• 9.372.610 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Jeff Chan

Met onder meer: Alexia Fast, Alexis Knapp en Joel David Moore

Plot Grace

"Innocence ends in blood"

Grace, een naïeve, knappe, maagdelijke eerstejaarsstudent, probeert zich aan te passen aan de campuscultuur en haar losbandige kamergenote. Maar wanneer een kwaad haar lichaam overneemt ontketent dit een chaos. Grace besluit terug te keren naar haar strenge grootmoeder en de strikte regels van de kerk. Achtervolgd door de gruwelijke dood van haar moeder en diepgewortelde, destructieve neigingen moet ze haar innerlijke demonen zien te overwinnen voor het te laat is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet echt.

Grace: The Possession is een film die een erg leuk concept nastreeft waarin er iemand in de first-person-view wordt gevolgd. Het is een tijdje geleden dat ik dit voor een hele film lang in een horrorfilm heb gezien, en ook een film in het algemeen. De film start echter als normale film, maar na 5 minuten kan je het concept dan eindelijk aanschouwen.

Uiteindelijk wordt het duidelijk dat je de demon volgt door zijn of haar ogen. Dat zal ik maar even tussen de spoilertags houden omdat het wel wat weggeeft van het einde. Verder weet deze film erg te boeien dankzij de aanpak en is het niet vaak een probleem om door de scenes heen te komen, ook al zit niet elke scene vol met horror. Toch moet ik zeggen dat de eerste helft wat geslaagder was dan de tweede helft.

Vooral omdat de gedeeltes in de school ook de mooiste beelden met zich meebrengen. Om daar te komen moet je echter door wat matig acteerwerk heen zien te komen. Zeker Fast doet het niet bepaald goed en zit klem in standje overacting. Ze neemt haar verlegen type te serieus en creëert daarmee een personage dat totaal niet menselijk aanvoelt.

De bijrollen doen het gelukkig beter, maar regisseur Chan onderneemt te weinig om deze figuren ook leuke en interessante figuren te maken. Veel personages worden nogal standaard en makkelijk neergezet, waardoor de luiheid van de schrijvers al snel aan te voelen valt. De horror is ook niet eng te noemen en de schrikmomenten vallen vies tegen. Gewoon kabaal maken en klaas is kees.

De film wordt nog wel vooruit geholpen voor een visueel competente finale, die het als eindresultaat net een halfje extra laat verdienen. Deze film moet het hebben van de aanpak en wat knappe visuele beelden. De cinematografie is goed en het einde is lollig, verder is dit een slecht geacteerde en niet bepaald enge boel waarvan je 75% al snel weer vergeten bent.

avatar van BelScharged

BelScharged

Ergens in minuut 38 in slaap gevallen (er gebeurt werkelijk helemaal niks) en in minuut 71 wakker geworden door het gekrijs van de 'bezetene'

Het first person view aspect helpt alle evt spanning om zeep omdat de beleving van haarzelf amper af te lezen is en dus ook niet overslaat.

Na het al even flauwe einde heb ik het gemiste stuk alsnog bekeken en eerlijk is eerlijk, als ik zulke 'familieleden' had zou ik ook bezeten (willen) worden Wat een *** familie !!

Had nog even gehoopt dat ze zelf vierkant over d'r nek zou gaan (zoals velen van haar mede studenten)... in die first person view leek me dat wel lachen... maar helaas, dat was schijnbaar te moeilijk.

Heel snel vergeten dit. 1 ster voor de moeite.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Door de lage scores, lagen m'n verwachtingen vrij laag, maar onterecht dus. Ik vond dit echt zeer kijkbaar exorcisme filmpje en het POV camerastandpunt vond ik meerwaarde geven. Ook vond ik de acteerprestaties gewoon goed en de hoofdrolspeelster mocht er zeker zijn en Lin Shaye al overdreven gelovige oma deed het ook meer dan naar behoren. 7/10.

avatar van lang pee

lang pee

Ik vond deze film evenveel horror dan the flinstones. Dit noemt men terecht een b film, en dan nog een afschuwelijke slechte ook. Er word toch wat bagger gemaakt...

avatar van Phantasm

Phantasm

Gewoon waardeloos, saai en vervelend om naar te kijken.