Dante's Peak (1997)
Met onder meer: Pierce Brosnan, Linda Hamilton en Charles Hallahan
Releasedatum: 10 april 1997
Bekijk via SkyShowtime
Plot Dante's Peak
"The pressure is building..."
Vier jaar nadat zijn verloofde om het leven kwam bij een vulkaanuitbarsting in Colombia, heeft vulkanoloog Harry Dalton nog steeds geen rust gevonden. Hij overweegt zelfs helemaal met de vulkanologie te kappen, tot een ex-collega hem vraagt naar Dante's Peak te gaan om de licht seismische activiteit die er waargenomen is, te gaan bestuderen. Het toeristische Dante's Peak wordt bestuurd door burgemeester Rachel Wando, een zakenvrouw en alleenstaande moeder. Rachel staat op het punt een lonend contract te tekenen met een miljonair die fors in het stadje wil investeren. Harry stelt tot zijn verbijstering vast dat de toestand erger is dan verwacht: alle tekenen wijzen op een naderende catastrofe.
Harry Dalton
Terry Furlong
Nancy
Stan
Jordy
Van de twee vulkaan-films die destijds tegelijk uitkwamen is dit de minst slechte. Afgezaagd verhaaltje en nergens echt spannend, maar er wordt wel redelijk goed geacteerd. Bovendien zijn de special effects redelijk. 2 sterren.
Blindfold
Ik heb Volcano bewust niet gekeken omdat deze schijnbaar nog erger is dan deze flutfilm.
neo
het verhaal is totaal niks ,maar de special effects en een paar goeie scenes maken veel goed.jammer dat de film niet echt een climax heeft
Hitman
Helemaal mee eens. Het verhaal was veel te langdradig om echt boeiend te zijn. Vanwege de redelijk mooie special effect, geef ik deze film toch nog 2,5 sterren...
Obiwannes
Ik vond dit als kind een erg, erg goede film. Nu een beetje minder. Vooral omdat de special effects goed waren en als kind vond ik natuurrampen erg interessant. Maar wat minder dus de film ook.
Het is al een tijdje dat ik hem gezien heb, maar de special effects zijn erg goed, de film is met voorsprong beter dan Volcano. Het acteerwerk is ook veel beter. De film was best wel goed 3.5*
Goodfella
Erg matig, met als dieptepunt het moment dat dat joch met de auto z'n oma op ging halen. Hoezo belachelijk?! De effecten waren echter verrassend goed, zodat er toch nog een beoordeling van 2 sterren inzit.
killerbee
dit is een k*tfilm! zeer voorspelbaar. Mijn moeder vond deze zelfs slecht, en dat zegt nog al wat omdat ze zelfs Home Alone 3 nog een goede film vindt.
hans vd togt
Dan moet ik je moeder gelijk geven; niet dat ik home alone 3 nou een goede film vind, maar meer dat ik dit een K_T film vind

Chainsaw
Voorspelbaar was het zeker en cliche was het ook absoluut. Desonanks vond ik de film nog uitstekend te pruimen. De actiescènes zijn erg aardig gedaan en de acteurs laten ook prima werk zien. Het einde is jammer genoeg erg teleurstellend, daar had veel meer in gezeten.
3 sterren.
sn@ke
- 2077 berichten
Goede maar ongeloofwaardige rampenfilm . Maar dat stoort helemaal niet en de film is zeer vermakelijk en genietbaar. Soms erg over the top maar daarom zeker niet slecht. De special effects zijn zeer indrukwekkend. 3*
*marjo*
laatst volcano gezien, wat een rotfilm!! deze vind ik stukken leuker. het verplicht kijken bij aardrijkskunde was nog geeneens zo erg!
speedy23
Een klassiek verhaal voor en rampenfilm zoals er dertien in een dozijn gaan, maar vergeet het eerste slaapverwekkende halfuur en geniet daarna van de overweldigende speciale effecten. De scène waarin een meer verandert in een ware vuurpoel is echt adembenemened. Dante's Peak werd opmerkelijk gefotografeerd en de finale is op z'n minst overompelend te noemen...
HALLOWEEN
Ik vond hem wel boeiend,heel goeie special effects en goeie acteurs zoals Linda Hamilton en Pierce Brosnan.***en een halve ster voor deze film.
morpheus
Standaard hollywood blockbuster meuk, doet wat je er van kan verwachten maar meer ook niet.
Altijd wel leuk zón rampenfilm overstuffed met special effects.
**1/2
salvatore
- 1937 berichten
hmm.. je zegt 3,5* maar je geeft hem 5*, dat zal wel een foutje wezen
Purmerend
Hete koffie over je hand heen krijgen, en dan is er niks aan de hand. Vreemd, je kan toch op z'n mist effe onder de kraan.
Mooie special effects maar voor de rest zat er weinig in. 2*
Claus
De eerste helft van de film vond ik redelijk te pruimen, de 2e helft werd het dramatisch slecht. Voorspelbaar, zoet. Kortom: niet leuk.
zeus
Het begon goed, maar zwakte toch wel snel af. De kinderen maakte toch nog iets goed. 3*
ThaHouse
Vond deze film dan ook helemaal niet slecht, toch al wel een keer of 3 gezien.
qua decors en acteer prestaties toch een 3
TheRisingSun
Voor mij gewoon een vermakelijke film,die lekker wegkijkt. Duurt niet al te lang en het verhaal en de actie zijn zeer goed te doen. Daarbij zijn Hamilton en Brosnan ook niet bepaald de minste acteurs,waardoor deze film zeker niet slecht is.
mikey
Deze film duurde mij wel te lang, ik kon de vergaderingen wel waarderen, die waren bijzonder droog. 2
Mc
- 2092 stemmen
vermakelijk, voor een kleine 2 uur lekker wegkijken. Goede acteurs, een wat slap verhaal maar toch nog best spannend zo af en toe.
3,5* voor Hamilton en Brosnan
Pieter Montana
Heel knappe Special effecten en een goeie Brosnan
Leuk zaterdagavondfilmpje
Stephan
Eén van de betere rampenfilms van de laatste jaren. Onopvallend en daardoor verrassend.
Wat bij rampenfilms voor mij altijd doorslaggevend is... is het geloofwaardig? In dit geval moet ik volmondig ja zeggen. Dat maakt daarom Deep Impact voor mij ook een betere film dan Armageddon bv. Zelfs de laatste ontsnappingstruc van de scenarioschrijvers was geloofwaardig.
mikey
ik kon de vergaderingen wel waarderen, die waren bijzonder droog. 2
Misschien waren die scenes wel een beetje gejat uit Jaws.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

13 Tzameti
Thriller, 2005

In Darkness
Drama / Oorlog, 2011
helikopterkleine stadburgemeesterevacuationmotellava vulkaancabinegeliefdennatural disasterpartnershipvolcanology reddenrampexplosiewetenschapperseismograph volcanic eruptionrowboatcatastropherampen filmacidcounty fairabandoned minevolcanic ash disaster film