menu

Hier kun je zien welke berichten blauwe pikachu als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Adventures of Tintin, The (2011)

Alternatieve titel: De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

2,5
Toch een tegenvaller.

Heb voor ik de film bekeek uiteraard eerst het Kuifje-album gelezen, en dat had ik misschien beter niet gedaan. Ieder detail dat veranderd was, merkte ik meteen op. Niet dat het compleet moest hetzelfde zijn, maar heel die verhaallijn rond Sacharin en die familievete(desbetreffend personage heeft maar een heel kleine rol in het 'boek') vond ik behoorlijk cliché en storend. Blijkbaar kraait geen haan hier naar, maar ik vond het behoorlijk 'blasphemy'. Ook raar dat men daar Bianca Castafiore met de haren er bij sleurt, om ze toch maar in de film verwerkt te krijgen. Origineel gezien, dat wel, maar dat is geen Kuifjeverfilming voor mij. Als men op zo'n manier Harry Potter zou verfilmen zou iedereen moord en brand schreeuwen.

De 3D voegde ook NIKS toe. De caption motion techniek was dan weer schitterend uitgevoerd, al snap ik niet goed waarom dit nodig was. Waarom zo moeilijk doen, als men ook in een compleet realistische wereld kan werken?
Er waren ook nog positieve elementen. Haddock, de Jans(s)ens en Bobbie waren allemaal in orde, maar Kuifje zelf vond ik iets te opgewonden en jongensachtig. Ik kan me ook nog enkele grappige momenten voor de geest halen. Dat kranengevecht vond ik dan weer enorm over the top

Het mag raar klinken, maar ik denk dat ik de tekenfilmserie prefereer boven deze film.
Dat is tenminste echt Kuifje
2,5*