• 9.375.882 stemmen

Geregisseerd door: Lee Jeong-beom

Met onder meer: Jang Dong-gun, Kim Min-hee en Brian Tee

Gesproken taal: Engels, Spaans, Mandarijn, Koreaans en Duits

Plot U-neun Nam-ja

"His first mistake is his last chance for redemption."

Gon is een kille huurmoordenaar, opgevoed door de maffia. Hij is een meester in het uitschakelen van zijn doelwit, totdat hij op een dag een grote fout begaat. Hij vermoordt een onschuldig meisje. Een intens schuldgevoel blijft Gon achtervolgen en de situatie wordt nog moeilijker als zijn baas hem de opdracht geeft de moeder van het overleden meisje om te leggen.

Team Leader Park

John Lee

Head of a Department Byeon

Detective Jang

Song Joon-gi

avatar van filmkul

filmkul

Aardige misdaadfilm. De eerste helft is wat matjes en had best een halfuur ingekort kunnen worden. De film neemt de tijd om de karakters te ontwikkelen en zich voor te bereiden om de knallende tweede helft. Daar vliegende de kogels je om de oren. De aktiescenes zien er vakkundig uit en zijn soms best hard. 3.0/3.5

avatar van DVD-T

DVD-T

Een stapje terug van het geweldige Ajeossi (The man From Nowhere)

En dan vooral in verhaal en balans. Verhaal is al niet heel erg bijzonder, en dan wordt er ook nog eens het eerste uur enorm veel tijd aan besteed. En veel meer gebeurt er daar ook niet echt. Af en toe een leuk of spannend moment, maar vooral erg veel dialoog. Dan volgt het tweede uur en wat we daar krijgen maakt veel goed. Een aaneenschakeling van actie. Veel actie waar dan weer net te weinig aan het verhaal wordt besteed. Maar zoals gezegd, maken de geweldige actie scenes veel goed en dat weet de film nog enigszins te redden. De mix tussen melodrama en geweld waar de Zuid Koreanen zo goed in zijn is in andere films beter gedaan.

Met No Tears for the Dead bewijst Zuid-Korea wel opnieuw dat ze niet onderdoen voor grote Hollywood actie producties.

avatar van BBarbie

BBarbie

Na het zien van een aantal Koreaanse misdaadfilms weet ik vooraf inmiddels wat ik zo’n beetje kan verwachten. Ook een eerdere kennismaking met het werk van regisseur Jeong-beom Lee (Ajeossi) heeft mij enigszins voorbereid. En nu ik daar aan gewend ben, begin ik het overvloedig vloeien van bloed, de stevige knokpartijen en de langgerekte shoot-outs vooral potsierlijk te vinden. Ik doel daarbij meer in het bijzonder op het feit dat de held van het verhaal lange tijd immuun lijkt te zijn voor alle aanslagen, die op zijn lijf gepleegd worden en doodleuk keer op keer weer verrijst om de volgende tegenstander aan te pakken. Dat neemt niet weg dat ik de amusementswaarde van al dat buitensporig geweld nihil blijf vinden.
Het feit, dat in deze film tot aan de ontknoping toch nog zoiets zit als een verhaal, zorgt ervoor dat deze bij mij net aan een voldoende scoort. Ook het meedoen van Min-hee Kim (een prima actrice) draagt daaraan bij.

avatar van james_cameron

Vermakelijke zuid-koreaanse aktiefilm, van de regisseur van het prima The Man From Nowhere. Die was iets beter, maar ook dit werkje zit technisch goed in elkaar, met een charismatische hoofdpersoon en flink wat bikkelharde, bloederige aktiescenes. Tegen het einde zeurt één en ander iets te lang door, maar vooral halverwege is de film erg opwindend en spannend.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Wel een goeie. Met dezelfde motieven uit "Ajeossi"... de hitman die ageert vanuit een innerlijk conflict. Ook hier zijn triades met hun vuile zaken weer van de partij en ook hier is er een kwetsbare dame die beschermd moet worden door een ambivalente huurmoordenaar die van zijde switcht. Het werkt allemaal weer naar behoren. De eerste helft spitst zich meer toe op de opbouw en de tragische gebeurtenissen waar de personages mee zitten.. Je kan de regisseur zeker een neiging naar melodrama aanwrijven, maar in de tweede helft beseft hij gelukkig wel dat de kijker op actie zit te wachten, en hij pakt dan ook uit met enkele brute scènes. Actie zit er meer dan voldoende in. Moet zeker niet onderdoen voor Ajeossi.