTITUT777

INSTITUT777

redelijke actie-film van Van Damme, maar er zijn slechtere gemaakt (en dan hebben we het nog niet over de Seagal-reeks waar geen einde aan lijkt te komen) 2 sterren.

avatar van Beijering86

Beijering86

Het was zeker niet de beste film

heb me wel vermaakt er zaten en paar leuke stukjes in met humor en actie

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Net een stuk van gezien, en ik had niet bepaald het gevoel om het daadwerkelijk af te gaan zien. Het begint al met de tenenkrommend slechte pseudo-spirituele toon die wordt aangeslagen, met een Van Damme die in het reine moet komen met zichzelf. Letterlijk elk cliche wordt uit de kast getrokken met shots die even inspiratieloos zijn als in de gemiddelde tellsell-reclame. Je kent het wel: huilende wolven, gieren, overvliegende straaljagers, etc. Gooi er dan nog een aantal schurken bij die in Bassie en Adriaan niet zouden misstaan...

Alleen Danny Trejo is wel grappig, maar het is niet dat hij meer doet dan zijn talent voor B-films tentoonspreiden.

avatar van Rancid

Rancid

Ik vind het allemaal eigenlijk best wel meevallen met deze film. Er zitten voor mij een paar erg belangrijke en amusante zaken in: humor, heerlijke muziek, een vuig, stoffig amerikaans sfeertje, cowboyhoeden, motoren, enkele coole acteurs, drank en mooie vrouwen die ook nog eens regelmatig uit de kleren gaan.

Dat het een film met Van Damme is en het om actie als genre gaat doet me dan zoals gewoonlijk juist weer helemaal niets.

En dat het een simpel en clichématig filmpje is zie ik natuurlijk ook wel.

Ik ben echter aangenaam verrast, door bovenstaande pluspunten.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Ik heb slechtere aktiefilms gezien. Een redelijk Van Damme avontuurtje.