• 9.372.307 stemmen

Geregisseerd door: Lee Jeong-beom

Met onder meer: Jang Dong-gun, Kim Min-hee en Brian Tee

Gesproken taal: Engels, Spaans, Mandarijn, Koreaans en Duits

Plot U-neun Nam-ja

"His first mistake is his last chance for redemption."

Gon is een kille huurmoordenaar, opgevoed door de maffia. Hij is een meester in het uitschakelen van zijn doelwit, totdat hij op een dag een grote fout begaat. Hij vermoordt een onschuldig meisje. Een intens schuldgevoel blijft Gon achtervolgen en de situatie wordt nog moeilijker als zijn baas hem de opdracht geeft de moeder van het overleden meisje om te leggen.

Team Leader Park

John Lee

Head of a Department Byeon

Detective Jang

Song Joon-gi

avatar van tattoobob

tattoobob

De vorige film van deze regisseur was best een goede.

Ik ben benieuwd....op de "to see"lijst van deze week.

avatar van gauke

gauke

Ik denk dat er geen land in staat is om melodrama en keihard geweld zo vakkundig en effectief te combineren als Zuid-Korea. Na het geweldige 'The Man from Nowhere' uit 2010, maakte de regisseur een intense, duistere, wrede en melancholieke dramatische thriller over een huurmoordenaar die in een morele crisis belandt in combinatie met berouw, vergeving en liefde, met werkelijk keiharde en bloedige actiescènes. Zoals gebruikelijk speelde de cast weer met volle overtuiging.

avatar van Biosguru

Biosguru

Rommelig is het trefwoord voor deze film miz. Het voelt alsof er wat hokjes worden afgevinkt zonder dat het tot een geheel wil komen. Jammer the man from nowhere was erg goed.

avatar van peter34

peter34

Mocht van mij een half uurtje korter duren en wat meer actie mocht erin.

voor de rest een film om 1 keer te bekijken

avatar van filmkul

filmkul

Aardige misdaadfilm. De eerste helft is wat matjes en had best een halfuur ingekort kunnen worden. De film neemt de tijd om de karakters te ontwikkelen en zich voor te bereiden om de knallende tweede helft. Daar vliegende de kogels je om de oren. De aktiescenes zien er vakkundig uit en zijn soms best hard. 3.0/3.5

avatar van mcdaktari

mcdaktari

En alweer een keiharde Koreaanse film. Dat moet ik ze nageven, wat zijn ze daar goed in. Ik was al een paar jaar liefhebber van de Koreaanse film, vanaf Oldboy en I Saw The Devil, is mijn interesse wel begonnen maar het word er niet slechter op. Qua acteren valt er ook weinig op aan te merken. Ze maken gewoon hele goeie misdaad/actie films met de nodige drama erin uiteraard. Ik kijk nu alweer uit naar de volgende Koreaanse film, en dan maakt het me in principe nog niet zoveel uit welk genre dat het is, want ze maken alleen maar goeie films lijkt wel.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Langdradige hap. Nergens echt pakkend of boeiend genoeg. Naar het einde toewerkend kwam er wel wat actie in, maar daar bleef het ook bij.

Ajeossi is/was vele malen beter.

avatar van tattoobob

tattoobob

Movie-Addicted schreef:

Ajeossi is/was vele malen beter.

*2.5

Dat klopt.....is ook wel weer iets anders.

avatar van DVD-T

DVD-T

Een stapje terug van het geweldige Ajeossi (The man From Nowhere)

En dan vooral in verhaal en balans. Verhaal is al niet heel erg bijzonder, en dan wordt er ook nog eens het eerste uur enorm veel tijd aan besteed. En veel meer gebeurt er daar ook niet echt. Af en toe een leuk of spannend moment, maar vooral erg veel dialoog. Dan volgt het tweede uur en wat we daar krijgen maakt veel goed. Een aaneenschakeling van actie. Veel actie waar dan weer net te weinig aan het verhaal wordt besteed. Maar zoals gezegd, maken de geweldige actie scenes veel goed en dat weet de film nog enigszins te redden. De mix tussen melodrama en geweld waar de Zuid Koreanen zo goed in zijn is in andere films beter gedaan.

Met No Tears for the Dead bewijst Zuid-Korea wel opnieuw dat ze niet onderdoen voor grote Hollywood actie producties.

avatar van BBarbie

BBarbie

Na het zien van een aantal Koreaanse misdaadfilms weet ik vooraf inmiddels wat ik zo’n beetje kan verwachten. Ook een eerdere kennismaking met het werk van regisseur Jeong-beom Lee (Ajeossi) heeft mij enigszins voorbereid. En nu ik daar aan gewend ben, begin ik het overvloedig vloeien van bloed, de stevige knokpartijen en de langgerekte shoot-outs vooral potsierlijk te vinden. Ik doel daarbij meer in het bijzonder op het feit dat de held van het verhaal lange tijd immuun lijkt te zijn voor alle aanslagen, die op zijn lijf gepleegd worden en doodleuk keer op keer weer verrijst om de volgende tegenstander aan te pakken. Dat neemt niet weg dat ik de amusementswaarde van al dat buitensporig geweld nihil blijf vinden.
Het feit, dat in deze film tot aan de ontknoping toch nog zoiets zit als een verhaal, zorgt ervoor dat deze bij mij net aan een voldoende scoort. Ook het meedoen van Min-hee Kim (een prima actrice) draagt daaraan bij.

avatar van james_cameron

Vermakelijke zuid-koreaanse aktiefilm, van de regisseur van het prima The Man From Nowhere. Die was iets beter, maar ook dit werkje zit technisch goed in elkaar, met een charismatische hoofdpersoon en flink wat bikkelharde, bloederige aktiescenes. Tegen het einde zeurt één en ander iets te lang door, maar vooral halverwege is de film erg opwindend en spannend.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Wel een goeie. Met dezelfde motieven uit "Ajeossi"... de hitman die ageert vanuit een innerlijk conflict. Ook hier zijn triades met hun vuile zaken weer van de partij en ook hier is er een kwetsbare dame die beschermd moet worden door een ambivalente huurmoordenaar die van zijde switcht. Het werkt allemaal weer naar behoren. De eerste helft spitst zich meer toe op de opbouw en de tragische gebeurtenissen waar de personages mee zitten.. Je kan de regisseur zeker een neiging naar melodrama aanwrijven, maar in de tweede helft beseft hij gelukkig wel dat de kijker op actie zit te wachten, en hij pakt dan ook uit met enkele brute scènes. Actie zit er meer dan voldoende in. Moet zeker niet onderdoen voor Ajeossi.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Movie-Addicted schreef:

Langdradige hap. Ajeossi is/was vele malen beter.

*2.5

Gezien je top 10, is `t logisch dat je deze niet goed vind.

Vond em overdonderend goed, en met nòg meer snelheid dan Ajeossi (Is wel beter natuurlijk, daarom ook in mijn top 10) vind ik dit een geslaagde, en gelikte actiefilm van dezelfde regisseur.

Het verhaal doet er niet toe, maar `t is `t 'fun gehalte' wat het mij doet.

Natuurlijk weer bloedjehard, en met een paar geweldige keiharde scenes maken dit vehikel een geslaagde actie/thriller van formaat.

Een aanrader die van zuid-koreaanse gewelddadige actie films houd.

Voor een 4de maal gezien, krijgt ie er ook nog en ster bij...

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Helemaal eens met Filmkriebel's commentaar. Alleen minder enthousiast.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Teveel Hollywood, te weinig Zuid Korea. Jammer hoor.

Want de regisseur heeft echt veel meer in huis om een goede prent in elkaar te zetten. Dit script berust op de standaard Hollywoodformule helaas. Met Ajeossi had de man mijn aandacht, met Jo Pil-ho erbij des te meer. Maar met deze prent is hij toch gezwicht voor kwantiteit, een internationale prent is het geworden met verschillende talen irritant door elkaar gebrabbeld.

Het script is wel het zwakste in mijn ogen, naast cliché personages. Want het verhaaltje is veel te dun voor bijna twee uur en daarom voelt het wat traag en opgevuld aan. Qua beeld en geluid zie je de goede regisseur wel weer terug gelukkig.

Weinig verrassend, niet goed niet slecht en daarom kom ik niet verder dan 3** een 6,5/10. Soms wat rommelig in elkaar gepropt. Lijkt op een minder geslaagde open sollicitatie bij grote Hollywoodproducenten.