• 9.369.601 stemmen

Age of Samurai: Battle for Japan (2021)

Documentaire | 1 seizoen

Ontwikkeld door: Simon George en Kate Harrison Karman

Met onder meer: Masami Kosaka, Hayate Masao en Hiro Kanagawa

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 24 februari 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Age of Samurai: Battle for Japan

Age of Samurai volgt het verhaal van Date Masamune. Een beruchte Samurai die 400 jaar geleden streed in Japan. Hij stond bekend als de ‘eenogige draak’ omdat hij als kind zijn eigen oog uitstak nadat het besmet was geraakt met de mazelen. Zijn invloed is al die jaren later nog steeds voelbaar. De serie focust op het tijdperk waarin Japan nog niet onder centraal gezag stond en krijgsheren elkaar met bruut geweld te lijf gingen. Middels levendige re-en­act­ments en commentaren brengen ze de tumultueuze geschiedenis en machtsstrijd van het oorlogvoerende 16e-eeuwse feodale Japan tot leven.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Age of Samurai: Battle for Japan

avatar van Xeeno

Xeeno

zondag 21 maart 2021
Age of Samurai: Battle for Japan seizoen 1 Leuke, interessante serie. Had zo nu en dan wel eens over Oda Nobunaga en de Sengoku-periode gehoord en wilde er altijd al eens meer over lezen of zien, dus toen deze documentaire op Netflix verscheen heb ik em gelijk aan mijn lijst toegevoegd. 't Is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik em gezien heb, maar de documentaire bestaat vooral uit acteerwerk. Het is geen documentaire waarin ze allerlei opgravingen of ruines o.i.d. in beeld brengen. Het is echt een navertelling aan de hand van acteerwerk. Belangrijke scenes uit die tijd (ook slagvelden) worden prima nagespeeld. Op de achtergrond hoor je dan bekende historici commentaar geven ter verduidelijking en tussen de scenes door komen ze ook geregeld in beeld. Het acteerwerk vond ik goed en de kostuums en wapentuig mooi gemaakt. Vroeg me soms af of de de outfits voor Darth Vader en de stormtroopers uit Star Wars misschien door deze outfits waren geïnspireerd. In sommige scenes lijken ze er best wel op Maar goed, kort samengevat: vermakelijk, mooi gemaakt, en informatief. Moest wel even wennen aan het plotselinge overlijden van Oda Nobunaga, maar de serie pakt de draad daarna goed op. Ik hoop dat ze ook zo'n serie maken over China dat vroeger een vergelijkbare periode heeft doorgemaakt (Sanguo-periode).