• 9.369.900 stemmen

Ontwikkeld door: Elsebeth Egholm

Met onder meer: Lars Mikkelsen, Jakob Cedergren en Laura Bach

Oorspronkelijke taal: Deens

Release datum: zondag 13 maart 2011

Eerst uitgezonden op: TV 2 (Denemarken)

• CANAL+ Bekijk via CANAL+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Den som Dræber

Commissaris Katrine Ries Jensen en forensisch psychiater Thomas Schaeffer maken beiden deel uit van een speciale eenheid van de politie van Kopenhagen. Seriemoordenaars zijn hun specialiteit en de zaken die ze onderzoeken zijn zelden traditioneel en voorspelbaar. Door zich volledig in te leven in de lugubere fantasieën van de levensgevaarlijke criminelen vergoten ze de pakkans. Want op die manier kunnen ze het patroon van de meest verschrikkelijke gruweldaden achterhalen en de seriemoordenaar net een stap voor zijn. Maar in het brein duiken van de dader vergt veel, soms zelfs net iets te veel.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Den som Dræber

avatar van AniSter

AniSter

maandag 16 augustus 2021
Den som Dræber seizoen 1 Goede serie, maar haalt het wat mij betreft niet bij Bron (Serie, 2011 - 2018); vanwege de originaliteit van de karakters. Positief aan deze serie 'Den som Dræber' vind ik dan weer dat de afzonderlijke verhalen niet teveel afleveringen, dus speelduur, beslaan. Hierdoor ligt de focus meer op de hoofdlijn en is er minder tijd voor de sores in de privésferen. De 5 verhalen waren niet allemaal even sterk, dus mijn score is gebaseerd op het gemiddelde. De aansluitende/afsluitende speelfilm Den Som Dræber - Fortidens Skygge (2011) vond ik dan weer net iets beter dan de serie.
avatar van stinissen

stinissen