menu

Hier kun je zien welke berichten nakada als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Tekkon Kinkurîto (2006)

Alternatieve titel: Tekkonkinkreet

4,5
Vandaag nog een keer gekeken op bluray. Met meer aandacht nu dan de eerste keer toen ik vooral moe was. Tekkonkinkreet verdient die aandacht volledig. Wat een prachtige film. De voordurend dreigende sfeer, de prachtig weergegeven stad zowel in overzicht als in detail. Ook de toch wat aparte tekenstijl werkt. En hoewel de film hier en daar wat traag is blijft het verhaal toch boeien tot het eind. Voor de liefhebbers van Japanse anime een aanrader, voor de rest ook een poging waardig.
Ik doe er toch nog een halve ster erbij.

Tonari no Totoro (1988)

Alternatieve titel: My Neighbor Totoro

4,0
Wat mij vooral aanspreekt in de films van Miyazaki/Ghibli is de unieke 'vrolijke' sprookjessfeer. Ze bezorgen me elke keer weer een positief gevoel en blijven lang naspelen in mijn hoofd. Deze heb ik samen met mijn dochtertjes bekeken. Totoro en zijn maatjes vonden ze schattig, maar ze werden helemaal ingenomen door Mei, het kleine zusje met een grote overdosis aan energie. Ook in deze film zie je het oog voor detail en de prachtige omgevingen die in de latere Ghibli films naar een nog hoger plan gaan.
Prachtig positief.

Nu op naar Porco Rosso.

Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2, The (2012)

2,5
Toch ook maar gezien en als enige van de serie in de bioscoop. Gezien de eerdere delen viel hij mij nog niet tegen. Maar zoals enkele anderen hier, had ik toch ook wel wat moeite met het einde. Wanneer blijkt dat de hele eindconfrontatie niet meer is dan een toekomstbeeld, is het echt gedaan met alle dramatiek in deze film. Uiteindelijk is het dus niet meer dan een liefdesromannetje. Bovendien is het gegeven van de blik in de toekomst nogal dubieus. Het is immers niet de toekomst aangezien het allemaal niet gebeurd. Dat betekend gelijk dat die opper vampier Aro toch wel flinke twijfels had moeten hebben over hetgeen hij zag. Hat kan op die manier gebeuren ( volgens zijn tegenstanders ), er kan helemaal niets gebeuren ( zoals we zagen ), maar dus ook alles daar tussen in.
Voor mij net geen voldoende.