• 9.374.618 stemmen

Ontwikkeld door: Chris Carter, Vince Gilligan, Frank Spotnitz en John Shiban

Met onder meer: Bruce Harwood, Dean Haglund en Tom Braidwood

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 4 maart 2001

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Lone Gunmen

Het verhaal draait om de drie hacker- vrienden Melvin Frohike, John Fitzgerald Byers en Richard Langly. Deze maffe geeks geloven heilig in elke samenzweringstheorie die ze tegenkomen. Het drietal noemt zichzelf The Lone Gunmen en ze brengen onder deze naam ook een eigen krant uit. Hierin worden uiteenlopende complotten (zoals het bestaan van aliens, de moord op JFK of hersenspoeling d.m.v. de Teletubbies) aan de kaak gesteld. Tijdens hun onderzoeken raken de Lone Gunmen steeds weer betrokken bij allerlei vreemde zaken. Ze worden bijgestaan door: de jonge, idealistische Jimmy Bond en de mysterieuze Yves Adele Harlow.

Meningen over The Lone Gunmen

avatar van FlorisV

FlorisV

zondag 15 september 2019
The Lone Gunmen seizoen 1 Erg leuk vond ik dit. Ze vonden het iets te nodig om er ook "mooie" mensen aan toe te voegen, maar het leukste karakter vond ik de wat naieve Byers. Charisma? Ze mogen van mij het charisma hebben van mijn poeperdje, dit zijn antihelden. Echt heel jammer dat het zo snel gecancelled is. Blijkbaar kun je beter een mooie -mensen serie hebben zoals X-files voor goeie kijkcijfers. Mulder en Scully hadden overigens het charisma van een TL-buis. Mijn favoriete aflevering was die met de aap!
avatar van joolstein

joolstein

woensdag 13 januari 2016
The Lone Gunmen seizoen 1 Een cultserie en een afsplitsing van de X-files. The Lone Gunman maakte ook hun opwachting in deze serie. Agent Mulder vroeg dan soms advies aan ze! Alhoewel het trio wel in de X-Files is te zien, zien we afgezien van de man met de sigaar geen verwijzing naar de X-Files. Het andere vreemde van deze serie is dat in de eerste aflevering wordt gesproken over een complot theorie om met een passagiersvliegtuig in de Twin Towers te vliegen. Een half jaar later gebeurde zoals we weten ook echt!