menu

Hier kun je zien welke berichten Arri als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Michiel de Ruyter (2015)

Alternatieve titel: Admiral

3,0
Gisteren on demand gezien. Geen zin om een hele recensie te schrijven, maar hier wat korte eerste indrukken:

- Enorme productie. Kostuums en productie design zijn erg goed.
- Zo goed als het ene shot er soms uit ziet, zo knullig het andere. Roel, moest je perse zowel regisseur als DoP zijn? Houd die camera eens stil. Tientallen ongemotiveerde shots langs zien komen. Wel eens van consistentie in camerawerk gehoord? (om nog maar niet over al die slomoshots te beginnen, leek wel alsof ik naar een festival aftermovie keek)
- Acteerwerk was best goed, met als uitschieter (nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen) Barry Atsma
- Zeeslagen zijn indrukwekkend, maar soms niet helemaal te volgen. Komt omdat er telkens hetzelfde type shots gebruikt wordt. In plaats van 10 shots van vurende kanonnen had ik liever het productiebudget besteed zien worden aan een goed uitgewerkt shot van schip dat wordt vernield door een kanonskogel. En sinds wanneer ontploffen schepen van binnenuit (heb zo'n shot vele keren zien langskomen)? En hoeveel kilo houtsnippers hebben ze wel niet gebruikt? Overall respect hoe Reine CGI durft te gebruiken, maar het was teveel. Ik had liever 50% van de CGI willen zien (als in minder shots) die dan beter uitgewerkt konden worden. Trouwens nog iets waar ik mij meermalen aan ergerde: bij de zeeslagen is de lucht vanaf het schip gezien constant strakblauw, maar wanneer er dan een CGI shot langskomt is de lucht opeens donker of bewolkt?
- Muziek was lekker over de top (kan ik van genieten!) maar de soundmix was soms erg slecht. Gecombineerd met de vele fx's was de spraak slecht te verstaan.
- Film duurt te lang, had best een half uur vanaf gekund. Ik snap dat de machtsstrijd duidelijk in beeld gebracht wilde worden, maar er zitten meerdere stukken in de film van random shots ondersteund door muziek die niks toevoegen.
- Zit duidelijk veel research in de film, na wat googlen respect in hoeverre de film waarheidsgetrouw is.

Surprise, De (2015)

Alternatieve titel: The Surprise

3,5
Een film met een hoop potentie. Screenplay wijkt af van de gebruikelijke standaard romkom layout en heeft zelfs een verrassende afloop. Regisseur durft met het tempo in de film te spelen, wat meestal goed uitpakt. Productieontwerp is bovengemiddeld goed (prachtige locaties én prachtige auto's!), cinematography is goed (alleen hadden de grips soms wat beter hun werk moeten doen, argghh). Casting voor de bijrollen was ik ook over te spreken. Echter heeft deze film een aantal sterke minpunten. Ten eerste de minst erge, de CGI is van dermate laag niveau dat het lachwekkend is. Soundmix viel tegen (kan ook aan mijn screening liggen, zag 'm in een kleine bios in Zevenaar). Editing liet soms wat gaten vallen. Maar het grootste minpunt, de tenenkrommende slechte dialogen die af en toe langskwamen. Het werkte gewoon niet, wat voornamelijk de regisseur aan te rekenen lijkt te zijn. Verder een leuke originele Nederlandse film, 3.5* (voor nu).