menu

Hier kun je zien welke berichten nakada als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Achtste-groepers Huilen Niet (2012)

Alternatieve titel: Cool Kids Don't Cry

4,5
brujeria schreef:
ach getver, weer zo'n loodzwaar verhaal over kanker.
nee dank u, films kijk ik om te genieten
Het is een loodzwaar onderwerp misschien, maar zeker geen loodzwaar verhaal.
Ik heb het boek samen met mijn dochtertje gelezen en vandaag samen de film gezien. Ook ik heb het niet helemaal droog kunnen houden. Akkie wordt prachtig gespeeld en geeft perfect de strijdlust weer van zo'n jong meisje met een dergelijke ziekte. Het acteerwerk kwam allemaal erg natuurlijk over, wat soms toch erg moeilijk is te doen bij een Nederlandstalige film. Bovendien balanceren ze perfect op de rand van zeer emotioneel en gaan nergens over de top. Prachtige film.

Astérix et les Vikings (2006)

Alternatieve titel: Asterix en de Vikingen

3,5
eppy schreef:
nou die strip was juist bar slecht, alle strips van astrix na de dood van René Goscinny waren eigenlijk niks.
De film is gebaseerd op de strip Asterix en de Noormannen welke wel degelijk door Goscinny geschreven is. De strips zijn stukken beter dan de films maar je hebt gelijk dat het na de dood van Goscinny allemaal wat minder is geworden.

De film vind ik één van de leukere verfilmingen en ziet er grafisch prima uit. Lijkt ook erg veel op de stijl van de strips. De verplaatsing van het tweede gedeelte ( het strand in Gallie in de strip naar Scandinavie in de film ) is begrijpelijk vanuit filmtechnisch oogpunt gezien. Voldoende grapjes en verwijzingen en ook mijn kinderen vonden het uitermate grappig, vooral de slapstick elementen. Ik hoop dat ze net als ik de strips gaan verslinden.

....de vikingen was een van die scripts die Albert Uderzo zelf heeft geschreven en al was deze te pruimen een viking heeft nog nooit in de geschiedenis eeen galier gezien hier zit namelijk tien eeuwen van verschil tussen....
Niet echt belangrijk.

In de strip is de conclusie dan ook dat de noormannen zo goed hebben geleerd wat angst is, dat het nog eeuwen zal duren voor dat ze terug komen.

August Rush (2007)

3,0
Leuke film. Highmore vond ik redelijk overtuigend hoewel dat constante zachte stemmetje daar geen goed aan deed. Vader, moeder en Wizard kwamen niet echt boven het gemiddelde uit. Van die drie vond ik Robin Williams dan nog de beste. Hij begint als soort vader voor al die straatkinderen, maar het is al snel duidelijk dat dat alleen opgaat als hij er geld mee kan verdienen.
Dan hetgeen waar de film om draait, de muziek. Die was ook weinig memorabel al werd het wel duidelijk genoeg gemaakt dat het een wonderkind was. Zoals zo vaak in films waarbij één van de hoofdrolspelers in een band zit, komt dat ook hier weinig overtuigend over. Rockster zijn is natuurlijk een vak apart en je kan niet U2 op dat podium gooien, maar het blijft jammer. Wat ik echter een groter gemis vond was de eindscene. Daar heb je een jonge vent die zo verliefd is op een meisje, dat hij na de breuk zijn carriere als rockster opgeeft en elf jaar lang alleen aan haar kan denken. Na al die tijd ziet hij haar weer en verwacht je een brok emotie....... en dan komt er niets dan een flauw glimlachje.Toch was het een vermakelijke film die wat mij betreft hier en daar wat extremer had gemogen. Wat emotioneler aan het eind of iets meer vuur in August of iets meer venijn in Wizard.
Voorlopig een voorzichtige 3 sterren.