Beyond the Reach (2014)
Alternatieve titel: The Reach
Geregisseerd door: Jean-Baptiste Léonetti
Met onder meer: Michael Douglas, Jeremy Irvine en Ronny Cox
Plot Beyond the Reach
Ben, een jongeman werkzaam als gids bij de jacht, wordt door de rijke zakenman Madec uit Los Angeles ingehuurd om op dikhoornschapen te jagen. Hun excursie in de Zuidwestelijke woestijn loopt al snel uit de hand wanneer de enthousiaste Madec per ongeluk een oude mijnwerker doodschiet. Vervolgens probeert hij Ben om te kopen in de hoop dit voorval geheim te houden.
Madec
Ben
Laina
Sheriff Robb
Charlie (onvermeld)
Secretary
Ben's Father (onvermeld)
Roger Thornhill
Dit ziet er uit als een stevige en sfeervolle thriller, maar een tip voor wie dit bericht leest zonder de trailer (hierboven) te hebben bekeken: laat dat laatste vooral achterwege, want zo te zien wordt daarin veel en veel te veel van de plot prijsgegeven.
HALVE TAMME. (moderator series)
Deze film lijkt mij ook wel wat, ik ben benieuwd.
gauke
De eerste zeventig minuten van deze overlevingsthriller in de woestijn (die overkwam als een soort western) waren, hoewel clichématig, boeiend, waarbij het verhaal (een dodelijk kat en muisspel) met spanning en detail verteld werd en een gevoel opriep van vertwijfeling en hopeloosheid, maar daarna verloor de film z'n opgebouwde logica, werd wel heel erg Amerikaans en vloog volledig uit de bocht. Michael Douglas speelde de rol van een klootzak van een sadistische jager perfect en Jeremy Irvine (hij blijft in alle omstandigheden het aantrekkelijke joch) was gewoon goed. De landschapsbeelden waren mooi.
mcdaktari
Dat is weer een tijdje geleden dat ik zo'n goeie film van Michael Douglas had gezien. Nou is dit ook wel een perfecte rol voor Douglas om te spelen. Het is niet een film waar je een stevig verhaal achter moet zoeken maar gewoon een prima kijkweg film.
Die Michael Douglas doet het nog heel goed voor z'n 70 jaar.
Best een vermakelijke kat en muisspel Thriller, waarvan het verhaal eenvoudig is (ook goedkoop gezien de beperkte cast en de locatie, Mojavewoestijn, waar het verhaal zich grotendeels afspeelt) maar de uitvoering wel geslaagd is.
Ondanks dat het verloop van de film vrij clichématig is, wist de film me wel te boeien en was hij op bepaalde momenten zelfs een beetje spannend. Dat deze film zich mede lekker wegkijkt komt met name door Michael Douglas (wat een geweldige off-road auto had hij die voorzien was van alle gemakken
), die lekker gemeen de rol speelt van de rijke zakenman Madec. Hoofdrolspeler Jeremy Irvine in de rol van Ben de gids bij de jacht deed het niet meer dan verdienstelijk. Het einde was best aardig, maar helaas ook erg voorspelbaar waardoor het geen echte verassing was. Verassingen zitten er sowieso niet in deze eenvoudige thriller, omdat Michael Douglas gelijk alles doorheeft en ook steeds op de juiste plek is (dat was best flauw en saai). De beelden van de Mojavewoestijn mochten er overigens wel wezen.
Al met al gewoon een vermakelijke film om eens gezien te hebben (duurt ook maar iets van 85 minuten) en dan met name vanwege Michael Douglas.
blurp194
Hoe vermoord je een film.
Best een goed idee, hoewel wat ongeloofwaardig - zelfs in de meest verlaten wildernis zijn altijd wel een paar lastig in de weg lopende toeschouwers, en zeker als je in een zo weids landschapje zo opvallend bezig bent als Madec - Douglas, zeg maar. Maar evengoed is het stukje kat en muis best aardig, en de beelden van de woestijn zijn ook best leuk, ondanks het ook al niet zo geloofwaardige gedoe met de schatkaart - waarom zou Charlie die gemaakt hebben van zijn eigen achtertuintje, vraag ik me dan af.
Douglas speelt de rol van nietsontziende k*&zak vrij perfect, ik heb hem niet kunnen betrappen op het laten vallen van steekjes. Irvine heeft wat minder te doen, veel meer dan wat rondrennen en moeilijk kijken komt het niet. Dat had wel wat meer inhoud mogen krijgen.
Het gaat verkeerd op zo'n twintig minuten van het einde, als het gejaag teneinde is - en dat is ook al niet zo heel best uitgewerkt, het duurt net iets te lang allemaal voordat Irvine zijn trucje doet. Was de film daar afgelopen, dan had ik er nog vrede mee kunnen hebben - maar wat daarna komt is zo overbodig, voorspelbaar en flauw dat het de film echt vermoordt. Echt een vreselijke misser.
Geeft me een behoorlijk nare nasmaak. Bah, wat een snertfilm achteraf.
HALVE TAMME. (moderator series)
''What began as an accident has become a deadly game.''
Prima cast, goed acteerwerk en het gebrachte verhaal
was voor mij spannend genoeg om Beyond the Reach
(2014) zonder enige moeite helemaal tot het einde uit
te zitten.
Ik ben een tevreden filmkijker, 3 solide sterren van mijn
kant.
Pazmaster
Een simpel maar toch wel vermakelijk verhaal. Het kat en muisspel is bij vlagen best spannend, alleen het einde vond ik iets te makkelijk. Er wordt prima geacteerd en het is ook leuk om Douglas weer eens te zien spelen. Leuk! ☆☆☆
Norman Mailer
Wát een armoedige finale. Onbegrijpelijk om een, verder degelijke en onderhoudende, film zó stompzinnig richting einde te prutsen.
Waku
Spannende opjaag film tussen politie agent en jagende miljonair ( Douglas)
Mooie beelden ook van de omgeving waar het zich afspeelt.
Halve punt aftrek helaas van de al vaker genoemde matige finale.
Film had beter adfgelopen kunnen zijn 3 minuutjes eerder.
Had toepasselijker geweest.
Jammer. Verder prima actie.thriller.
Hansopje
Ik kan me hier volledig bij aansluiten!
DragQueen
Vermakelijke Thriller, met prima acteerwerk van de cast. Vooral Michael Douglas zit als gegoten in zijn rol. Verder is het kat en muis spel wat zich in de woestijn afspeelt, boeiend om te zien. Ook zijn de landschappen mooi in beeld gebracht. 3,5 Ster.
Best vermakelijke thriller over een kat en muis spelletje tussen de twee mannen en erg onderhoudend.
dvdcrusher
Ieder jaar komen er een paar pareltjes uit die niet echt blockbusters kunnen genoemd worden.
Dit is er weer zo eentje. Deze film moet het enkel hebben van het verhaal, geen opeenhoping van special effects zoals veel te vaak tegenwoordig, nee een paar acteurs, een auto en de woestijn, dat is het.
Douglas speelt de harteloze en gewetenloze ervaren jager die enkel aan zichzelf denkt en letterlijk over lijken gaat. Hij is de CEO van een bedrijf van net geen duizend mensen, je zou zo iemand in realiteit als baas hebben, een angstaanjagende gedachte
Bij het kijken van deze film moest ik regelmatig denken aan Duel, daar kan je de film wel een beetje mee vergelijken, ook heel spannend met beperkte middelen.
Douglas doet het nog prima op zijn 70ste en het was echt een plezier om hem bezig te zien.
Het klopt dat het einde beter kon. Ik had op het einde graag de rollen omgekeerd gezien, dat zou een beter slotgeweest zijn, of een open einde waarin je Douglas in de slaapkamer van Irvine en zijn vriendin zou zien. Dat zou leuker geweest zijn.
Soit, deze film had al genoeg indruk op mij gemaakt en daarom toch 5 sterren
Mondragon
Erg matige film, zeer matig begin en nog matiger einde. Douglas hield het nog een beetje overeind.
cor1946
Best een redelijke film, mooie shots van de woestijn en Douglas en Irvine speelde best.
gatygun
Aardige film, kijkt goed weg. Niet te saai maar ook niet te snel.
De jongere hoofdacteur mocht in mijn visie wel wat meer in zijn rol terecht komen, ik had telkens het gevoel dat die half afwezig was. Maar verder niks bijzonders.
een 3tje
Left4Dead
Matig is het woord als je het mij vraagt. Douglas is hier eindelijk weer eens super en dat deed me de film uitkijken. Zijn tegenhanger bakte er maar weinig van, gelukkig dat ze hem maar weinig tekst hebben meegegeven. Irritant duidelijk dat Mercedes de filmsponsor is, die lelijke aftandse bak moest zijn ster steeds in beeld hebben. Verhaal flinterdun en weinig verrassend, deed me menigmaal aan Bone Dry denken.
En dan dan nog dat liefdes verhaaltje tussendoor, wat voor zin had dat nou weer. Was totaal geen toegevoegde waarde.
Weinig veranderingen te vinden in deze prent waardoor er voor mij geen spanning te vinden was. De soundtrack was daar nog redelijk in maar als enige wel te verstaan. Ook het filterwerk was op moment erg slecht gekozen. Gezichten die geel uitslaan vind ik not done en kon me daar aan hekelen, voor de rest was het camerawerk wel te pruimen.
Nee verder dan doorsnee kan ik het niet noemen, op een bepaalde manier vond ik het zelfs saai allemaal en houd al helemaal niet van woestijnen. En dan maar te zwijgen over het einde, simpeler kan een simpel verhaaltje niet eindigen. 2.5** voor een toppie Douglas.
bjerik76
Ik vond deze rol best goed passen bij michael Douglas.
Wel uiteraard een bekend kat en muis spel, maar het kijkt toch lekker weg.
hoewel het wel soms een apart verhaal was , bijvoorbeeld hoe die oude mijnwerker leefde en alles hier en daar in de hele woestijn verstopte zoals een fles water, een kattepult ect .
maar dat zal wel door de zon komen.
voor de rest simpel, makkelijk te volgen, maar een lekkere wegkijker.
Arnforpresident
Behoorlijk zwakke film. Het kat- en muisspel weet weinig spanning op te bouwen en Douglas' zijn personage kon toch een hoop betere keuzes maken. De personages zijn ook wat te clichematig (net zoals de volledige film overigens).
Het einde gaat volledig de mist in en kost de film extra punten. Dat inception gedoe had echt niet gehoeven.
GGG
Van genoten. Mooie acteerprestaties en bekend kat en muis verhaal. Bleef spannend tot het eind...
apolicum
Zeer goeie spannende film! Alleen het einde...
Het had veel leuker geweest indien Ben hem een koekje van eigen deeg gaf door Madec uit te kleden en op blote voeten door het dorre landschap te sturen...
Walter White
Een leuke spannende film die je altijd bij blijft. In het begin is het eve inkomen na een kwartier is het allen beter.
yesplease
Het gerucht gaat dat men soms een preview organiseerd waarbij het publiek uit 2 of 3 eind-scenes kan kiezen. Wellicht is dat een mythe, maar het einde van deze film herinnerde me daaraan.
Toch een goede prestatie: met twee personen in een monotoon landschap een spannende film maken.
ikkegoemikke
“We had a deal.
And where I come from, a deal is a deal.”
Er is niks zo leuk als een film waarin twee individuen op elkaar jagen en er een kat en muis spel begint met een strijd op leven en dood als inzet. Recent zagen we twee Hollywood-sterren dit thema uitproberen in “Killing Season”. Het was niet bepaald een indrukwekkende film en na een tijd begon het ping-pong spelletje toch te irriteren. Voor “Beyond the reach” werd een oude klasbak uit Hollywood ingelijfd. Alleen is het ditmaal een eenzijdig jaagpatroon dat men laat zien. Spijtig genoeg zakte de film in elkaar als een mislukte soufflé tegen het einde aan. Iets waar de meeste filmrecensenten het voor één keer unaniem over eens zijn. Ditmaal geen lijnrecht tegenover elkaar staande kampen met tegendraadse meningen. Deze film had een beloftevol begin met huiveringwekkende spanning en een spraakmakende chemie tussen de twee hoofdpersonages. Maar het onzinnige einde verknoeide het volkomen en sloeg kant nog wal.
Guardian2010
Redelijke film, begon inderdaad aardig, en je bent benieuwd hoe hij dit voor elkaar gaat boxen.
Toch beetje zwakke twists en simpele dingen in het verhaal.
1x kijken, en niet teveel er over nadenken. Michael Douglas is altijd wel kewl, en de auto was grappig bedacht.
3 sterren.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Bang Bang You're Dead
Drama, 2002