• 9.370.370 stemmen

Ontwikkeld door: Andrew Dabb

Met onder meer: Lance Reddick, Ella Balinska en Turlough Convery

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 14 juli 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Resident Evil

Resident Evil vertelt een verhaal over twee tijdlijnen: in de eerste tijdlijn worden de veertienjarige zusjes Jade en Billie Wesker verplaatst naar New Raccoon Stad. Een gefabriceerde, zakelijke stad, die hen wordt opgedrongen terwijl de adolescentie in volle gang is. Maar hoe meer tijd ze daar doorbrengen, hoe meer ze beseffen dat de stad meer is dan het lijkt en dat hun vader duistere geheimen verbergt. Geheimen die de wereld kunnen vernietigen. Terug naar de tweede tijdlijn, ruim tien jaar in de toekomst: er zijn minder dan vijftien miljoen mensen op aarde. En meer dan zes miljard monsters. Mensen en dieren die besmet zijn met het T-virus. Jade, nu dertig, worstelt om te overleven in deze Nieuwe Wereld, terwijl de geheimen uit haar verleden haar blijven achtervolgen.

Meningen over Resident Evil

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

vrijdag 15 juli 2022
Resident Evil seizoen 1 Pak beter en boeiender dan de films.

Niick

maandag 1 augustus 2022
Resident Evil seizoen 1 Ik ben een RE fan, dat maakt het lastig, want ze missen heel veel. Maar alle slechte comments gaan echt nergens over. Nee, het is zeker niet de beste serie ooit, maar een hoop mensen gaan deze serie in met een vooroordeel (Had ik ook). Dan let je op dingen waar je normaal nooit op let. De serie is een gemiste kans voor de RE fans, maar slecht is hij niet.

Diederik58_tv

dinsdag 19 juli 2022
Resident Evil seizoen 1 Ik game niet en daarmee dus niet vergelijken. Het verhaal is simpel. Een ontsnapt virus dat de wereld bijna vernietigt. Ik heb de eerste aflevering gezien. Een daar zal het bij blijven. Twee tijdlijnen vind ik niet functioneel. Jade blijkt ook over superkachten te beschikken, want ze haalt fysieke stunts uit die niet kunnen. Verder is ze een wetenschapper die de monsters bestudeert. Geen idee waar dat toe moet leiden. De vleesetende rups en de scene waarbij Jade over een heel flexibel lichaam blijkt te beschikken, is helemaal belachelijk. Oké bij scifi mag het bijna onmogelijke wel kunnen, maar hier wordt overdreven. Zo nu en dan wat geschiet en special effects, bad and good guys, en dat was het dan. De tweede rangs acteurs zullen hun boterham ermee hebben verdiend. Ik hoop dat ze nog eens boven zichzelf uit kunnen stijgen en dit als een leerproces zien.

Moviegooner_tv

donderdag 21 juli 2022
Resident Evil seizoen 1 Niet lang na "Welcome to Raccoon city" krijgen we een Resident Evil serie. Zouden ze nu eindelijk het goed weten te krijgen. Na het zien van de trailer zag je al dat het niks ging worden. Maar na eerste twee afleveringen, die vreselijk waren. High school, teen, drama, met domme personages die je mateloos irriteren met dialogen waar mijn tenen krom van draaide, werd het vanaf aflevering drie zowaar kijkbaar. Voor mij in ieder geval als fan van de games, was het kijkbaar genoeg met leuke verwijzingen, monsters en een puzzel aflevering. Met piano(moonlight sonata) Waarom Wesker zwart maken? Ik ben geen racist, maar waarom moeten ze zo vaak die' kant opgaan. Black lives matter, moeten ze echt op een laag pitje zetten. Net zoals de rest, woke gebeuren... Die scene waarin Lance Reddick, die Wesker speelt  en naar beneden komt van de trap, met leren jas en zwarte zonnebril was lachwekkend, maar als Resi fan had ik toch ook wel kippenvel, omdat het een verrassing was om de originele Wesker te zien en niet de Clones, wat in afleveringen daarvoor niet had gedacht te zien zou krijgen. Gemiste kans om een acteur als Scott Eastwood te vragen om maar een voorbeeld te noemen. Maar Lance Reddick deed het naar behoren, in tegenstelling tot de rest van de acteurs.  .  Leuke monster cameo's. Krokodil, van deel 2,  kettingzaag man van deell 4, schreeuwende zombie van deel zes, worm van originele deel drie. De flasforwards waren echt tergend slecht. Nergens interessant, vreselijk scenario, domme keuzes die personages maken houterig acteerwerk. Het wordt ietsjes interessanter maar uiteindelijk is het hele zus tegen zusje gebeuren gewoon een soap en geen resident evil/  Uiteindelijk is de serie niet heel slecht, mede door de veel monsters van de games, acteerwerk van lance reddick en meerdere verwijzingen naar de games waaronder de puzzel aflevering. maar nog steeds hebben ze weer bijzonder gefaald. Wanneer gaan ze het goed krijgen? Waarschijnlijk nooit meer...