The Time Machine (1960)
Alternatieve titel: H. G. Wells' The Time Machine
Geregisseerd door: George Pal
Met onder meer: Rod Taylor, Alan Young en Yvette Mimieux
Plot The Time Machine
"You Will Orbit into the Fantastic Future!"
Een wetenschapper bouwt een tijdmachine. Hij gebruikt deze om een verre toekomst te onderzoeken, waar er twee rassen zijn: een vriendelijk ras, en een kannibalistisch ras dat ondergronds leeft. Zijn tijdmachine wordt gestolen door het laatste ras. Hij moet het gevaar lopen om gevangen en opgegeten te worden om terug te kunnen keren naar zijn eigen tijd. Gebaseerd op het boek van H.G. Wells.
H. George Wells
David Filby / James Filby
Weena
Dr. Philip Hilyer
Anthony Bridewell
Walter Kemp
Mrs. Watchett
Eloi Man (onvermeld)
Talking Rings (stemrol) (onvermeld)
Jordy
Dé klassieke tijdreis-film. De film ziet er (vooral voor de tijd) mooi uit, en is een prima verfilming van het boek. Benieuwd wat ze met de remake gaan doen. 3 en een halve ster.
vic
ooh dit is echt een sf klasieker die er nog steeds erg mooi uitziet. Hij kreeg toen een oscar voor special effects en erg verdiend.
Ik vind het verhaal gewoon erg goed uitgewerkt waarbij het terugreizen door de tijd niet in een flits gebeurt maar dat je alle veranderingen om je heen ziet als tijd sneller loopt
BS
inderdaat,het is een hele goede film.Voor die tijd een hele prestatie.Goed gemaakt,duidelijk en spannend. 3.5 ster
dttom
Was wel aardig, maar ik moest toch erg lachen om die mannen in pakken
neo
erg goeie film.het gegeven van de elois die boven de grond leven en de morlocks die af en toe een groep naar beneden nemen is erg orgineel.
decors zijn erg mooi en de special effects vind ik wel redelijk.daar naast acteert rod taylor erg goed.binnekort maar eens de remake gaan kijken.4 sterren
aburefan
hij acteerde idd wel goed, maar k vond het verhaal niet boeiend genoeg
Herald
Ik heb hem gekeken omdat ik een week daarvoor naar de remake was geweest. Zoals bij veel oude films werd alles tergend traag verteld. Desondanks had George betere motieven voor tijdreizen en zijn uiteindelijke keuze om in de toekomst te blijven en waarom de Elois de Morlocks zo gehoorzaamden. Maar voordat je een Morlock ziet heb je al anderhalf uur erop zitten.
Armin
Deze film heeft ooit veel indruk op mij gemaakt en ik keek dus erg uit naar de remake. Helaas overtrof mijn eigen fantasie die van de filmmakers, want ondanks de mooie Special Effects is men er niet in geslaagd
om het niveau van dit origineel zelfs maar te benaderen. ****
Fletch
Ik heb het boek niet(helaas)gelezen. Het verhaal loopt niet echt vlotjes maar het blijft echt boeien. De special effects voor die tijd zijn erg goed en wat een oog voor detail! Zeker een film die zijn TIJD ver vooruit was
Herald
Zijn tijd ver vooruit wegens? Stopmotion effecten die al 30 jaar werden gebruikt? Het laten zien van een atoomoorlog wat in de jaren 60 erg actueel was maar die er nooit is gekomen?
ReneWennekes
Voor mij een kwestie van jeugdsentiment. Overigens vind ik de creativiteit in de moderne films t.o.v. vroeger door het gebruik van techniek verloren gegaan. Zijn de beelden en decors van de klassiekers niet prachtig? Ook de time-machine zelf...
Rene
tovenaar
Op www.detvgids.nl staat niet dat The Time Machine komt, maar wel: The amazing Mr. Blunden (ik heb hem al in de wachtrij gezet).
neo
dat heeft mijn gids dit dus verkeerd vermeld. svp volgende keer een pm tov.
tovenaar
Is goed Neo, maarja, ik weet het dus ook niet zeker welke nou komt. Heeft jouw gids gelijk of de internetversie?
neo
alle andere gidsen online (ook bbc zelf) geven aan dat deze niet komt. maar nog maals voortaan gewoon ff pm-en
Tonyvdb
De Morlocks komen zeker in aanmerking voor de sufste filmmonsters uit.
Die scène "onder de grond", als de Morlocks worden verslagen is één van de lachwekkendste dat ik ooit heb gezien. Iedereen springt en gilt maar een beetje door elkaar...
Ik vind de film goed tot George in het jaar 800.000 of zo terechtkomt (hoewel de lava (of was het nu tomatenpuree)-scène toch ook wel mijn wenkbrauwen deed fronsen), vanaf dan is het één grote chaos.
Trouwens, net op die plek waar Georges huis stond, leven net die Eloi en die Morlocks. Wat een toeval zeg! In een kwartiertje tijd verslaat George die groene jongens (een tiental waren het er, geloof ik) en opgelost!
**' 2,5 op 5 **' (3,5 voor deel 1 / 1,5 voor deel 2)
DonnieBrasco
In vergelijking met het boek is de film veel leuker. Echter, boek naar film klopt bijna niet:). Je kan dus opmaken dat het boek saai is en de film een leuk invulling is met het plot van Wells(de schrijver) de achterliggende gedachte is van de film.
Redelijk leuke film. En ik vond dat er veel vaart in zat. Maar misschien komt dat, omdat ik eerst het boek heb gelezen(en dat las erg sloom).
2,75, dus laat ik er 3* van maken.
Lux
Ik heb het boek niet gelezen maar de film is zeker de moeite waard. Misschien moet ik het boek ook maar eens lezen. Het verhaal is goed uitgewerkt en de acteerprestaties zijn ook meer dan goed.
sn@ke
- 2077 berichten
Gisteren stuk van gezien : de scene waar hij in die grot met monsters vecht . Moet voor die tijd erg spectaculair geweest zijn
Redelijke, maar bovenal vermakelijke film. De Special Effects doen nogal "Thundebird-achtig" aan, maar dat mag de pret niet zo drukken. Heet verhaal, origineel dat wel, doet ook nogal knullig aan, maar zoals ik al zei is het geheel best vermakelijk...
Boy28
Tijdreizen is dus iets wat onmogelijk is.Het verleden is weg en voorbij en de toekomst is er nog niet,dus daar kun je ook nooit naar toe.
De GeuS
"Back to the future" is anders wel gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat wist je niet he?
Obiwannes
Ik heb me laatst zo'n auto uit BTTF gekocht op ebay
here I go
Deze film wast best wel leuk
allemaal wel een beetje stuntelig.
Tanja83
Scherp
Heb de film heel, heeeel vroeger met kerst gezien, toen wel vermakelijk.. Achja, wist ik veel.
dinky
ik hou niet van boeken , en dus zeker niet van lezen , maar
deze film is zeker het kijken waard
SuperSideSwipe
Een echte klasieker.
Special effects waren weliswaar niet super, maar ook weer niet al te slecht. Verhaal was wel heel goed, en ook goed uitgewerkt.
Stukken beter dan de remake uit 2002.
4,0

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

The Guns of Navarone
Oorlog / Avontuur, 1961

Invasion of the Body Snatchers
Horror / Sciencefiction, 1956
londen, engelandoudjaarsavondgebaseerd op boekuitvindertoekomsttijdreizendystopietime machinevictoriaans engelandsteampunkdistant futurenew yearunderground civilizationmorlock melodramatich.g. wells