• 9.370.925 stemmen

Alternatieve titel: Irvine Welsh's Crime

Status: Terugkerende show

Genre: Misdaad

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Ontwikkeld door: Pamela Hansson, Dean Cavanagh, Dougray Scott, James Strong, Richard Tulk-Hart, Irvine Welsh en Tony Wood

Met onder meer: Gabriel Scott, Dougray Scott en Joanna Vanderham

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 18 november 2021

Eerst uitgezonden op: BritBox (Verenigd Koninkrijk)

• CANAL+ Bekijk via CANAL+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

• tv Vandaag om 22:06 uur op ShortsTV

Plot Crime

Wanneer een schoolmeisje uit Edinburg ontvoerd wordt, identificeert inspecteur Ray Lennox, vanwege zijn eigen traumatische verleden, zich sterk met het slachtoffer. Hij gelooft dat seriemoordenaar Mister Confectioner erachter zit, maar zijn bazen zijn ervan overtuigd dat hij al achter de tralies zit. Lennox' volharding dat ze de verkeerde man hebben, brengt hem niet alleen in conflict met zijn bazen. Ook belandt hij op de radar van Mister Confectioner zelf. Hierdoor wordt de inspecteur meegezogen in een gevaarlijk kat-en-muisspel.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Seizoenen

Komt er een Crime seizoen 3?

Acteurs en Actrices

Bob Toal

Meningen over Crime

clairest

donderdag 29 december 2022
Crime seizoen 1 Voor mij een aparte, intrigerende, zeer boeiende dectieveserie. Aan de ene kant speelt de serie wat met types en met rare situaties tussen mensen, aan de andere kant gaat de serie heel serieus en diep op onderwerpen in. Voor mij zeer de moeite waard. Slecht acteren? Vind ik helemaal niet!

lang pee

maandag 5 februari 2024
Crime seizoen 2 Ik geef een halve ster meer voor het acteren van Scott, want er zijn er toch enkele bij die het niet zo schitterend doen. De serie is niet barslecht, maar ik heb er toch al veel beter gezien van over de plas..
avatar van GordonShumway

GordonShumway

vrijdag 16 september 2022
Crime seizoen 1 Welkom dames en heren bij de 10-minuten crash-course "Hoe schrijf ik een misdaad script". Om meteen maar met de deur in huis te vallen... dit zijn de verplichte ingrediënten: - De hoofdpersoon moet een getroebleerd persoon zijn. Dan kan bv drugsgebruik zijn. Of een ernstig voorval in diens jeugd. Of natuurlijk: beiden. Denk maar zo; meer is beter. - Er dient een onschuldige gevangen te zitten. - Een "Quid Pro Quo Hannibal achtig"-end-game doet het altijd goed. - Tenslotte; rek de reeks voor meer reclame-inkomsten: - Zorg dat voor-de-hand-liggende onderzoeken niet - of later - gedaan worden. - Zorg voor voldoende niet-ter-zake-doende-verhaal-lijntjes. Ik had moeite om de serie af te kijken. Ik vond 'm weinig spannend en vond ook de hoofdrolspeler niet overtuigend. Twee * voor de poging.

pedro

zaterdag 29 oktober 2022
Crime seizoen 1 Wat een afschuwelijk slechte serie, inderdaad zijn alle cliches bovengehaald maar het acteren was gewoon afschuwelijk slecht. Ik geef mijzelf een dikke tien voor volharding om deze ellende uit te zien. Het mooiste van de serie vond ik de grijze donkere stad Edinburgh, van een deprimerende schoonheid.....