menu

Hier kun je zien welke berichten Kisje als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Adjustment Bureau, The (2011)

2,0
Hm, moeilijk om deze film te beoordelen.
1: omdat ik eigenlijk niet goed weet waar men met The Adjustment Bureau naartoe wou: liefdesverhaal, thriller?!
2: Het lijkt me een verhaal dat nogal vlug in elkaar gestopt is, ik heb het dan niet echt over de acteurs; want ondanks dat Damon niet mijn favoriete acteur is, was dit één van de rollen waar ik hem wel kon bekoren. Bovendien speelt Blunt, zoals altijd voor mij persoonlijk, heerlijk. Ze heeft dan ook zo'n leuk accent . Nee, het gaat me echt om het verhaal. De hoeden, de bedoelingen van the bad-guys... Ja het kwam nogal rommelig over, wat voor mij jammer is, want als ik zag waar men naartoe wou met het verhaal, dan had het echt iets origineel kunnen worden, alleen, voor mij, slecht uitgewerkt.

Het is voor mij zo'n film die ik één keer bekijk, wel vond meevallen, maar daarna nooit meer. Het is geen aanrader.

Alive (1993)

Alternatieve titel: Alive: The Miracle of the Andes

2,5
Alive

Ik weet dat ik als kind erg onder de indruk was van deze film, ik wist dat deze gebaseerd is op waargebeurde feiten en omdat de survivors zich moesten wenden tot het eten van mensenvlees.

Nu jaren later heb ik hem nog eens herbekeken. Er zijn enkele zaken waar ik me nogal aan stoorde. Bijv.: de scène waarin het vliegtuig crasht. Ik heb dit (klopt hout af ) nog nooit meegemaakt maar ik denk nu echt wel dat ik de longen uit mijn lijf zou gillen. De personen op het vliegtuig bleven precies zo rustig en kalm. Ook toen het vliegtuig gecrasht was, vond ik dat deze personen precies deden alsof ze hun broek eens moesten afvegen omdat het precies niet zoveel voorstelde. Dit kan natuurlijk ook zijn omdat ze in shocktoestand verkeerden maar toch.

Ik heb de reactie hierboven nog ergens gelezen en daar ging ik met akkoord, nl.: de staat van de mensen na 70 dagen in die omstandigheden. De mensen zagen er best nog wel oké uit. Misschien iets te goed. Nog een scène die me onwaarschijnlijk leek wanneer de 3 mannen op zoek gingen naar de staart van het vliegtuig en hierdoor een nacht bij -30/-40 graden in slecht uitgerustte kledij, buiten moesten verblijven en na amper een uurtje weer helemaal de oude waren

Wat me wel aanspreekt aan de film is dat men toch wel probeert een beeld te vormen van alle personen aan boord, zodat je kennis maakt met hun allen. Het einde van de film is ook mooi, je houdt in je achterhoofd dat dit echt gebeurd is en je hoopt tijdens de film ook echt dat ze hulp krijgen.

American Beauty (1999)

5,0
TragieStar.* schreef:
Vandaag eindelijk gezien en was toch minder blij dan anderen die hier een recensie over geven. Het begon allemaal wel aardig, maar de hoofdrolspeler (Kevin Spacey) vond ik rond uit irritant. Kon me ook niet echt plaatsen in zijn personage. Ik weet zeker dat een aantal mannen hier medelijden hadden met hem, maar dat had ik helemaal niet. Zelfs niet toen hij op het einde doodging. Ik kon me beter plaatsen in Thora Birch.
Thora Birch vind ik altijd wel goed, en nu ook weer. Al kwam haar personage dit keer ook minder naar voren dan anders. Ik kon er niet duidelijk een beeld van schetsen. Ik weet niet wat ik zou doen als ik een vader had die seks wilt hebben met een vriendin van mij die ongeveer even oud is. Ik zou gek worden denk ik. Dat hele gedoe met de buren, en dan nog die jongen die continu loopt te filmen vond ik niet echt een toevoeging. Eerder saai en irritant.
Ik wist eigenlijk al meteen dat de vader van de buurjongen van hun homo gevoelens had. Hij was zo streng tegen homo's, natuurlijk ook omdat hij militair is. Maar dan zul je net zien dat hij het zelf wel is, maar het niet durft toe te geven of te laten zien.

De cast deed enorm zijn best (behalve Spacey) om de film te redden, maar het verhaal raakte me niet. Het was niet grappig noch dramatisch.

Ik had toch echt meer verwacht. Maar heb me toch redelijk vermaakt. Gewoon een film die je makkelijk wegkijkt, want ik had echt het idee niet dat ik 2 uur aan het kijken was. Maar het doet verder niet veel met me, en zal de film ook niet gauw nog een keer opzetten.

Ik kan begrijpen dat sommige dit een goede film vinden, maar 5* gaat voor mij een beetje ver. Natuurlijk jou mening he, om er maar even bij te zeggen


3*


Jammer dat je Spacey niet echt weet te waarderen in deze rol. Je (ik geef toe, ik in het begin ook) moet echt wennen aan zijn houding, maar ik vind hem echt perfect. American Beauty is één van de beste films, in het zoet/zure genre als ik het noem , die ik de afgelopen jaren gezien heb, en dat is dankzij Spacey en Benning.

Misschien dat je na een tweede kijkbeurt Spacey meer leert appreciëren en dat je hem beter kunt plaatsen in het hele verhaal. Dat had ik ook nodig bij American Beauty.

American Hustle (2013)

3,0
Na the fighter en silver lining playbook te hebben gezien, voelde ik me enigszins verplicht deze ook te bekijken. Dat iedereen er zo enthousiast over bezig is en het feit dat het een grote kanshebber is bij de aanstaande oscars, speelde hier ook in mee.

Waar te beginnen? Als eerste wil ik meegeven dat ik onder de indruk ben van de topcast. Alle acteurs weten me wel te bekoren. Mijn voorkeur; Adams en Lawrence. Zij twee zijn voor mij diegenen die de film aangenaam maken. Ze spelen de pannen van het dak en elke nominatie die zij gekregen hebben, is dik verdiend. Of dat ze deze kunnen verzilveren, is nog maar de vraag.

Het verhaal vond ik maar "zo zo". Het start start veelbelovend maar naarmate dat ie vordert blijf ik toch na het eerste anderhalf uur op mijn honger zitten. Het einde was dan ook niet geheel onvoorspelbaar.

Verrassend vond ik de cameo van DeNiro, wat ik altijd wel kan appreciëren. Verder lijkt het me nogal absurd om deze film te vergelijken met de Goodfellas (aka masterpiece). Daar komt ie nl. niet eens in de buurt. Je kan geen appelen met peren vergelijken. Wat ik hierboven al eerder gelezen heb, het enige wat ze gezamenlijk hebben is het misdadige aspect.

Deze is voor mij niet de beste van O. Russel. The Fighter blijft in mijn ogen nog altijd zijn beste film. Ook Bale vond ik in deze film niet top. Deze film wordt gedragen door de acteurs, die uitstekend spelen MAAR niet door het verhaal. En dat lijkt me toch niet de bedoeling.

Argo (2012)

4,5
Argo

Wat me bevalt aan deze film is dat deze meteen overgaat tot actie. Er wordt niet rond de pot gedraaid maar je krijgt meteen te zien waar het allemaal om gaat... Over deze film had ik erg hoge verwachtingen en ze zijn ingelost . Het hele verhaal sprak mij al meteen aan en het feit dat het gebaseerd is op waargebeurde feiten zorgt voor een extra pluspunt.

Sterke acteerprestaties van Affleck, die volgens velen al afgeschreven was,maar ook van Goodman en Arkin hun personages zijn zeker van belang, maar blijven wat op de achtergrond

Een aanrader!