• 9.372.789 stemmen

Daan Gyun Naam Yu 2 (2014)

Romantiek / Komedie | 113 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Alternatieve titel: Don't Go Breaking My Heart 2

Oorsprong: Hongkong / China

Geregisseerd door: Johnnie To

Met onder meer: Louis Koo

Gesproken taal: Mandarijn, Kantonees, Engels en Frans

Plot Daan Gyun Naam Yu 2

De mooie Yen en de onweerstaanbare womanizer Sean waren ooit een koppel, maar na Seans zoveelste avontuurtje zijn ze uit elkaar en is Yen gevallen voor de serieuze architect Kevin. Wanneer de twee elkaar na jaren weer ontmoeten in het financiële hart van Hongkong staat Yen op het punt met Kevin te trouwen en is Sean verloofd met de eigenwijze beurshandelaar Yang. Het is echter nog maar de vraag of Sean en Yen elkaar wel kunnen weerstaan.

Cheung Shen-ran

Cheng Zixin

Fang Qihong

Security Guard

Qihong's Mother

Een wat teleurstellend vervolg.

Het origineel omschreef ik als "Typische HK romcom tussen de rijken, maar met een vleugje To klasse ", dit vervolg is eigenlijk gewoon een "Typische HK romcom tussen de rijken, zonder dat vleugje To klasse".

Koo en Wu zijn een beetje oud geworden, Miriam Yeung is een wat halfbakken Sammi Cheng en het hele gebeuren met de ramen hebben we in de eerste film al gezien. En To heeft eigenlijk niet zoveel om die gebreken te vervangen. In de plaats krijgen we vooral dure wagens en problemen tussen mensen die niet zo heel sympathiek zijn.

Deze film mist vooral de wat stijlvollere touches van To. Normaal gezien zijn er toch wat momenten die bijblijven, bij deze film heb ik vooral het idee dat ik hem morgen volledig vergeten ben. Gelukkig is To ondertussen alweer met een paar nieuwe projecten bezig.

avatar van McSavah

McSavah

Net als (?) Onderhond heb ik me hier voor het eerst bij een To wat lopen storen aan al die rijke oppervlakkige mensen. Daarbuiten vind ik 'm weinig tot niet onderdoen voor de gemiddelde To. Wel een trapje minder dan zijn voorganger, maar toch weer een heerlijk vlot tempo vol flauwe feelgood humor en cinematografisch juist wel erg stijlvol wat mij betreft (buiten wat knullige effecten richting het einde).

avatar van BBarbie

BBarbie

Dit vervolg doet niet onder voor het origineel. Het is een komedie met dure sportwagens en chique mensen, die zich niet altijd even chic gedragen. Voor de broodnodige variatie van de verhaallijn worden twee nieuwe personages opgevoerd. De slapstickscène met de verjaardagstaarten vind ik ruimschoots over de top en ook de Harold Lloyd imitatie had van mij niet gehoeven. Verder best een leuke en vlotte film, die er net als het origineel gelikt uitziet.