• 9.376.805 stemmen

Night at the Museum: Secret of the Tomb (2014)

Avontuur / Komedie | 98 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Shawn Levy

Met onder meer: Ben Stiller, Robin Williams en Ben Kingsley

Releasedatum: 5 februari 2015

Plot Night at the Museum: Secret of the Tomb

"One Final Night to Save the Day."

Larey Daley weet dat een Egyptisch tablet uit de tijd van de farao's het geheim is achter de tot leven komende museumstukken in het "Museum of Natural History". Maar wanneer dit magisch tablet tekenen van corrosie begint te vertonen, reist Larry met onder andere Farao Ahkmenrah, Teddy Roosevelt en Attila de Hun af naar het "British Museum" in Londen om het te redden van zijn ondergang.

Larry Daley / Laaa

Theodore Roosevelt

Jedediah Smith

Sir Lancelot

Ahkmenrah

Attila the Hun

Vanaf 5 februari 2015 in de bioscoop (20th Century Fox)

Trailer geplaatst!

avatar van Kondoro

Kondoro

Is iemand me weer voor met het plaatsen. Was ook al bij Wrong Turn 6 haha !

Aan ene kant kijk ik uit naar de film, want andere twee delen vond ik leuk.

We zullen zien!

avatar van clockwork72

clockwork72

Leuke trailer haha. Laat maar komen deze, vorige 2 delen vond ik ook leuk.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Nee dit vind ik net zoals de vorige 2 helemaal niks. Niet mijn ding dit.

avatar van xaid

xaid

Nu deze ook totaal leeg gemolken ?

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Het is en blijft een leuk concept: museumstukken die tot leven komen.

Het nieuwe is er uiteraard allang vanaf en de personages ken je wel maar ook in deze versie worden er een paar nieuwe bijgevoegd en een nieuw avontuur kan weer beginnen.

Het is gewoon gezellig bios familievermaak. En ik heb me ermee vermaakt.

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Een heerlijk mooie en goede familiefilm ter afsluiting van deze serie, zoals in voorgaande films blijven de personages die vanuit geschiedenis komen erg interessant zeker als het zich afspeelt in de grootste musea en in dit geval vooral London maar ook New-York.

Het is een prima einde van een vrij succesvolle serie met gewoon veel geslaagde grappen en leuke momenten.

avatar van bart007bond

bart007bond

En natuurlijk het afscheid van Robin Williams RIP

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Night at the Museum: Secret of the Tomb (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

“Secret of the Tomb” heeft een veelbelovend begin maar gaat langzamerhand bergafwaarts. Wat een volwaardig einde kon zijn, hebben ze in de laatste 3-4 minuten spijtig genoeg verpest met een party-scene. Volwassenen gaan het einde emotioneler vinden dan kinderen wegens Robin Williams. Enkele personages waren overbodig, flauw en onderontwikkeld, waardoor ook sommige grappen goedkoop overkomen (Rebel Wilson en de Stiller-Neanderthaler). De film heeft wel een paar amusante momenten voor kinderen en een paar leuke scenes met Stiller, Williams, Gervais en Kingsley maar Ik miste wel wat “magie” in deze laatste Night at the Museum. … de Wolverine-scene was best grappig!

avatar van SunChaser

SunChaser

Slecht meer n kinderfilm maar ben stiller in n dubbelrol is helemaal slecht

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Voor de derde keer op rij vond ik het weer een behoorlijk neppe, ongeloofwaardige en kinderachtige bedoeling. Sowieso heb ik niet zoveel met Ben Stiller en doordat hij de hele tijd zo nuchter en gecontroleerd staat te handelen gaat er eigenlijk al direct een hoop spanning verloren. Hij lijkt nooit echt van onder de indrukt te raken van iets. Ook vond ik de beesten allemaal vrij saai in beeld gebracht en ik vond het erg raar dat zo'n groot dinosaurussen skelet allerlei bekende hondenposities aanneemt en zelfs vrijwel hetzelfde geluid produceert. Het was tevens belachelijk dat ridder Lancelot zomaar die toneelvoorstelling kon onderbreken en niemand hem van het podium afhaalde. Verder begrijp ik niet echt waarom Rebel Wilson zichzelf weer mag aanstellen en zomaar het einde voor haar rekening neemt. Tevens was het niet geheel aannemelijk dat Robin Williams opeens iets bleek te voelen voor de indiaan (welke amper screentime had). Als ook de miniatuurversie van Owen Wilson en zijn kameraad niet grappig zijn moet er wel iets mis zijn bij de regie. Typisch zo'n afgevlakte Hollywood productie; het concept had een stuk leuker en beter uitgewerkt kunnen worden.

avatar van koenv

koenv

John Lee Hooker schreef:
V het einde voor haar rekening neemt. Tevens was het niet geheel aannemelijk dat Robin Williams opeens iets bleek te voelen voor de indiaan (welke amper screentime had).

Opeens? Kwam in de andere film toch ruimschoots aan bod volgens mij.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik mee me te herinneren dat het daar ook niet heel erg soepel naar voren was gebracht. Hier ook weer zo; de twee hebben amper interactie (geen oogcontact of iets dergelijks) en dan komt hij op een willekeurig moment plotseling aanzetten met die opmerking.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

ligt het nu aan m'n leeftijd (van het eerste deel als jonge puber naar nu een 21-jarige jongvolwassene) of is het gewoon de kwaliteit van de films maar deze 3e NATM is duidelijk de zwakste uit de reeks. het uitgangspunt (tablet) was op zich nog ok, ik kon ook niet echt een ander derde verhaal uit de mouw schudden en op zich had de zoektocht een goed nieuw conceptje binnen de reeks kunnen betekenen maar spijtig genoeg is deze 3e museumnacht een echte kinderfilm geworden waar de vorige films ook de oudere garde kon behagen. Stiller speelt zijn rol nog steeds goed al merk je in sommige scènes toch ook dat hij het een beetje heeft gehad en dat hij dit enkel deed voor nog eens een lekkere box office hit te pakken te krijgen (al valt dat op zich nog dik tegen). deze derde film brengt persiflages op passages uit de vorige delen en dat is toch wel spijtig. er zitten enkele actiescènes in en die zijn op zich nog wel doenbaar, ook met dank aan de meer dan degelijke effecten. king arthur is een waardeloze toevoeging en de homo sapiensachtige versie van Stiller werd door velen als irritant beschouwd maar ik vond het nog éen van de betere dingen uit de film, zegt ook al genoeg hoe het niveau is van de film.

waarom dan nog een 2,5? een hereniging met de cast (echt iedereen wou hier aan meedoen , zelfs nog een toevoeging van Kingsley) was wel het leukste feit aan deze film en vooral omdat je ziet dat velen er nog plezier in hadden om het kind in hun naar boven te halen. spijtig genoeg is het materiaal dat ze voor handen krijgen waardeloos en heeft dit laatste deel nu echt wel de deuren gesloten voor nog een museumbezoekje in de toekomst.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

De poster is echt superlelijk, alle personages zijn er zeer slecht in gephotoshopt.

avatar van sdr

sdr

Wat een vervelende niet grappige Ben Stiller, ik moet bijna kotsen als ik hem deze rol zie doen.

Had 1000 keer meer ingezeten.

Na een half uur uitgezet

avatar van panax

panax

leuke film, in bioscoop gezien

laatste rol van Mickey Rooney en robin Williams !?

in loving memory !!

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik moet zeggen ik heb ook totaal niets met Stiller....maar deze film vond ik leuker dat deeltje twee....ik heb zo hier en daar best moeten lachen eigenlijk.

Mooi om Williams nog in zijn laatste(best grote)rol te zien

Ik vond sommige animaties/SFX er matig uit zien...maar dat gelde niet voor alles.

Ja ik heb me best vermaakt...ik twijfel tussen 3 en 3,5 ...maar begin maar met 3 sterren.

avatar van joolstein

joolstein

Veel van Ben Stiller films heb ik niet gezien. Aangezien ik weinig heb met Komedie. The Secret Life of Walter Mitty en Night at the museum zijn de enige die ik heb gezien. En geen idee waarom ik de NATM zo goed vind! Waarschijnlijk heeft het te maken met het zeer goede idee om museum- stukken tot leven te wekken. Hier kan je natuurlijk super veel mee! Veel van de oude karakter zijn weer terug. Inclusief de overleden Robin Williams. En ook de oudjes (Dick Van Dyke en ook al overleden Mickey Rooney) uit de eerdere delen komen nog even langs. Maar er worden ook wat nieuwe aan toegevoegd zoals Lancelot, een neanderthaler en de vrouwelijk nachtbewaker (Rebel Wilson). Vele vonden de dubbelrol van Stiller niet leuk en hadden meer met Rebel Wilson. Voor mij was het net andersom ik had niets met haar. Hillarisch was wel de cameo van Hugh Jackman! Het gevecht met de Tibetaanse slangendemon was fantastisch. Tja kortom weer een filmpje dat lekker weg kijk!

avatar van soom

soom

Let us go.

Sommige dingen in dit leven zijn rot, niet te begrijpen voor de rest. Mensen en dieren horen te gaan als ze minstens 100 jaar dienst gedraaid hebben. In geen geval eerder. Maar het levert een ervaring op. Dat zeker. Je groeit erdoor, hoe pijnlijk het ook is dat iemand besluit een einde aan het korte te maken en het even voor het eeuwige ruilt. Robin Williams is een onbetwiste held. De man die zelf zo weinig van dit alles hier kon genieten, dat hij besloot ervandoor te gaan. Wat zonde. Maar mensen drukken hun stempel op de wereld die ze achterlaten. Of ze nu bewust gaan of niet. Of ze nu Robin, Cory of Philip heten. Er blijft een sprankje van hun magie achter, bovenop een gapende leegte.

Het is top om Dick van Dyke te zien, en er valt genoeg te genieten. Ook leuk om dat stukje zelfspot te zien van Hugh Jackman en Alice Eve. Prachtig. Er is een zekere melancholie te bespeuren hier. Door het feit dat het de laatste was waarschijnlijk. En Larry zag dat het goed was na 3 delen, ondanks iets minder maar toch nog wel stoorzender Rebel Wilson..

avatar van gauke

gauke

Een levendige, luchthartige familiefilm met een vliegensvlug verteld verhaal. De productie had leuk bedachte scènes maar helaas wisselden die af met werkelijk stompzinnige gedeeltes (vooral die met de apen en neanderthalers). Gelukkig waren er ook stukken met humor en goede speciale effecten, al had het een en ander best wat spannender gemogen.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Leuke special fx. Meer eigenlijk niet. Het verhaal boeit eigenlijk niet zo en qua humor is het mij allemaal net iets te kinderachtig. Ik heb er niet om kunnen lachen in ieder geval.

avatar van Rodger

Rodger

toch stukken minder weer als deel 1

Leuk om een keer te zien, maar daar blijft het ook wel bij.

2.0 **

avatar van Theunissen

Misschien hier en daar wat flauw en kinderachtig, maar toch vond ik dit een verdienstelijk derde deel (waarschijnlijk ook de afsluiter), welke in ieder geval veel beter was dan het vreselijke flauwe en slechte tweede deel.

Het verhaal was best leuk (soms zelfs wat aandoenlijk, zoals met het aapje) en de film speelt zich nu ook hoofdzakelijk af in een ander museum, namelijk het "British Museum" in Londen. Je zou dan kunnen zeggen dat de film vernieuwend is, maar dat is eigenlijk niet het geval omdat alle bekende figuranten uit de eerste twee delen nu ook weer meespelen en ook worden min of meer bepaalde dingen herhaald (zoals de dinosaurus in Londen) en hetzelfde geldt voor de humor (ik heb eerlijk gezegd nergens om hoeven te lachen). Visueel mocht de film er zeker wezen en de effecten zagen er fraai uit. Ook is het tempo behoorlijk hoog en gebeurt er meer dan voldoende, waardoor de film eigenlijk nergens echt saai is. Ook de bekende cast uit de vorige delen doet het verdienstelijk, hoewel ik de dubbelrol van Ben Stiller niet echt geslaagd vond en hetzelfde geldt voor de toevoeging van de vreselijke Rebel Wilson in de rol van Tilly als de Britse museum bewaakster. Wat ook leuk is gedaan, is dat andere bekende acteurs en actrices een kleine rol hebben in deze film zoals Ben Kingsley, Hugh Jackman en Alice Eve.

Al met al heb ik me best goed vermaakt met dit derde deel en keek hij met circa 90 minuten ook lekker weg. Ook het einde vond ik best aardig en hopelijk haalt men het niet meer in hun hoofd om nog een vierde deel te maken.

P.S. Dat dit tevens de laatste grote film is waarin Robin Williams een rol heeft, maakt deze film natuurlijk extra speciaal. Hij en Mickey Rooney (ook weer een kleine rol en ook gestorven in 2014) worden op het einde van de aftiteling nog speciaal genoemd en dat was wel mooi.

Zelfde als de vorige 2.

Dit derde deel kiest voor sequel optie "de andere locatie", met z'n allen naar Londen dus. Om daar gewoon weer hetzelfde verhaaltje af te steken natuurlijk, al wordt er lustig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om wat nieuwe personages te introduceren.

Stiller begint er ondertussen aardig oud uit te zien, z'n geverfde haar helpt daar niet aan echt mee. Holbewoner-Stiller leek dan weer vooral op Tom Cruise, best creepy. De luchtigheid van de eerste twee films zit er nog steeds in, af en toe best grappig door wat lollige opmerkingen van bijrolletjes, maar echt leuk wil het nooit worden.

Vermoed dat ze het hierbij gaan houden, einde lijkt ook die richting op te wijzen, al moet je geen begaafd scriptwriter zijn om voor deel 4 een reden te verzinnen dat Stiller z'n oude rol weer opneemt. Ach ja, onschuldig vermaak dat gelukkig eerder tegen de 90 dan tegen de 120 minuten aanleunt. Geen ramp voor een keertje, maar dat is het dan ook wel zo'n beetje.

avatar van Kondoro

Kondoro

Night at the Museum: Secret of the Tomb

Het derde en ik hoop persoonlijk ook het laatste deel van de Night at the Museum reeks. Ik moet zeggen dat ik toch wel lol heb gehad, op sommige momenten. Vooral het aapje viel natuurlijk weer bij ons in de smaak, haha! Nee, ik vind het toch niet de slechtste deel en ik vind deze films altijd wel leuk. Eigenlijk vind ik alle films leuk waarvan je weet dat het niet kan. Spiderman, Batman (Kan eventueel wel), Night at the Museum, Toy Story en noem zo maar op. Maar, toch om van die domme momenten kan ik echt wel een lachje vertonen. Alleen proberen ze soms de grappen te overdrijven. Zoals in de ventilatieschacht. Ze konden het ook 1 keer herhalen. Maar doen het drie keer. Twee keer was nog grappig maar bij de derde dacht ik echt "Houd maar op!".

Ben Stiller heeft de drie films opzich best wel leuk gedaan. Ook hier deed hij het wel leuk. Robin Williams in 1 van zijn laatste, grote films? Ja, het is toch altijd raar om hem nog in een film te zien terwijl je weet dat hij er niet meer is. Zelfde met Mickey Rooney trouwens. R.I.P.! Nouja, bij ons was toch Crystal the Monkey de favoriet in de gehele film.. Haha lol! En dan komt ook nog eens Hugh Jackman langs gewandeld op een podium.. Uhm?

Het verhaal van Night at the Museum: Secret of the Tomb was leuk. Maar meer ook niet.. Het was natuurlijk niet het beste van het beste... Het concept is niet echt veranderd dus ook niet vernieuwd. Van de special effects moet je het niet echt hebben. Maar is ook niet slecht of saai om naar te kijken. Al om al leuk om eens gezien te hebben.

avatar van Justina

Justina

Leuke film, hier en daar af en toe tenenkrommend flauw door een paar figuren, maar de rest vd film. Geweldig.

Moet wel even slikken van Robin Williams.

Rip Robbie

avatar van pmaj663399

pmaj663399

Kinderen zullen het allemaal leuk vinden, helaas is de Amerikaanse humor niet aan mij besteed, erg flauw.

avatar van Kasander

Kasander

Ik hou echt van dit soort niets-aan-de-hand-films. Gewoon lui op de bank hangen met wat eten en drinken en vooral niet nadenken.

Toch hoop ik dat er nooit nog een vervolg komt. Drie is echt genoeg.

avatar van Waku

Waku

Je weet inmiddels wel wat je zo ongeveer kan verwachten gezien eerdere reeks.

Verder niet echt vervelend.

Leuke en goede special effects worden afgewisseld met matig en goedkoop uitziende trucages.

Jammer. En de laatste Robin Williams, dus sowieso een bijzonder filmpje.