Dante's Peak (1997)
Met onder meer: Pierce Brosnan, Linda Hamilton en Charles Hallahan
Releasedatum: 10 april 1997
Bekijk via SkyShowtime
Plot Dante's Peak
"The pressure is building..."
Vier jaar nadat zijn verloofde om het leven kwam bij een vulkaanuitbarsting in Colombia, heeft vulkanoloog Harry Dalton nog steeds geen rust gevonden. Hij overweegt zelfs helemaal met de vulkanologie te kappen, tot een ex-collega hem vraagt naar Dante's Peak te gaan om de licht seismische activiteit die er waargenomen is, te gaan bestuderen. Het toeristische Dante's Peak wordt bestuurd door burgemeester Rachel Wando, een zakenvrouw en alleenstaande moeder. Rachel staat op het punt een lonend contract te tekenen met een miljonair die fors in het stadje wil investeren. Harry stelt tot zijn verbijstering vast dat de toestand erger is dan verwacht: alle tekenen wijzen op een naderende catastrofe.
Harry Dalton
pinball
Ja, dit is wel een aardig filmpje. Leuk voor een keertje. een 3,5
Volledig mee eens.
Film Fan
Wat mij betrefd een verrassend spannende film. Voor de zwartkijkers onder ons: Films zijn per definitie toneelstukjes dus het is niet echt! Je moet het dus ook niet als "echt" benaderen...........!
Rmie
goede special effects,
dat is ook het enige positieve van de film
erg voorspelbaar en simpel
twee sterren voor stromende lava en zo
Moviestar1979
Aardige rampenfilm.
Hij laat me veel denken aan " Twister ". (Natuurramp, onderzoeken) en alles wat hierbij komt kijken.
Ook dat het verhaal weinig voorstelt, is in beide speelfilms duidelijk merkbaar.
De special effects vond ik aardig gedaan.
De acteerprestaties waren goed.
Verder kun je links en rechts al een beetje aanvoelen hoe het een en ander gaat uitpakken.
Toch is hij wat mij betreft 3 * waard.
Scheurleer
Leuke, spannende film. Eén van de betere in het genre, vind ik. Ondanks enkele eigenaardigheden (en die zijn er in elke film!) geef ik het 3.5*.
Sugakiss
Prachtig gemaakte film, mooie acteerprestaties maar toch net niet een 5
Usual Suspect
Deze film is een stuk beter en realistischer dan Volcano.
De film bevat genoeg spannende momenten, de film ziet er vakundig uit en de acteurs doen het uitstekend.
Alleen een groot minpunt is toch wel weer het standaard verhaaltje om de uitbarsting heen, en het cliche einde.
3***
Masterofdisaster
Ja maar deze film is (net als een een hoop andere) films gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, zo is Dante's peak gebaseerd op de uitbasrting van Mount st. Helens in 1980.
Maar al met al blijft het een film.
PollyPeachum
Wat drama, wat romantiek, een ietsje spanning en een aantal dommigheden "een helicopter is neergestort, stuur de brandweer......" alsof die niet al met iets anders bezig was
Wel wat leuke effecten, maar verder een 13 in een dozijn film voor als je echt helemaal niets beters te doen hebt,
hellblazer93
Ik snap de lage stemmen niet helemaal. De film heb ik zelf ook al een aantal keren gezien (maar dat was een paar jaar terug), en gisteravond niet. Maar in mijn gedachten was de film zelf zeer goed. Ik zal hem nog wel eens overnieuw bezichtigen..
Bambi18
Ik vind het best een goeie film. Al moet ik zeggen dat het wel lang aan het feit dat het over een vulkaan ging (ik ben student geografie). Het einde van de film was ronduit bagger. Zo opeens werden ze gered na 2 dagen, nadat Harry dat apparaat van NASA had aangezet als noodsignaal. Hoe zijn hun die 2 dagen doorgekomen? En hoe hebben ze Harry en Rachel met de kinderen uiteindelij kgevonden? Dat zorgt voor mij ervoor dat ik de film nogal afgeraffeld vind. Ook het feit dat al die mensen helemaal staan te juichen en klappen wanneer Harry &co gered worden... Beetje TE
dennis1979
Na een aantal jaar weer eens gezien. Deze keer op TV. Ik blijf dit toch een “3 sterren” film vinden. Het is zeker niet het beste wat het "rampen genre" te bieden heeft maar zo slecht is het allemaal niet wat Roger Donaldson ons voorschotelt. Ik blijf ook een zwak houden voor Pierce Brosnan. Ik weet dat veel mensen het nu niet met me eens zullen zijn maar ik zou deze man graag weer eens in een grote productie willen zien?!
G.1Rl
Wel een goede film, hij leeft van de toevalligheden, maar dat maakt hem niet minder leuk.
Tarkus
Dit is een van de betere rampenfims, al komt het einde al heel ongeloofwaardig over. Maar ja, het is film hé mensen.
De special effects zijn prachtig evenals het geluid tijdens de eruptie van de vulkaan en andere rampen.
Goede acteerwerk ook van Pierce Brosnan en Linda Hamilton evenals van de beide kinderen.
Voor wie van veel natuurgeweld houd is dit de ideale film.
Lkw
Twee dagen zonder voedsel redt de mens toch best? En hoe ze Harry, Rachel en de rest hebben gevonden, verklaar je zelf al. Door dat NASA-ding natuurlijk, daar kun je toch op peilen.
Prima en wat mij betreft veel te laag gewaardeerde film. Erg geloofwaardig geacteerd, lekker sfeertje in de eerste helft van de film, aangevuld met fantastische beelden in de tweede helft.
Qua rampenfilm een absolute topper. En natuurlijk voel ik ook wel aan dat niet alles geheel conform de werkelijkheid is, maar film is film. Er zouden bar weinig films overblijven als je alle producties waarin wat fantasy verwerkt zit zou schrappen.
4,5 sterren.
T.Bos
Dit is zeker één van de betere rampenfilms. Een half puntje eraf voor de onwaarschijnlijkheden hier en daar. Een vulkaanuitbarsting en alles wat er mee gepaard gaat, is zo indrukwekkend in beeld gebracht. Onvergetelijk en onthutsend. Je beleeft de film alsof je zelf in dat dorpje Dante's Peak (geweest) bent ten tijde van die uitbarsting. Zo herinner ik me de film. Het einde is sterk, want het is niet alleen Hallelujah prijs de Heer! En de oplossing die ze bedenken is zo gek nog niet.
Wat een lage score voor een film die ik echt goed vond! Natuurlijk, de film was misschien niet helemaal helemaal logisch kwa werkelijkheid, maar alles is wel erg goed in elkaar gezet. De uitbarsting zag er super uit, het hele rampengebeuren daarom heen boeide me en er werd goed geacteerd. Pierce Brosnan wederom met een sterke rol. Ook Linda Hamelton deed het prima.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Dit is misschien wel de slechtste rol die Pierce in zijn hele carriere gespeeld heeft..
Lkw
Waarom?
gauke
Film is in de pers gekraakt, maar ik vond 'm wel leuk. Misschien komt het omdat ik wel van romantiek, spanning en special effects hou.
jellecomicgek72
met school een keer gezien in de eerste klas van middelbare school aardig filmpje vondt dat er eigenlijk vrij weinig gebeurde. ( gingen die leraren hem ook nog de hele tijd op pauze zetten om te vertellen wat er steeds precies gebeurde! vreselijk irritant!
3.0 sterren
DragQueen
Een verteerbare rampenfilm, voorzien van prima special effects. het verhaal is bij vlagen voorspelbaar. verder best aardig om een keer te zien. leuk acteerwerk van hamilton en brosnan. 2,5 sterren.
Chattingforum
Film die ik al vele keren heb beoordeeld en gezien, een van mijn favoriete vulkanen films. Alleen ik haat dat medelijden gedoe.
Moet zeggen, het ergste vond ik dat met die hond, gelukkig overleefde die het:D Begin is dramatisch en een beetje nep.
De rest is erg goed, maar gigantisch voorspelbaar en het is duidelijk dat echt elke vulkanen film zig richt op bepaalde delen, Vulcano op Lava en deze op die Pyroclastisch Wolk.
Maar goed, vanavond weer lekker kijken:D
Donkerwoud
Het hinkelt een beetje teveel aan tegen de overbekende cliches van het rampengenre. Maar de sfeer van die uitbarsting is goed getroffen en Brosnan zet heel behoorlijk de misnoegde geoloog neer.
AddictedToMovies
Waarom maken ze dit soort films? Je weet precies al wat er gaat gebeuren.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

13 Tzameti
Thriller, 2005

In Darkness
Drama / Oorlog, 2011
helikopterkleine stadburgemeesterevacuationmotellava vulkaancabinegeliefdennatural disasterpartnershipvolcanology reddenrampexplosiewetenschapperseismograph volcanic eruptionrowboatcatastropherampen filmacidcounty fairabandoned minevolcanic ash disaster film