• 9.378.503 stemmen

The Age of Adaline (2015)

Drama / Romantiek | 112 minuten

Genre: Drama / Romantiek

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Lee Toland Krieger

Met onder meer: Blake Lively, Michiel Huisman en Harrison Ford

Releasedatum: 18 juni 2015

Plot The Age of Adaline

"Love is timeless."

Adaline is rond de eeuwwisseling geboren. Na een mysterieus ongeval in de jaren 30 blijft ze voor eeuwig jong. Na jaren van eenzaamheid ontmoet ze eindelijk een man voor wie het misschien de moeite waard is om haar onsterfelijkheid op te geven.

avatar van Waku

Waku

Inderdaad een behoorlijke knipoog naar "The Curious Case of Benjamin".

Al maakte die film meer indruk op mij.

Ik was vooral benieuwd naar Michiel Huisman na hem eerder gezien te hebben in series als "Treme"en "game of Thrones". En ik moet zeggen dat hij goed stand houdt in zijn grote rol als minnaar van de eeuwig jonge Adaline. Knap dat hij vrijwel accentloos zijn personage als Ellis neerzet.

Verder is dit liefdesdrama we ok.

Al hangen de ontwikkelingen, ontmoetingen en situaties wel erg toevallig aan elkaar.

Leuk om gezien te hebben maar meer ook niet.

3*/3.5*

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Aardige film die bij vrouwen meer zal aanslaan dan bij mannen vermoed ik . Bij ons was die verdeling er tenminste wel, ik als man vond het nu en dan wat te zoetsappig maar mijn vriendin waardeerde de film echt. Het spel van acteurs is prima, verhaallijn ook maar voor mij dus iets te ........zoet.

Sommigen leggen een link naar het verhaal van Benjamin, ik heb dat gelezen en vond het formidabel, de film iets minder daarentegen. Maar om nu te zeggen dat ze verbindingen hebben.....Benjamin wordt als oude man geboren en sterft als een baby. Toch heel ander verhaal, of niet?

En de film vond ik persoonlijk ook beter maar dat is een kwestie van smaak.

avatar van wwelover

wwelover

Het concept is wel leuk, maar er is voor mijn gevoel te weinig uitgehaald. Het had zoveel interessanter kunnen zijn. En nu is het verhaal een beetje karig. Het springt wat heen en weer maar wordt nooit echt pakkend. Maar voor de zondagmiddag is het wel ok. Blake Lively is naast beeldschoon ook een prima actrice. Michiel Huisman is vooral voor zijn looks gecast volgens mij, doet het wel okay maar wordt wel compleet weggeblazen door Harisson Ford (geen schande). Dat was echt de verrassing van de film voor mij. Heb hem sowieso wel hoog zitten, maar Ford is ieder moment fenomenaal sterk en ontroerend. Jammer dat de film daar niet meer op gefocust is.

avatar van stinissen

Best aardig liefdes drama waar inderdaad meer in had gezeten naast boven genoemde cast ook nog een rol van Ellen Burstyn. Wat Michiel Huisman aangaat die heeft zijn zaken nu goed op orde en die breekt wel door in de VS. De echte mega ster was weer eens Harisson Ford die beter en beter wordt na mate hij ouder word. Tv ster ( Gossip Girl ) Blake Lively oogt goed en is op momenten zeker te pruimen. De aankleding van de film was ook zeer mooi om te zien je kunt ook zien dat daar geen kosten zijn bespaard.

avatar van Nubis

Nubis

Ik vond het echt een vette film. En dat terwijl ik normaal niks heb met sprookjes/sf/wat voor geks dan ook. Nu stoorde me de betovering helemaal niet. Ik was echt geboeid door het verhaal en zat er helemaal in. Ik wist overigens niet eens dat Huisman meespeelde, dus dat was even gek. Had ook de trailer niet gezien. Misschien is dat ook anders.

Wel jammer dat er in de zaal (flauw) gelach kwam als Huisman in beeld kwam, dat leidde best wel af..

avatar van filmkul

filmkul

Prima film. Het verhaal is best aardig en wordt mooi en vakkundig uitgewerkt tot een leuk sprookje. De film kijkt lekker weg en bevat een aantal heerlijke romantische scenes. De chemie tussen Lively en Huisman werkt prima. Beide acteurs zetten een prima rol neer. Huisman zijn accentcoach heeft goed werk gedaan. Ford heeft een leuke bijrol. Verder is de aankleding van de film fraai. De tijdsprongen zien er goed uit, met name de jongere Ford is goed gecast. 4.0

avatar van danuz

danuz

Er valt genoeg op The Age of Adaline aan te merken (toevalligheden in het plot, wat houterig acteerwerk, de stijlkeuze van voice-overgebruik die helemaal niet wordt doorgevoerd), maar toch heb ik hier erg van genoten. Meeslepend, groots, dramatisch op een manier zoals ook films als The Hours dat zijn/waren.

avatar van Metalfist

Metalfist

Well, you've seen one, you've seen 'em all

Ik was eerst van plan om The Age of Adaline links te laten liggen. Iets wat vooral te wijten was aan het gevoel dat dit een soort van Benjamin Button film ging worden en die stelde indertijd wat teleur. Het was eigenlijk vooral de aanwezigheid van de immer bevallige Blake Lively dat ik dit nog wel eens een kans wou geven. Zo gezegd, zo gedaan en wat blijkt? The Age of Adaline is een serieuze meevaller geworden.

Weliswaar eentje met de nodige schoonheidsfoutjes (ik had nu niet echt een voice-over nodig om te begrijpen wat er aan de hand was, al moet ik toegeven dat ik langs de andere kant wel gecharmeerd was doordat het me qua stijl wat deed denken aan Pushing Daisies), maar de film bevat een zekere aantrekkingskracht die ik wel kon waarderen. Toegegeven, heel het plot is nogal vergezocht en toch zorgt Lee Toland Krieger er nergens voor dat het te cliché of te klef wordt. Leuke wending ook nog met William die ineens op de proppen komt als vader van Ellis en vanaf dan krijgt de film wat meer vaart met een aantal erg leuke scènes. Plus, elke film die het geniale Simple Twist of Fate van Bob Dylan op een geslaagde manier weet te verwerken heeft sowieso een streepje voor. De goede afloop is te verwachten, alsook het feit dat Adaline na het tweede ongeval opeens toch terug ouder wordt, maar soms wil je gewoon eens een keer niets anders.

Zucht, Blake Lively. Met Gossip Girl ben ik na een tijd opgehouden omdat ik teveel tijd tussen de afleveringen liet en niet meer echt mee was met de intriges, maar de blonde schone stond sindsdien wel op mijn netvlies gebrand. Hier doet ze het ook meer dan behoorlijk en weet ze de film uitstekend te dragen. De chemie met Michiel Huisman had misschien net iets beter gemogen, maar naar het einde toe werkt het wel perfect. Ook met Harrison Ford leek het wel te klikken en die laatste speelt misschien wel één van zijn beste rollen van de laatste jaren. Kudos trouwens aan de casting director, want je gelooft direct dat Anthony Ingruber een jonge William moet voorstellen.

Aangenaam verrast dus. The Age of Adaline pretendeert niet veel te zijn (romantiek triomfeert en de rest van de vragen die je bij dit plot kunt stellen op wetenschappelijk worden gewoon uit de weg gegaan), maar is gewoon erg goed in hetgeen het moet zijn. En liever een volledige film dan zo'n film die niet weet welke richting hij juist moet uitgaan.

Beter dan verwacht.

De link met Button is wankel. Je zou op basis van de trailer wel een soortgelijke film qua sfeer kunnen verwachten, maar het plotje zelf gaat toch een duidelijk andere richting uit. En uiteindelijk blijkt Adaline ook veel minder bezig met de opzet, het is meer een excuus om een origineel liefdesverhaal te maken.

En het moet gezegd, zeker het eerste half uur/uur levert dat een zeer fijne romantische film op. Lively is geknipt voor haar rol en vindt in Huisman een goeie tegenspeler. Het wat speels om elkaar heen dansen gekoppeld aan de dramatiek van Lively's aandoening zorgt voor voldoende spankracht om de film staande te houden.

Met de introductie van Ford wordt er echter een poot van onder de tafel weggezaagd. Er komt vanaf dan een stevige brok drama bij en daar heeft deze Adaline het moeilijker mee. Ford doet het sowieso erg slecht in deze film, veels en veels te dik aangezet. Ook de houterige voice over (normaal ben ik wel fan) helpt niet mee en in plaats van dat het verhaaltje zich verder richt op Lively en Huisman worden er allerlei moeilijk zijpaadjes bewanderd die afleiden van de kwaliteiten van de film.

Adaline komt dat moment nooit helemaal te boven. De dramatiek blijven sluimeren en wordt veel te groot uitgespeeld. De romance blijft verder wel op niveau, maar krijgt gewoon veel minder plaats. Jammer, anders had er makkelijk nog een halfje bijgekund.

avatar van snefroe

snefroe

Met het bijzondere gegeven van de film moet je uit de voeten kunnen natuurlijk. Voor mij is dat geen probleem. Het uitgangspunt ( niet ouder worden, maar wel dood kunnen ) is op zich een mooi dramatisch gegeven. Je zult natuurlijk steeds afscheid moeten nemen van levende wezens waar je van houdt zoals kinderen, huisdieren en relaties. Uiteraard wordt het na verloop van tijd lastiger om je aan iemand te binden. Dit is op zich redelijk uitgewerkt en invoelbaar gemaakt maar er had iets meer in gezeten denk ik. Verder een zorgvuldig opgebouwde film met aardig acteerwerk en mooie plaatjes.

Eerste minpunt is het einde; gezien het centrale dramatische gegeven had de film natuurlijk anders moeten eindigen. Ik vind dit weer zo'n echt Hollywood-einde. Om de toeschouwer te pleasen, al weet ik niet of dat een goede inschatting is?

Tweede minpunt is de uiteindelijke lover. Hij is knap, heeft een sixpack, is intelligent, is van goed komaf, heeft een interessante baan en zeer mooi huis en weet op alle momenten heel snedig uit de hoek te komen. Bovendien ook nog een nobel karakter. Godsamme wat een ongeloofwaardige mister perfect. Ik had liever een iets gewoner persoon gezien ( is geen jaloezie ).

avatar van james_cameron

Mooie film, zorgvuldig opgebouwd en fraai in elkaar gezet. De plot is meeslepend en bevat de nodige verrassingen, met vooral naar het einde toe veel rake emotionele momenten. Goede cast ook, met een prima hoofdrol voor Blake Lively. Michiel Huisman doet het hier tevens uitstekend.

avatar van Noodless

Noodless

Een mooie romantische film die sprookjes getint is en nergens echt zoetsappig wordt. Daarvoor is er voldoende evenwicht tussen het romantische en dramatische aspect. De cast is echt een meerwaarde en tillen deze film op naar een hoger niveau. Blake Lively speelt haar rol prima en ook Ford is erg goed op dreef. Hun emoties komen overtuigend over. Het verhaal is meeslepend, ook al weet je wel hoe het zal eindigen. De voice-over en de wetenschappelijke uitleg van haar aandoening bewandelt de paden van een fantasievol romantisch verhaaltje dat zeker door het slot aan een sprookje doet denken. Die opzet is voor mij althans geslaagd. Net geen 4 sterren. 7,5/10

avatar van pirke12

pirke12

Wat een geweldig mooie film en een keer een ander verhaal dan je gewend bent van de meeste films.

Een absolute aanrader. Het is zeker niet alleen een vrouwen film zoals hierboven gemeld.

Acteerwerk van Ford weer geweldig en een prachtige hoofdrol voor Adeline

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Persoonlijk sprookje

Waar ik vooraf bang was dat dit het zoveelste kleffe romantische niemendalletje zou zijn, heeft The Age Of Adaline me positief verrast. Een van de redenen is dat deze film sterk de nadruk legt op Adalines conditie - het niet ouder worden - in plaats van zich volledig op de kus- en knuffelscènes te storten. Dat die aandoening tot stand kwam door een wat raar verhaaltje van bijna-verdrinking en blikseminslag doet er niet zoveel toe; sprookjes hoeven niet geloofwaardig te zijn.

Het is, gezien dat plot, niet heel vreemd dat de link met Benjamin Button veelvuldig wordt gemaakt. Hoewel Button steeds jonger wordt in plaats van zoals Adaline stil te blijven staan op een bepaalde leeftijd, concentreren beide films zich wel op de relationele gevolgen daarvan. Desondanks zijn het compleet andere films.

The Age Of Adaline is namelijk opvallend natuurlijk en niet-sprookjesachtig in beeld gebracht, waardoor je het fantasie-/sci-fi-plot al snel als normaal gegeven slikt. De prachtig spelende Blake Lively - ze danst en glijdt bijna door de scènes heen - draagt daar ook aan bij. Je gaat al snel van het personage houden en leeft met haar mee.

Over Michiel Huisman ben ik minder te spreken. Of over zijn karakter in ieder geval. Ik word al snel nerveus van constant schaapachtig grijnzende mannen. Huismans rol deed me denken aan Guillaume Canet in Last Night (2010). En daar ging de schoen toch wel steeds meer wringen; ik gunde Adaline alle geluk, maar niet met hem.

Een ander nadeel is het toch wel erg voorspelbare verhaal. Zodra het niet-alledaagse plot eenmaal geland was, volgde de film verder net iets te netjes de gebaande paden. Heel erg was dat niet, maar hier en daar wat meer verrassende keuzes qua plotontwikkeling en cinematografie zouden The Age Of Adaline absoluut goed hebben gedaan.

Blijft een keurige, degelijke 7 over voor dit toch wel erg prettige sprookje. En met een Oscar voor Lively zou ik geen enkele moeite hebben.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

erg mooie film. de hoofdrollen worden goed vertolkt door een schitterende Blake Lively en Michiel Huisman.

avatar van MH040

MH040

Ik vond Michiel Huisman erg slecht acteren in deze film. Heel onnatuurlijk. Z'n Engels is overigens wel uitstekend (accentloos).

avatar van IH88

IH88

Prima film. Ik ging met weinig verwachtingen naar deze film maar ben aangenaam verrast. Blake Lively is naast een schitterende verschijning ook een prima actrice en Michiel Huisman biedt goed tegenspel. Samen hebben ze een prettige chemie en zijn leuk om naar te kijken. Harrison Ford heeft duidelijk plezier in zijn rol als vader van Huisman.

avatar van _Casper_

_Casper_

Erg mooie film!, sterk acteer werk en fijne sfeer

3.5-4 ster iets ertussen!

avatar van limelight73

limelight73

snefroe schreef:

Ja, daar moet ik je wel een beetje gelijk geven. deze man is gewoon TE perfect. het stoorde me niet echt, maar inderdaad... van dit soort mannen zijn er 3 op de wereld.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

En was hij ook nog eens single!

avatar van limelight73

limelight73

JacoBaco schreef:

En was hij ook nog eens single!

ja, ook dat nog inderdaad!!

avatar van Rodger

Rodger

Mooi verhaal, en dus ook een mooie film.

Ook de decors, en de overgang naar de verschillende jaartijden, goed in beeld gebracht.

3.5 **

avatar van Actarus

Actarus

Begon ontzettend sterk, met goede snelle vertelling, en voelde onmiddellijk de dreiging van een onvervalste tearjerker...maar die kwam er niet!

Het laatste half uur gaat ie uit de bocht, wordt er gekozen voor een te vrouwelijk happy half hour, voor zover ik het kan verwoorden. Ik denk dat er velen onder ons het verhaal verder in de tijd hadden zien aflopen. Het briljante scenario houdt plots op...Te afgehaspeld einde, gemiste kans op een 5*ervaring....

avatar van blurp194

blurp194

Leuk onsprookjesachtig sprookje.

Erg mooi en zorgvuldig in beeld, goeie muziek en een aardig verhaaltje om Lively er op haar stralendst uit te laten zien. Wel wat erg zwijmelig, zoetig en kleffig romantisch hier en daar. En echt erg jammer dat het einde zo slap en clichematig is, dat had toch wel wat inventiever gemoeten - het voelt nogal als een afknapper aan als het zich inzet, en de flauwe manier waarop het script daar dan nog een einde aan bakt is dan eigenlijk alsnog teleurstellend. Hollywood happy end tot daaraantoe, maar dit is echt te erg.

Op basis van de eerste driekwart mijmerde ik over een echt hoge score, maar na het eind blijft daar wat minder van over. Gemiste kans.

avatar van tommiew

tommiew

Mooie film, maar iets te traag voor mijn smaak. Mooi in beeld gebracht maar redelijk voorspelbaar.

Ik heb me prima vermaakt

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Topfilm voor romanticie. Mooi beeldmateriaal en geslaagd acteerwerk. Jammer op het einde van het verhaal, de toevalstreffer met Harrison Ford is wat te hoog gegrepen

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Highlander meets Forever Young meets Curious Case of Benjamin Button.

Dat werk. Concept blijft leuk, hoe is het om niet te verouderen terwijl de hele wereld om je heen wel evolueert en ouder wordt.

De voice-over vond ik zwaar irritant en het Hollywood einde had van mij niet gehoeven.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

En Michiel Huisman speelt weer een Ellis, net zoals in World War Z.

avatar van jerry r

jerry r

de toeval is dat Harrison Ford . Ellis vader William Jones speelt met de achter naam (JONES zoals INDIANA JONES maar ok dat heeft niks met de film te maken maar vond het wel grappig.

ging met weinig verwachtingen naar deze film maar ben aangenaam verrast.

avatar van John Milton

John Milton

Totaal niet mijn genre, maar The Age of Adaline is een veel genietbaardere film dan ik verwachte. Lively en Huisman spelen beiden prima en lijken een leuke chemie te hebben samen. Aardig gefilmd voor een romantisch drama, geen moment verveeld. Wel jammer vond ik het tweede ongeval en dat ze daarna weer ouder werd, dat had van mij niet zo gehoeven. En zoals anderen al aangeven, die voice-over is echt wel een smetje. De verwikkelingen zijn echter meestal behoorlijk boeiend, wat natuurlijk hoort bij een goed uitgevoerde what if-film. Er had dus nog wel wat meer in gezeten zelfs, qua score. Het blijft bij 3,5*