• 9.372.770 stemmen

Genre: Muziek / Komedie

Geregisseerd door: Norman Taurog

Met onder meer: Elvis Presley, Juliet Prowse en Robert Ivers

Plot G.I. Blues

"Elvis scores... a singing triumph... and a romantic hit!"

Soldaat Tulsa McLean (Elvis Presley) is één van de vele Amerikaanse soldaten gelegerd in West-Duitsland. Samen met zijn legermaten Cookie (Robert Ivers) en Rick vormen ze een band en hun droom is een eigen nachtclub te hebben. Ze hebben al een nachtclub op het oog maar missen nog $300 voor de lease-overeenkomst. Als ze horen van een weddenschap die twee casanova's van het leger hebben afgesloten, besluiten ze al hun geld te wedden. De inzet is het veroveren van Lili (Juliet Prowse), een clubdanseres die nog niemand heeft kunnen veroveren. Echter als één van de casanova's onverwachts wordt overgeplaatst, dreigen ze al hun geld te verliezen. Er rest maar één optie en dat is dat Tulsa de vrijgekomen plek moet innemen.

avatar van Diesel

Diesel

2* voor The King.

Hij is de enige reden waarom de film wel het kijken waard is.

avatar van Elvistheking

Elvistheking

Elvis' 1e film na de terugkeer uit het leger. Het script is dan ook wel voorspelbaar. Toch is het een aardige film. Elvis moet het hart van ''ijsberg'' Juliet Prowse laten smelten en dat is dan eigenlijk ook het hele verhaal. Uiteindelijk slaagt Elvis in deze missie en wordt het een happy end, maar waarom in Mexico een complete bios is afgebroken na het zien van deze film is mij nog onduidelijk. Ik geef de film een 2,5 dankzij het toch wel grappige verhaaltje & de aanwezigheid van Elvis. Verstand op nul en kijken.

avatar van Ritchie30

Ritchie30

Vind deze van The King, wel een mooi onderhoudende film. Is zeker eens de moiete waard om te zien, ook zeer veel hits van de king in deze film.

avatar van Theatertje

Theatertje

Prachtige film voor een prent met Elvis in de hoofdrol. Vooral het poppenspel bij het lied 'Wooden Heart' blijft me bij

Dk2008

Deze film is redelijk maar vooral dankzij Wooden Heart wat leuk wordt gebracht.

avatar van christophel

christophel

Hele leuke film, en door allen goed gespeeld***3.5

avatar van Legan

Legan

Een vermakelijke Elvisje. Het verhaal is natuurlijk dunnetjes maar Elvis en zijn liedjes zijn best aardig. Gewoon simpeltjes en luchtig. De decors en settings spraken mij het meeste aan en de humor was ok. Eigenlijk durf ik best te zeggen dat deze film één van zijn betere is. Alleen de lipsync bij de liedjes was irriterend.

Bovenstaande plot slaat weer eens nergens op, zoals meestal bij minderbekende films, en is korter dan kort. Maar een nieuwe is zo ingediend .

2,5* trouwens

avatar van Zinema

Bovengemiddelde Elvis-film die het met name moet hebben van de liedjes. Deze zijn erg sterk. Ook Prowse trekt het allemaal net dat kleine beetje omhoog. Legendarisch is uiteraard de poppenkast scene. Voor de fans is deze film een uit de Elvis top 10.

avatar van Twiggertje

Twiggertje

5 sterren, amusante flm met een aantal leuke liedjes

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Hoe bedoel je propaganda voor het leger?

avatar van Tarkus

Tarkus

Simpel, romantisch verhaaltje dat dient als ondersteuning voor de liedjes die Elvis Presley in deze film brengt.

Goedkope film ook als je ziet hoe slecht de synchronisatie is tijdens de zangnummers.

Eens leuk om te bekijken, maar dan vooral voor de echte fans.

Dk2008 schreef:

Deze film is redelijk maar vooral dankzij Wooden Heart wat leuk wordt gebracht.

Dit is eigenlijk het hoogtepunt van de film. Hoewel hier en daar nog wat opmerkelijke zaken te zien. Deels opgenomen in Duitsland, o.a. Frankfurt. En er reden toen nog stoomtreinen. De projecties op de achtergrond zijn vaak wel lelijk gedaan. Dus weer een hoop studiowerk. Dansscènes van Prowse ook nog wel aardig. En leuk reclamefilmpje voor het leger. Alleen komedie, wat komedie? Nou ja, ook niet zo bijzonder allemaal (die Elvis-films), maar prima manier om de kas te spekken. 2.0

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Niet zijn beste , maar wel een van de leukste films met Presley.

Deze heb zowel in de bioscoop als ook op TV en DVD vaker kunnen zien zonder dat hij mij ging vervelen.

Zijn meeste andere films kan ik niet opnieuw bekijken, m.u.v. Flaming Star, Love me Tender en King Creole.

Prima songs ook .

Presley en Prowse vind ik niet echt een match, maar ze spelen het wel goed.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1982 stemmen

Deze film stelt niet zoveel voor, maar Elvis ziet er knap uit in uniform en de liedjes zijn altijd wel leuk.

Brix schreef:

Presley en Prowse vind ik niet echt een match, maar ze spelen het wel goed.

Die twee hebben inderdaad niet veel chemie tussen hen, Prowse is ook niet heel aantrekkelijk vind ik.

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Duke Nukem schreef:

Prowse is ook niet heel aantrekkelijk vind ik.

Kwestie van smaak, maar de mijne is het ook niet

Vond haar wel leuk spelen in de TV serie Mona McCluskey (1965-'66)

Die vergaarde nog enige kortstondige populariteit in deze contreien.

Dk2008

Elvis zit als soldaat in Frankfurt. Omdat een maat weg moet neemt hij de weddenschap over, een danseres versieren. Dit is tot nu toe niemand gelukt. Hij wil geen hulp van zijn vrienden maar dit gebeurt toch. Toch gaat het Elvis goed af al wordt hij echt verliefd. Zijn maat heeft ook snel een vriendin. Ze verneemt toch van de weddenschap tijdens de show maar het gaat goed omdat Elvis' belangstelling oprecht is. .

Een stapeltje dvd's weg gedaan want dat waren toch wel erg matige films. Maar ze waren snel weg dus nog steeds liefhebbers van de King genoeg, al zijn ze geen drol meer waard. De dvd van deze film is wel de moeite waard om te houden.
Wooden heart blijft verterend en de opnamen van Duitsland zijn mooi ook al is het hoofdzakelijk projectie. (en nep want ze gaan naar Frankfurt maar waar ze van vertrekken is al Frankfurt). Elvis als kinderoppas is hilarisch. Verder niet super maar best aardig en Elvis zingt flink wat (meestal niet zulke bijzondere) nummers.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2067 stemmen

Luchtige komedie met humor die niet bepaald hoge toppen scheert maar onderhoudend is het wel. Qua niveau moet het zeker niet onderdoen voor de bulk van die tijd. Wel heeft het een streepje voor met de leuke liedjes die erin verwerkt zijn. Voor Elvis was dit toch wel zijn eerste volbloed komedie uit zijn filmcarrière en hij brengt er het erg goed vanaf. Het is niet iedereen gegeven om mee te draaien in een komedie. Hij had er toch talent voor. Natuurlijk kan je je wel wat vragen stellen over de manier waarop hij naar het publiek toe gebracht wordt: gemilitariseerde clean cut all American boy. Nogal een tegenstelling met de zweem van rock’n roll rebellie die rond hem hing in zijn 3 voorgaande films (over Love me Tender moeten we het hier niet hebben want dat was een historisch drama). De productie kon het dan toch ook weer niet laten om ludiek naar deze tegenstelling te verwijzen met de scène waarin de jukebox Elvis’ versie van Blue Suede Shoes laat knallen. Het café staat nmiddellijk op zijn kop met een knokpartij en sneuvelend meubilair tot gevolg.

De cast is naast Elvis redelijk ok. Alleen sluit ik me aan bij de users hier die niet zo’n fan zijn van Juliet Prowse. Als ik lees dat ze het in de screentests gehaald heeft van actrices als Dolores Hart (2 keer eerder al tegenspeler van Elvis) en Ursula Andress … dan denk ik toch dat ze Juliet gekozen hebben omwille van haar uitstekende danskwaliteiten. Een tweesnijdend zwaard.

De subtext van Elvis in het leger - een veel besproken real life event - draagt ook wel bij aan het kijkplezier. Zelfs al zit er geen enkele opname op locatie mét Elvis verwerkt in de film. Er zijn wel shots op locatie maar er wordt daarbij enkel gebruik gemaakt van een stand-in waar het Elvis betreft.

avatar van fun in acapulco

fun in acapulco

Pas op de BBC uitgezonden en ik heb me uitermate vermaakt. Simpel verhaaltje, lekker luchtig gebracht. Als Elvis fan kan ik deze zeker waarderen.