No Good Deed (2014)
Geregisseerd door: Sam Miller
Met onder meer: Idris Elba, Taraji P. Henson en Leslie Bibb
Bekijk via Netflix
Plot No Good Deed
"First he gets into your house. Then he gets into your head."
Terri, een toegewijde vrouw en moeder van twee kinderen, leeft een ideaal leven. Haar leven krijgt echter een dramatische wending wanneer haar gezin wordt bedreigd door Colin, een charmante vreemdeling die beweert autopech te hebben en zich bij haar naar binnen praat. Deze onverwachte uitnodiging zorgt er voor dat haar familie wordt geterroriseerd en ze zullen moeten vechten om te overleven.
Colin Evans
Cop
Ryan
Javier
keimpeS
Voorspelbaar inderdaad en het acteerwerk komt allemaal wat geforceerd over.
Noodless
Vond nu net het acteerwerk meer dan degelijk. Idris Elba is goed op dreef en de rest van de cast is best oké. Voorspelbaar? Had de verrassende insteek naar het einde toe toch niet zien aankomen.
En die twist is uiteindelijk bepalend voor heel het verhaal. Ga wel akkoord met bepaalde onnodige clichés in het verhaal die niks toevoegen zoals het onweer en de gevolgen zoals ramen die open waaien, stroom die uitvalt...precies op de momenten dat het uitkomt voor een van de personages.
bjerik76 had dit al terecht aangekaart. Maar voor de rest is dit een prima thriller die vlot weg kijkt en zoals gezegd Idris Elba die een goede rol vertolkt. 6,5/10
speurder
Redelijk onderhoudende film, met een onverwachte twist aan het einde.
Angel9999
Ik heb van deze film genoten. Niet hoogstaand maar zeer zeker een 3,5 waard.
Shadowed
Tam thrillertje.
Opgezet omdat ik vooral zin had in een goede thriller, maar zoals verwacht was ik op het verkeerde adres bij deze film. Desondanks was het makkelijker uit te kijken dan ik had verwacht. Vaak zijn dit soort tamme gebeuren niet erg geliefd bij mij.
Het grootste pluspunt van de film is eigenlijk ongetwijfeld Elba, die de film weet te dragen met zijn personage. Alles is erg overtuigend van hem, en weet daarmee de film een stuk leuker te maken om uit te kijken. Hij krijgt ook best veel ruimte hier.
Echter was dat het wel. Henson en Bibb waren een stuk minder namelijk. Sowieso is Bibb gewoon een excuus, en Henson was gewoon niet overtuigend. Zeker niet als moeder in gevaar. Daarbij doen de kinderen altijd alsof het de normaalste situatie is.
Daarbij is de thriller maar zelden effectief. In de slotfase is het allemaal wel wat intenser waarbij het visueel ook wat beklemmender gebracht is, maar alles wat daarvoor komt, ondanks de mysterieuze en dreigende setting met de storm, is niet bepaald goed.
Daarbij is het allemaal ook best voorspelbaar, op een goede twist na, maar ook een wel wat flauwe twist uiteindelijk. Maar deze film weet uiteindelijk weinig nieuws in het genre te brengen, en weet daarom niet te overtuigen, ondanks een goede Elba die lekker bezig was.
stef89
Eerste deel nogal saai en voorspelbaar. Mocht wat meer in zoals het laatste kwartier ging, dan misschien iets hogere beoordeling.
frans123
Een kookboek is spannender...Flink door gezapt en er een half uur van gemaakt.Zaadfilm.
john mcclane 2
wat een verschrikkelijke saaie film .
Bijna niet te doen . Idris Elba kan dit ook niet redden .
princesspeach
Er is geen plot. Jeffrey zag je bij binnenkomst toen de blonde meid in haar sport outfit was bij hun thuis al verlekkerd kijken. Duidelijk dat er wat speelt dus snap niet waarom mensen dit niet aan zagen komen standaard filmpje. Was niks op Netflix niks op tv. En deze film is ook helemaal niks. Eerste halfuurtje was wel leuk.
m1701
Een ok film met heel veel clichés...maar was zeker wel spannend 3*
Sergio Leone
Vrij slecht.
Heel erg standaard, deze No Good Deed. Een beetje Cape Fear-achtig plotje met een gevangene die vrijkomt (nu ja...) en tijdens zijn straf dus geen betere versie van zichzelf geworden is.
De clichés van het genre worden braafjes gevolgd en één voor één afgewerkt. Idris Elba is wel oké als pyscho en zijn tegenspeelster Taraji Henson kan er ook mee door.
Met een speelduur van nog geen anderhalf uur zit het tempo er nog wel redelijk in en dat maakt het kijken enigszins gemakkelijker.
Grindhouse62
- 2065 berichten
Deze matige thriller is voor 1 keer wel te pruimen. De eerste 45 minuten keutelt de film wat aan en dan begint er wat actie in te komen. Wat machtsvertoon en kat en muisspel van zowel de indringer als de huisvrouw. Geen hoogvlieger ondanks dat Idris Elba er in speelt, zeker ondermaats. Een 2.0
wantrouwendburger
Uitermate zwak flutfilmpje waarvan er 13 in een dozijn gaan. Heb de rit wel kunnen uitzitten, al spelend op mijn Iphone.
MOVIEMAZZTER
Een te voorspelbare film naar mijn smaak. Nogal wat kansen voor de vrouw des huizes om de indringer definitief uit te schakelen maar dat zou uiteraard een voortijdig einde van de film betekenen. Matig script. Ben mild met 3 sterren.
Donkerwoud
Niet eens heel erg slecht, maar 'No Good Deed' (2014) is een tikkeltje inwisselbaar. De psychologische terreur tussen seriemoordenaar en slachtoffer had misschien iets scherper uitgewerkt kunnen worden. Nu krijg je toch vaak van die voorspelbare momenten dat de hunky Colin (Idris Elba) klappen krijgt en voor even lijkt te zijn uitgeschakeld.
SjakieG
Bespaar je de moeite, wat een saaie film is dit. Geen moment spannend, typisch Amerikaans met een kleine twist waar je niet wakker van gaat liggen.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Boyz n the Hood