• 9.377.350 stemmen

Ontwikkeld door: Bathsheba Doran

Met onder meer: Thomasin McKenzie, Sian Clifford en James McArdle

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: dinsdag 19 april 2022

Eerst uitgezonden op: BBC Two (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Life after Life

Op een nacht in 1910 wordt Ursula Todd geboren, maar ze overlijdt meteen in de armen van haar ouders Sylvie and Hugh. Op diezelfde avond in 1910 wordt Ursula weer geboren; maar dit keer overleeft ze het. Leven na leven wordt ze opnieuw geboren. Soms sterft ze, soms blijft ze leven, onder steeds verschillende omstandigheden. We volgens Ursula tijdens deze levens, waarin ze onder meer Hitler ontmoet en andere heftige dingen meemaakt. Maar waarom doet Ursula zo haar best om telkens te overleven? En is er zoiets als een perfect leven?

Acteurs en Actrices

Dr. Fellowes

Meningen over Life after Life

Patjée

woensdag 2 augustus 2023
Life after Life seizoen 1 Heel mooi, klein en breekbaar. Wel wat puntjes van kritiek over het einde. Het open einde is wat onbevredigend wat mij betreft, want wat is nu de grotere les? Dat Ursula heeft geleerd van het leven te houden, in al z’n goedheid en kwaadheid? À la Nietzsche (“worden wat je bent”) die wordt aangehaald? Maar houden dan de reïncarnaties vanaf nu ook op, en heeft Ursula (daarmee) dan bereikt wat ze moest bereiken in haar leven? Ik had het sterker gevonden als ze op het einde (weer) als doodgeboren kind ter wereld kwam, waardoor de cirkel in de serie rond is. Dat was namelijk ook het allereerste scenario van aflevering 1, en daarmee zou getoond worden dat ze (als het ware als foetus al) vrede had gevonden met het idee dat ze moest worden wat ze is. In dit geval wat de altijd vanaf het begin was, hoe het kennelijk had moeten zijn: een doodgeborene. Los hiervan heb ik echter wel echt van de serie genoten. Steeds de nieuwe verhaallijnen, waar ze steeds kleine of grote dingen anders doet op basis van haar intuïtie, zit mooi in elkaar. Ik moest wel lachen om hoe ze in aflevering 4 ging schreeuwen naar de man die haar een paar “levens eerder” nog trouwde en mishandelde. Soms snapte ik niet helemaal waarom iets in het ene leven wel gebeurde en in het andere niet, denk aan bijv. de arts/verloskundige die soms wel en soms niet op tijd is bij de geboorte van Ursula, maar dat valt dan toe te schrijven aan het lot.