• 9.369.696 stemmen

Ein Schloß am Wörthersee (1990-1993)

3 seizoenen

Ontwikkeld door: Erich Tomek

Met onder meer: Uschi Glas, Roy Black en Manfred Lehmann

Oorspronkelijke taal: Duits

Release datum: woensdag 17 oktober 1990

Eerst uitgezonden op: RTL plus (Duitsland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ein Schloß am Wörthersee

Lennie Berger erft het "Schlosshotel Velden" van zijn oom en wil het uit het slop trekken. Hierbij stuit Berger op weerstand van de werknemers en van andere hotels rond de Wörthersee. Hoteldirecteur Rainer Jansen ziet Berger als een grote concurrent. Jansen vertrekt vervolgens en wordt directeur van het kuurhotel "Karnerhof", zodat hij meer druk kan uitoefenen op het kasteelhotel. Wanneer ook directrice Anja Weber vertrekt naar het kuurhotel, moet Berger het zonder leidinggevend personeel stellen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Ein Schloß am Wörthersee

avatar van DragQueen

DragQueen

vrijdag 7 mei 2021
Ein Schloß am Wörthersee seizoen 1 Deze serie is natuurlijk grote kitsch, maar het blijft uiterst vermakelijk en is heel vakkundig en onderhoudend gemaakt. Naar mijn mening is dit dan ook misschien wel de allerbeste komedie serie die Duitsland ooit voortbracht. Ik kan me nog zo voor de geest halen hoe ik met mijn ouders destijds de serie volgde op RTL Plus. Roy Black excelleerde in deze serie als de charmante Lennie Berger. De rol zorgde er toentertijd mede voor dat zijn gehele carrière weer opbloeide. Helaas kwam hier abrupt een einde aan, want Roy Black overleed nadat de opnamen van het tweede seizoen voltooid waren aan hartfalen. Hij mocht slechts 48 jaar oud worden. Het derde seizoen van Ein Schloß am Wörthersee was, na het wegvallen van Black, dan ook vrij wrang om te zien destijds. Want Black's personage was eigenlijk het centrale figuur van de serie, en nu moesten de makers hem er noodgedwongen uit schrijven. Jammer dat de comeback van Black niet langer heeft mogen duren. Ik vond hem een uiterst sympathieke figuur altijd. Had hij gewoon geleefd, had de serie waarschijnlijk meerdere seizoenen gekregen. Men heeft er nu verstandig aan gedaan om de serie af te sluiten na drie seizoenen en een lange eindspecial. Zonder Lennie Berger was het toch niet helemaal hetzelfde meer. Voor seizoen 1 en 2: 3,5 Ster. Voor seizoen 3: 3 Sterren.