• 9.370.545 stemmen

Secrets of Playboy (2022)

Documentaire | 1 seizoen

Ontwikkeld door: Erin Gamble en Aaron Saidman

Met onder meer: Karissa Shannon, Kristina Shannon en Holly Madison

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: maandag 24 januari 2022

Eerst uitgezonden op: A&E (Verenigde Staten)

• Videoland Bekijk via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Secrets of Playboy

Secrets of Playboy is een documentaire die de verborgen realiteit achter de mythe en filosofie van het Playboy-imperium onderzoekt vanuit een actueel gezichtspunt. De serie duikt in de gecompliceerde wereld van Hugh Hefner en bespreekt de verstrekkende gevolgen voor de perceptie van macht en seksualiteit in onze cultuur. De serie combineert historische video en unieke interviews met insiders uit alle hoeken van de Playboy-wereld, van wie velen voor het eerst hun verhaal onthullen en de duizelingwekkende mythologie ontrafelen die het merk gedurende tientallen jaren heeft ontwikkeld.

Acteurs en Actrices

zichzelf - Hefner's Girlfriend,  1970-1981

zichzelf. (Archive Footage) Editor/Publisher of Playboy Magazine

zichzelf - Journalist & Culture Critics

zichzelf - Hefner's Friend

zichzelf - Journalist

zichzelf - Butler, 1993-1989

zichzelf - Playboy Editorial Assistant, 1984-1985

zichzelf - Hefner's Girlfriend, 2001-2008.

zichzelf - Hefner's Friend & photographer.

zichzelf - Great Gorge Bunny, 1979-1982

Meningen over Secrets of Playboy

avatar van Bubblez

Bubblez

zaterdag 11 maart 2023
Secrets of Playboy seizoen 1 Ik stuitte op RTLZ op de eerste aflevering en wilde meer weten. Deze gehele docuserie is met twaalf afleveringen (+acht uur) erg lang, waardoor je je bij aflevering 2 al afvraagt hoe dit interessant kan blijven. Toch werpt elke aflevering een licht op een bepaald onderwerp of ervaringen van een oud playmate/bunny, wat het enorm interessant maakt. Waar je voor kijkt wordt zeker waargemaakt: er is non-stop schandaal. Er was in die tijd een hoop drugs en er zijn een he-le-boel grenzen overschreden. Aflevering 4 gaat bijvoorbeeld over drugs in de mansion en de mysterieuze dood van één van de medewerkers. Zijn er schokkende dingen? Jazeker. Er zijn veel bunnies en playmates verkracht in hun tijd bij Playboy, er waren ontelbaar veel ongewenste handelingen. In aflevering 5 komt zelfs seks met dieren voorbij. Het is geen shockdoc, maar er worden zeker wel wat interessante geheimen naar buiten gebracht. Het gaat niet alleen over Hugh Hefner, de mansion, de bunnies en de centerfolds, maar ook over opvallend veel zelfmoorden, hoe de politiek met pornografie omging in de jaren 70 en 80, het ontstaan van mini-mansions in de 90s, de opkomst van het video tijdperk (Playboy channel) en AIDS. Veel beroemdheden, inclusief Bill Cosby (ook een aanrader) en playmates (de vermoorde Dorothy Stratten, Anna Nicole Smith, Pamela Anderson etc.) komen voorbij. De gehele docu wordt ondersteund door véél archiefbeeld. Dit maakt het geheel sfeervol en authentiek. Ook is er genoeg reenactment materiaal om de vertelde verhalen in beeld te brengen. Ik ervaarde dit als een zeer complete documentaire, waarin niets geheim meer is. Veel wist ik niet van dit stuk Amerikaanse schandaal, maar ik ben stukken wijzer. Ik verwacht dat deze documentairereeks Hefner in een eerlijker daglicht zet dan American Playboy: The Hugh Hefner Story (2017), waar hij er (schijnbaar) stukken beter uitkomt. Eigenlijk eindigt de serie bij aflevering 10 en wordt het ook netjes afgerond. Dan komen aflevering 11 en 12 als een soort additional. 11 over een tweeling die begon bij Girls Next Door en eindigde als vriendinnen van Hefner. De talking heads worden hier helaas vervangen door talking airheads en de sfeer van de eerdere tien afleveringen wordt meer sensatiebelust, voornamelijk door toedoen van de interviewer. Aflevering 12 is een soort wrap-up waarin alles samenkomt en er terug wordt gekeken op de complete serie. Er wordt vanaf 11 veel herhaald en is nergens echt interessant meer. Wat in de gehele serie naar voren komt is dat eigenlijk alle betrokkenen klagen over hoe hels hun tijd in de mansion was, waar ze jarenlang verbleven, maar zonder dat ze destijds weg zijn gegaan of hun angsten en pijn aan enige vorm van de buitenwereld kenbaar hebben gemaakt. Wat dat betreft vond ik deze serie heel interessant, maar ergens toch eenzijdig. En met de laatste twee afleveringen, die eigenlijk overbodig zijn, te lang. Desondanks heb ik er erg van genoten. Het is ondanks alle vreselijkheid toch een popcorn moment van acht uur.