• 9.113.700 stemmen

Ontwikkeld door: Jonathan E. Steinberg

Met onder meer: Jeff Bridges, John Lithgow en Amy Brenneman

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 16 juni 2022

Eerst uitgezonden op: FX (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Old Man

Dan Chase is een voormalige CIA officier. Een tiental jaar geleden verliet hij de CIA en verdween om volledig onzichtbaar verder te leven. Wanneer er een huurmoordenaar arriveert die Chase probeert uit te schakelen, leert de oude agent dat hij zich met zijn verleden moet verzoenen om zijn toekomst te verzekeren.

Meningen over The Old Man

avatar van james_cameron

maandag 22 augustus 2022
The Old Man seizoen 1 Fijn om Jeff Bridges en John Lithgow samen te zien in een dergelijke serie en beiden zijn in vorm, maar helaas laat het materiaal hen een beetje in de steek. Na de eerste prima drie afleveringen zakt de boel flink in en wordt het verhaal eigenlijk steeds kleiner, juist op het moment dat je verwacht dat de serie groots gaat uitpakken. Ik ben dan ook wel benieuwd wat men gaat doen in seizoen twee, dat reeds is aangekondigd. Ik heb genoten van Bridges en Lithgow, maar ik betwijfel of ik van de partij ben de volgende keer.

Suitehome

donderdag 10 november 2022
The Old Man seizoen 1 Meesterlijk en inventief zevendelig spionagedrama met in de eerste drie afleveringen een hoog tempo en prima plotwendingen. Jeff Bridges speelt Dan Chase en moet al meteen op de vlucht. Waarvoor precies blijft vooralsnog onduidelijk, maar zoals gebruikelijk in dit soort series voor demonen uit het verleden. En voor de CIA, in de persoon van mastodont John Lithgow in de rol van Harold Harper. Dat verleden speelt zich af in Afghanistan, zo zien we in flashbacks. De 72-jarige Bridges, bij wie tijdens de opnamen kanker werd geconstateerd, draagt The Old Man; doorleefd, met een enorme zeggingskracht, krakend en raspend en nergens routineus. De afleveringen vier tot en met zeven zijn trager, beschouwender en meer voorspelbaar. Het slot zal ook niet iedereen kunnen bekoren. Kortom: een prima serie met sterke hoofdrolspelers waarbij het gevoel blijft hangen dat er meer in had gezeten.