menu

Hier kun je zien welke berichten hader als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Alita: Battle Angel (2019)

4,0
Een fantastische manga interpretatie. Nu vol met CGI en echte personen. De hoofd karakter Alita in CGI komt perfect over. Hoe je dat kan doen in een scene met trackers over je hele lichaam is wel indrukwekkend. En dan een CGI schil erover zetten..... Verhaal lijkt op Elysium, maar in een andere setting. Film blijft overeind staan. Wanneer ze "herboren" wordt is ze nogal naïef, maar leert snel. Totdat er herinneringen naar boven komt van een "vorig" leven. Een erg vermakelijke en goede film. Meer van dit. Top!

Was totaal verbaast dat het geregisseerd werd door Robert Rodriquez. Mijn favoriete regisseur die samen werkte met Quentin Tarantino. Briljant met from dusk till dawn, machete enz. enz. Is nu een andere weg ingeslagen, en ik verwacht meer van hem.

Brightburn (2019)

3,0
Erg leuke film. Het is wat anders dan de gebruikelijke superhelden. Een deel van het verhaal is wel gejat van DC met hun superman. Hoe zit het dan met de rechten? Het lijkt een independent film, maar ik zie wel Marvel in de aftiteling. Is dit een sneer naar DC? En waar past het in de DC of MC universe? Ik denk dat niemand zit te wachten op een anti superhelden reeks die alleen dood en verderf zaaien. Zie het wel als een stuk kritiek tov de DC en MC helden.

Camino: A Breaking Bad Movie, El (2019)

1,0
Een totaal gehypte film. Voegde totaal niks toe. Zelfs als alleen staande film is het waardeloos. Op einde rijdt hij de zonsondergang tegemoet, net als in de serie. Het werd ook nergens echt spannend.

Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw (2019)

Alternatieve titel: Hobbs and Shaw

4,0
Een zeer goede actiefilm. 2 agenten die in het begin niet elkaar luchten en zien worden gedwongen samen te werken om een apocalyptische virus te vinden. En dat gaat niet zonder slag of stoot, omdat een duivelse organisatie ook dit wil.(Goede rol van Elba!!) Leuk scenario met veel goede actie. Ik heb me vermaakt. De rol van Mirren was net zo gek als die in Red. Was verbaast dat Reynolds ook mee deed in zo'n kleine rol.

Ik hoop dat die hele F&F franchise nu eindelijk is afgelopen, want het concept raakte plat geslagen. En deze film had totaal niks met F&F te maken. Desondanks is de chemie tussen Johnson en Stathman is goed genoeg voor een vervolg met de naam Hobbs & Shaw.

Future World (2018)

1,0
Zelfs Lucy Liu, Mila Jovovich, Snoop Dogg en James Franco redden deze film niet. Ritje heen en weer in een 3 in een dozijn Mad Max omgeving. En deel speelt af in de woestijn. Nergens lijkt de hoofdrol speler dorst te hebben. Een paar huizen met een paar mensen is ook niet overtuigend, laat staan die paar raiders. Zeggen alleen dat ze menselijke vet gebruiken als brandstof, en daar blijft het dan bij. Oeh scary... Alle niet James Franco acteurs spelen als ze nog 1 dag over hebben voor hun shooting.

Het verhaal is zeer zwak en verdient niet eens de titel B-film. Zonde van je tijd.

Goldene Handschuh, Der (2019)

Alternatieve titel: The Golden Glove

5,0
Een echt hele goede film. Het gevoel van die tijdsgeest is echt perfect uitgevoerd. Ranziger kon het niet worden in die pauperwijk waar de prostitutie welig tierde. Het cafe werd bevolkt door overtuigende personages. Qua acteurs verdienen ze allemaal een prijs. De personages en verleden kwam echt tot uiting. Ze hebben veel moeite gedaan om de zolder van Honka zo realistisch uit te laten zien. (mbv de foto's van toen) Honka kwam erg goed over als een simpele ziel. Liet zich leiden door fantasie en veel drank. Verstopte de lijken in zijn eigen huis. Hij was niet echt een bewuste berekenbare seriemoordenaar. Deed veel slechte dingen onder de invloed van drank. De bewuste acteur van Honka. Pas 23 jaar? Ik was totaal verbaast! Dit laat zien waartoe de Duitsers in staat zijn. Wat dat betreft meer van deze kwaliteit. Een dikke 5.0; helemaal verdient.

Hellboy (2019)

3,5
Dacht eerst dat het een vervolg was van Hellboy II. Zag toen ik de bloedmooie Milla Jovovich, vervolgens geen Ron Pearlman meer. Dacht hûh? Pa was vervangen door Ian McShane. Langzaam kwam ik tot het besef dat dit niet een Amerikaans versie was, maar een Britse versie. Blijkbaar zijn de rechten van de naam verkocht aan de Britten. Vervolgens gaan ze met deze Hellboy ermee over de top waardoor de Amerikaanse versie nogal tam uitziet. Dat vond ik heel plezierig. Aan het einde is te zien dat aquaman er ook erbij komt, dus een vervolg blijft dus niet uit. Vond alles een zeer goede twist.

Hong Hai Hang Dong (2018)

Alternatieve titel: Operation Red Sea

3,5
Op zich een goede film. maar waarom hebben ze een mogelijke Amerikaanse scenario ver-Chineest is mij een raadsel. Dat maakt de hele film al ongeloofwaardig. Maar blijkbaar vinden ze deze kopie scenario daar geen probleem. Amerikaanse schepen en zetten een chinees stempel erop, en hop Chinese schepen.

OK. Afgezien van dat feit is het wel een goede film. Mooie beelden en goede actie. Uitkijken wel waardig. Nergens me verveeld.

Lazarat (2019)

Alternatieve titel: The Brave

3,0
Vond het een verbazend goede film. Roemenië? Dat verwacht je toch niet. Het is keiharde politie/criminele film die Hollywood waardig zou zijn. (Hollywood heeft er wel in meegewerkt) Het verhaal was zo duidelijk als wat, en de acteurs deden het niet bepaald slecht.

Het is wel een diarree van geweld. Aan het einde vond ik het wel een beetje ongeloofwaardig worden. Vallen zoveel agenten met kogelvrije vesten om. Niet iemand die gewond raakt. Zelfs als je armor piercing bullets zou gebruiken, is de precisie ongeloofwaardig. Verder vond ik het opgraven van Armand een minpunt. Er zijn andere acteurs die het beter doen. Dit hebben ze gedaan om aansluiting te vinden met de filmwereld. Vindt ik daarom wel een dikke 3 waard. Geen enkel moment gaat het je vervelen.

Er komen meer professionele films uit de regio. Vond Börsü ook zo'n film. Turkse film, met diepgang in de personages.

Manson Family Massacre, The (2019)

0,5
Een echt warrige film. Dacht dat we het initiële begin en einde van die moorden zouden zien. Maar in plaats van dat zien we twee verhalen; huidig en verleden. Er wordt te pas en onpas heen en weer geswitcht. Het heden blijft redelijk lineair, Maar het verleden schijnt een aaneenschakeling van incidenten te zijn. Als je niet weet wat ze gedaan hebben dan kom je er niet achter de tijdlijn. Het is steeds bam.. bam... Je komt er niet achter wat hun dreef. Dat de leider gestoord was was wel duidelijk in het begin. Het verleden had totaal geen diepgang. In dat opzicht heeft de film totaal gefaald. Het feit dat het bewuste huis steeds bij een oude foto bleef helpt ook niet echt. Overslaan deze rommel. En miezerige 0.5.

Polar (2019)

3,5
Een erg vermakelijke film. Mads Mikkelsen speelt echt een goede rol als ijskoude huurmoordenaar kort voor zijn pensioen. Vond het echt afknapper dat ze voor de rol van baas voor Matt Lucas (Little Britain) hebben gekozen. Dat maakte zijn rol echt belachelijk. Heb eerst een andere film gezien, en besefte dat Polar een prequel was. Het verhaal is hetzelfde. Een vrouw verongelukt tijdens een sneeuwscooter reis.Hij (de huurmoordenaar) neemt haar in huis in zijn afgelegen hut in het noorden om op te knappen. Ik kan die film niet meer terug vinden wat ik vreemd vindt.

Slender Man (2018)

1,0
Dit was een run of the mill teenage scare film. Zoals Kruger, Jason en The ring. Had meer raakvlakken met de laatste; i.p.v. een VHS tape was het social media. Je wist al snel genoeg; iedereen gaat er aan. Slender man kwam niet verder dan een suggestie in iedereens hoofd. Verder een totale flop in het genre. Een 1.

Werk ohne Autor (2018)

Alternatieve titel: Never Look Away

4,0
Vond het een adembenemend en zeer mooie en verrassende film. Zeker de 3 stukken waar je de zeitgeist kan proeven. Kurt en anderen lopen als een rode draad erdoor heen. Verdient die 3 uur lange zit. Eenmaal gestart kon ik niet meer stoppen met kijken. Die levensloop van Kurt draagde de film. Dit schilder talent kwam al vroeg naar boven maar moest in die 3 stukken wel zijn draai vinden. Vooral in het westen was dat voor hem een hele opgave.

De acteur Sebastian Koch in zijn rol van Herr Professor Seeband was echt briljant. Een eng nek van de hoogste orde. Hij haalde gedurende de film het bloed constant onder mijn nagels vandaan zelfs haat. Nou niet veel acteurs kunnen dat teweeg brengen. Was beter geweest dat hij op het einde werd opgepakt.

Daarom een dikke 4.