• 9.373.530 stemmen

Genre: Horror / Komedie

Geregisseerd door: Frank Henenlotter

Met onder meer: Beverly Bonner en Annie Ross

Plot Basket Case 2

"This time he's not alone."

De tweeling overleeft gelukkig de val van het moteldak en ze worden opgenomen in het ziekenhuis. Als de media van hun bestaan hoort, worden de twee het slachtoffer van een enorme media-hype. Ze vluchten en vinden gelukkig onderdak in tante Ruth's 'House for Unique Individuals', waar de tweeling kennismaakt met een heleboel vriendelijke freaks.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Joetje

Joetje

Wat deed deze film pijn aan mijn ogen zeg, het enige positieve aan de film was dat je Beverly Bonner deze keer alleen aan het begin even zag.

Ik vraag me trouwens af hoe je als regisseur zoveel irritante acteurs bij elkaar weet te verzamelen en waarom je met zijn twintigen iemand gaat vermoorden, terwijl je één iemand in een afgesloten ruimte al het werk laat doen.

avatar van damon

damon

Hij was erg slecht! Dacht je na het zien van deel 1 dat je een dieptepunt had bereikt..........

Het idee is op zich nog goed, maar Duane en Belial (de broertjes) gaan je behoorlijk op de zenuwen werken!

avatar van djelle

djelle

Deze was inderdaad minder dan zijn voorganger, wat meestal het geval is bij sequels natuurlijk. Had dit wel verwacht, maar toch onlangs eventjes gekeken puur uit nieuwschierigheid. Vooral het eerste deel was redelijk flauw en langdradig zelfs. Af en toe wel een leuk moment, maar het werd nooit echt interessant. Het tweede deel was al wat beter. De vrijpartij tussen basket case en zijn "vriendinnetje" is een van de smerigste, tergelijkertijd erg lachwekkende scenes ooit gezien. Er zijn veel vermakelijkere horrorkomedies, maar hij kan er wel door. 2,5*

IK twijfel voor deel 3 eens te huren... Gezien de commentaren en mijn voorgevoel zal dit totaal op niks meer lijken waarschijnlijk...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik begin een fan te worden van deze Frank Henenlotter .

Geweldig tweede Basket Case film die helaas wel de low budget feel van het origineel mist maar gelukkig wel dezelfde pulp gehalte blijft houden. Henenlotter heeft een geweldig gevoel voor humor wat hij bewijst met een aantal erg leuke scènes, vooral in het begin. Hoewel de creature design soms iets té was weet hij ook nog steeds het bizarre absurdisme te behouden. Een aspect dat hij showcaset in de laatste erg sterke tien minuten van de film. Ik heb zin in deel 3!

Blijft crap.

Low-budget feel die mist? Misschien omdat het origineel echt no-budget was, dit oogde inderdaad iets professioneler, al is Henenlotter er zeker nog niet helemaal. Deed me soms denken aan van die life-size poppenfilms.

Belial ziet er iets schappelijker uit, de acteurs doen nét iets meer hun best, maar verder is dit weer van uitzonderlijk laag niveau. Het zijn enkele individuele scenes die van deze film geen overduidelijke 0.5* maken.

Er is de weirde vrijpartij tussen Belial en Eve, de verborgen eigenschappen van Susan en het weirde naaistukje op het einde van de film. De laatste 10 minuten zorgen dat er een beetje vermaak in de film sluipt.

Gelukkig, anders was het weer helemaal niks geweest. Blijf het meer iets vinden waar aspirant-filmmakers enthousiast naar kunnen kijken, maar voor normale kijkertjes is het toch allemaal erg pover in elkaar gedraaid.

Kleine 1.0*, met dank aan de laatste 10 minuten. Wat je die andere 80 minuten moet doormaken is bijna fysiek pijnlijk.

avatar van namingway24

namingway24

Dit eerste vervolg op het zieke Basket Case is bij lange na niet zo leuk. De 'unieke mensen" zijn de grootste attractie van deze film, maar deze zijn totaal niet eng, en het eerste uur gebeurt er niet al te veel. Belial is ook bij lange na niet zo kwaadaardig. De moorden zijn niet echt spectaculair of zelfs bloederig, en uiteindelijk hou je te weinig over om je concentratie er echt bij te houden.

Gelukkig maken de laatste minuten de film zeker de moeite waard. De film wordt daar nog enigzins smerig, en schudt je nog even wakker. Het aanzien van een neukende Bilial en het laatste shot van de verenigde broers blijft wel even op je netvlies staan.

Henenlotter bewaart in Basket Case 2 het beste tot het laatst en zo blijf ik ondanks het trage en oninteressante eerste uur toch nog met een aardig gevoel achter. Nog één deel te gaan...

avatar van PEN15

PEN15

namingway24 schreef:

Je bedoelde vast herenigde broers

avatar van namingway24

namingway24

Ruim 1 jaar na dato: oeps

avatar van Boeikens

Boeikens

Nog steeds prullerige uitwerking maar het blijft vermakelijke prul.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

Net gezien, saaaaai. Het laatste stuk was interessant en dat was het.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Stiekem vond ik ook deze tweede Basket Case nog best goed te pruimen. In het begin moet het allemaal een beetje op gang komen. Er zijn een aantal (mede door het acteerwerk) matige dialogen en de andere mutanten komen in het begin nog niet helemaal goed over.

Maar de laatste helft is weer lekker bizar en doorspekt met Henenlotter's foute gevoel voor humor. De barbecue met de mutanten is erg vermakelijk door de verschillende "thema's" van de mutanten. Verder is de "zwangerschapsscène" en de daarop volgende scène ook erg geslaagd. Het laatste half uur van de film vind ik dan ook duidelijk het vermakelijkste deel van de film.

Daarom toch weer deze relatief milde beoordeling voor deze film die velen weer als een stuk "garbage" zouden zien.

Henenlotter's bizarre films blijven wat hebben en ook deze Basket Case 2 heeft weer zo zijn momenten. Waarschijnlijk alleen maar leuk voor de liefhebbers van zijn andere werken.

avatar van MeteoraXV

MeteoraXV

stem verhoogd naar 2,5, had twee jaar geleden het eerste deel nog niet gezien, het vreselijkste was de seksscene met belial en eva gatverdamme aaaargh @_@

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Hahazo kun je natuurlijk ook een vervolg maken. Wat een ellende zeg. Onder het motto overdaad baat is er nu een hele familie freaks die er stuk voor stuk shitty uitzien. Moeilijk uit te leggen waarom ik dit toch leuk vind. Ik denk dat het het enthousiasme van de makers is en het feit dat deze film sowieso gemaakt is. Niet zo goed als deel 1, maar ook nauwellijks vergelijkbaar.