menu

Hier kun je zien welke berichten Hansopje als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

12 Rounds 3: Lockdown (2015)

2,0
Nou, vooruit een 2 omdat de film me nog enigszins vermaakte op een avondje niets doen. Acteerwerk nog net voldoende. Het script rammelde en de schrijver van de dialogen moet echt ander werk gaan zoeken.
Overigens waren de man-tot-man gevechten redelijk realistisch in de zin van dat het toch zeer doet als je een klap op het hoofd krijgt en dat er dan bloed vloeit. Je ziet zo veel films waarin mensen 20 klappen krijgen en het permanentje daarna nog mooi in model zit...

Black Mass (2015)

2,5
Depp als Bulger was wel een goede casting. De verdere acteurs zijn ook best wel goed bezig. De film mist echter behoorlijk wat snelheid. Veel bijverhaaltjes, weinig actie en zeker drie kwartier te lang. Ik vond het eerste uur moeilijk door te komen. Daarna ging het wat beter, maar al met al stijgt de film niet boven de middelmaat uit. Ondanks de ronkende kritieken in de pers...

Chappie (2015)

1,5
Matig, matig... en zo matig dat ik het niet uit kon zitten. Tenenkrommende Yolandi en ander gespuis. Na het zoveelste rare stemmetje was het wel genoeg. Hugh Jackman in zijn strakke padvinderspakje... moet dat echt? Na District 9 valt dit toch wel vies tegen.

Child 44 (2015)

3,5
Een mooi degelijke film die vooral uitblinkt in het weergeven van de repressie die in Rusland heerste in de vijftiger jaren. Dat moet absoluut geen pretje zijn geweest, die continue sfeer van achterdocht, wantrouwen en angst.
Ik heb totaal geen problemen met die accenten. Ik vind het pas raar als er allemaal super Amerikaans wordt gesproken.
Het acteerwerk vond ik uitstekend. De film had wel wat korter gekund met al die bij-plotjes, maar storend was het niet. Mooie landschappen overigens!

Double, The (2011)

2,5
Toch meer van verwacht met een acteur als Gere. Acties verder wel OK, maar het verhaal heeft behoorlijk wat gaten. Filmmakers mogen toch echt wel wat meer intelligentie bij de toeschouwer aannemen. Als elke spion zo makkelijk met een flut-theorie kan worden ontmaskerd, hebben we helemaal geen spionagediensten nodig. Dat kan iedereen met een basisschoolopleiding.
Grace heeft nog iets te veel van zijn personage uit de 70's Show, maar redelijk bezig hier.

Iets voor een verloren uurtje of als je niet kunt slapen.

Echo Effect (2015)

Alternatieve titel: Chain of Command

1,0
Ik geloof dat dit de eerste keer is dat ik een 1,0 geef, maar dat is dan ook voor de volle 200 procent verdiend. Tjonge, jonge, wat is dit slecht. Een 'verhaal' dat aan alle kanten rammelt, tenenkrommende dialogen, B-acteurs of nog slechter. Laten we zeggen: het is zo slecht, dat het bijna een lachfilm wordt. Brrrrrr...

Forger, The (2014)

2,5
Beetje fout neergezet als misdaadthriller, waardoor je ietwat bedrogen uitkomt. Ondanks de inderdaad wat clichématige aanpak toch wel redelijk te pruimen als drama. Travolta was goed bezig en Sheridan kwam heel natuurlijk over. De politie-inbreng wel heel onrealistisch.

Water Diviner, The (2014)

2,5
Helaas niet helemaal wat ik er van had verwacht. Mij iets te zoetsappig zo hier en daar (de onverbiddelijke romance, zucht), maar daar zullen dan ook liefhebbers voor zijn. De film duurde me te lang (heb nog een spelletje wordfeud tijdens de film zitten doen... dat is wel tekenend). Crowe speelde goed en de landschapsplaatjes mochten er ook zijn.

Wicked Blood (2014)

2,5
"The Ultimate Endgame" staat er dan op de affiche. Ach, dat is zwaar overdreven in een film die het meer moet hebben van de sfeer. Redelijk standaard, maar gelukkig niet van die overdreven actiemomenten die helemaal niet mogelijk zijn. Meer rauwe werkelijkheid, zeg maar. Leuk om eens gezien te hebben, maar niet meer dan dat. Breslin vond ik niet echt sterk, Sean Bean moest het geheel zien te dragen.