menu

Hier kun je zien welke berichten nakada als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Brave (2012)

4,0
Mooie film. Ondanks ( of dank zij ) de kritieken hier heb ik kunnen genieten.
Beginnend met het voorfilmpje La Luna. Eerder heb ik hier gelezen dat dat meer indruk maakte dan Brave zelf. Dat begrijp ik niet. Ik heb eerder de indruk dat de voorfilmpjes veel sneller in kwaliteit zakken dan de hoofdfilms. Het was leuk, meer niet.
Brave zelf kent een vliegende start, neemt af in tempo maar wordt toch nergens langdradig. Het verhaal is typisch Disney ( mother bear ), maar daar stoor ik me niet aan. Zij maken immers de films ook voor de nieuwe bioscoopbezoekertjes die dus niet een 'o ja, dat ken ik' gevoel overhouden aan het plot.
Dan wat mij betreft het sterkste punt : de animatie. Computeranimatie heeft de afgelopen 10-15 jaar een enorme vooruitgang geboekt. Die bos haar van de hoofdrolspeelster was nog niet zo lang geleden ondenkbaar geweest. Ook het schotste wilde land ziet er prachtig verzorgd uit.
Ik twijfel of 4 sterren niet te veel is, maar voorlopig krijgt Brave dat van mij.

Buono, il Brutto, il Cattivo, Il (1966)

Alternatieve titel: The Good, the Bad and the Ugly

4,0
Eindelijk ook herzien na vele, vele jaren. Prachtige film inderdaad. Maar na de recente herziening van Once Upon A Time In The West moet ik toch constateren dat deze op alle fronten net wat minder is. Neemt niet weg dat ie wat mij betreft western nummer 2 aller tijden blijft.