• 9.369.869 stemmen

Ontwikkeld door: Emilia di Girolamo, Peter Beard en David Nath

Met: Niamh Algar, Eddie Marsan en Siôn Daniel Young

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 13 augustus 2021

Eerst uitgezonden op: Channel 4 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Deceit

Na de moord op Rachel Nickell in 1992 werd een vrouwelijke undercoveragent ingezet om het bewijs te verzamelen dat voor een veroordeling van de hoofdverdachte, Colin Stagg, moest zorgen. De agente moest dienen als seksueel lokaas voor de verdachte moordenaar. Dit zou een van de meest beruchte valstrikken in de geschiedenis van de Britse rechtshandhaving worden.

Afleveringen

1. Aflevering 1

13 augustus 2021 (47 minuten)

2. Aflevering 2

20 augustus 2021 (47 minuten)

3. Aflevering 3

27 augustus 2021 (47 minuten)

4. Aflevering 4

3 september 2021 (47 minuten)

avatar van Suitehome

Suitehome

De true crime miniserie Deceit komt meteen ter zake. In vier vlijmscherpe en boeiende afleveringen wordt het waargebeurde verhaal verteld van de moord op de 23-jarige Rachel Nickell in 1992. De ambitieuze undercoveragente Sadie Byrne (Niamh Algar - The Virtues, Pure) wordt als lokaas ingezet om bewijsmateriaal te verzamelen over verdachte Colin Stagg (een uitstekende Sion Daniel Young). Wat volgt is een spannende zoektocht naar bewijs. En en passant wordt een deprimerend beeld geschetst van de vrouwonvriendelijke omgeving van London's Metropolitan Police.

Opvallend is de mededeling vooraf dat 'om juridische redenen Sadie Byrne deels is gefictionaliseerd' en dat 'er scenes en karakters zijn gecreëerd ten behoeve van de dramatisering'. Natuurlijk, de creatieve vrijheid moet ruimte krijgen om zaken aan te passen. Maar wat is dan allemaal aangepast? En hoeveel? Is de helft verzonnen?

Neemt niet weg dat Deceit een fijne miniserie is. Met uitstekend acteerwerk in alle rollen, een heerlijk tempo, een goed scenario (Emilia di Girolamo - The Tunnel, Law and Order UK)) en verrassende plotwendingen. Deze realiteit kun je bijna niet verzinnen. Of toch wel?

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Heftige serie. Bij vlagen erg ongemakkelijk om naar te kijken. Ik was niet bekend met deze waargebeurde zaak. Tsjonge. Zo zie je maar weer hoe gevaarlijk een karakterschets kan uitpakken. Ik vond het wel bizar dat iemand op basis van het beschrijven hoe een lijk er bij lag in de gevangenis terecht kan komen. Wauw.

avatar van ZAP!

ZAP!

Ik zou zweren dat ik die (appetijtelijke) Niamh Algar ergens eerder gezien heb, maar niets in de Imdb lijst met haar komt me bekend voor... Zou ik haar verwarren met Katherine Kelly (zelf denk ik van niet)?

avatar van Movsin

Movsin

Knappe, zoniet de knapste film met een undercoverrol die ik ooit zag.

Sterke vertolkingen in deze truecrime miniserie ( eigenlijk een drie-uur-durende film) die eens te meer de nadruk moet leggen op de verkeerde aanpak door het politie-apparaat. Niet voor het eerst door de drang naar direct resultaat en de wil om de bevolking te verrassen en gerust te stellen en pluimen op de hoed te steken.

Pijnlijk ook hoe agente Sadie steeds de kastanjes uit het vuur moest halen, er niet echt de verdiende waardering voor kreeg, de verantwoordlijkheid voor het geklungel werd toegeschoven en er bijna totaal aan ten onder ging. .

Boeiend werk.

avatar van Toontje G

Toontje G

Indrukwekkende serie die blijft boeien.

avatar van AniSter

AniSter

Goede serie naar ware gebeurtenissen. Jammer van de paar scenes die net iets teveel van het goede waren, maar natuurlijk echt gebeurd kunnen zijn: als Lizzie een instorting nabij is en zelfs aan de drank gaat, dan had ze toch beter een andere job kunnen kiezen. Prima acteerwerk. Dit verhaal had ook in een speelfilm met een normale speelduur gepast.